fredag 11. mai 2012


Det er deilig å være norsk i Sverige


Fru Ranten har latt hage være hage, og har overlatt ansvaret hjemme til hr Ranten i hele 5 dager.  Selv har hun besøkt hagevenner i nabolandet Sverige, nærmere bestemt området rundt Gøteborg.
Kaier på kafe i botaniske 
 4 stk elleville hagegale damer i sin aller beste alder på hagetur! Når det gjelder hage, ja det kan de virkelig, våre gode naboer. Høydepunktet på turen var nerdlørdag hos Peter Korn. Spennende hage, sikleplanter i kø og 4 drivende gode foredragsholdere.  Det kaller jeg en uslåelig kombinasjon!

Peter Korn
I tillegg fikk jeg hentet den flotte boken som Peter nettopp har gitt ut.  Han hadde klart å skrive en hagebok som hadde sin helt særegne og spennende innfallsvinkel til tema hage. Nyskapende! Inspirerende! Løp og kjøp!

Gerben Tjeerdsma
Samme helg var vi heldig å få med oss åpningen av GerbianskaTrädgården. Høytidlig åpning, stort plantemarked og mange hageinteresserte mennesker.Vi har blitt vel mottatt i flere spennende private hager og har latt oss inspirere og fascinere. Ønskelisten over "må ha planter" baller på seg. Kanelbullar og kaffe fikk vi også!Gøteborg Botaniske Trädgård er en fryd uansett når på året man velger å besøke den. Du må aldri la muligheten gå fra deg, om du skulle befinne deg i Gøteborg!

Flotte urner i botaniske
Hagen har gått sin vante gang og her kommer noen glimt fra det som blomstrer akkurat nå. Det er meldt storm til natten, så vi får gå en runde og be alle plantene om å holde ekstra godt på både hatt og skjørt!
Anemone nemorosa 'Vestal'

Trillium

Tulipa sylvestris ssp australis

Borte bra men hjemme best?

God helg!


    


12 kommentarer:

 1. Kjekt med hagetur! Høyres ogser ut som ein bra tur. Vestal er nydelig, eg er redd eg rota min vekk under ei storstilt planteflytting i vår. Men den dukkar vel opp igjen tenker eg.

  Tenkte meg innom planteloppis i morgon, kanskje me snakkast der?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan dessvere ikke være med i morgen, men leverer planter tidlig på morgenen :) Har nettopp merket og pakket klar de siste. Håper du finne noe du liker! Om du mot formodning ikke finner igjen Vestal, så kan du få en rotbit av meg :)

   Slett
 2. Høres ut som en aldeles strålende hagetur, alltid kjekt med inspirasjon. Men kjekt å komme hjem igjen til egen hage også.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn e det med den saken :) God helg til deg også!

   Slett
 3. Nå ble jeg litt misunnelig på deg. Dette har helt sikkert vært en kjempe flott tur. Herlig med slike inspirerende turer sammen med andre gale!

  Nyt våren og helga. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Vår og vår fru blom :) Joda, vi løper ut og nyter de solstrålene som dukker opp mellom haggelbygene :)God helg til deg også!

   Slett
 4. Så trevligt med en trädgårdsresa till nabolandet särskilt när det gäller Göteborg och deras fina trädgårdar. Har inte varit där på många år så det känns som om det är dags när som helst. Nästa gång du tar en tur kan du väl förlägga den något längre söderut, det skulle vara ett nöje att visa dig vad Skåne kan erbjuda av vacker natur, parker och trädgårdar!
  Må så gott och en extra hälsning till herr Ranten och hans macroobjektiv!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal bare se at vi tar deg på ordet :) Det hadde jo vært veldig koselig! Hr Ranten hilse tilbake!

   Slett
 5. Gode billeder.
  Ser ud til at have været en rigtig god tur.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlett
  Svar
  1. Turen var veldig fin og kanskje blir det Danmark til neste vår?

   Slett
 6. Ojdå!
  Nästa gång tittar du kanske in här hos mig när du besöker Göteborg!Jag var bara och hämtade växterna hos Larz Danielsson, men hade inte tid att vara med på Nördlördagen - kanske nästa år?

  /Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anja! Det hadde vært hyggelig :)Ja Larz har mye spennede på listen sin :) Jeg sier ikke mere... God uke!

   Slett