tirsdag 15. mai 2012

Når stormene herjer over Ranten.


Ja da hender det at selv den sterkeste må gi tapt. Heggen.
Klar for blomstring. Lenge sto den i mot. Så lar vi lønnen som sto der litt beskjedent i bakgrunnen få plassen. Vokse seg stor og gi skygge når det blir for varmt og ly når det stormer. Sånn er det.
Heggen skal få varme Hr og Fru Ranten gjennom vinteren.  Takk,Rause buketter av påske og pinseliljer har gledet oss lenge.
Bragt sol og glade farger inn i hagen. Nå har de fått plass i stuen, etter stormens herjinger. Noen klarer seg godt i vinden. De botaniske tulipanene kommer trofast opp. År etter år. Sniker seg under sinte vårvinder. Hviler hode forsiktig mot bakken for så igjen stolt reise seg mot solen.
Etter stormen.

Humlene har tatt pause. I sitt lune hi. Har de ventet. På sol og varme.
Så kom de fram i dag. Vi hører dem der oppe i plommetreets blomstrende krone. Flittige.  Takk,
Helleborus foetidus
Også Hr og Fru Ranten surrer flittige rundt.
Glemmer tid og sted.
Lykkelige.
I hagen.
Androsace sempervivoides
Og du, kos deg i hagen, du også

20 kommentarer:

 1. Huff, denne vinden er fryktelig. Minner mer om høsten enn om våren. Håper snart det blir bedre!

  Men ting skjer i hagen, så vi får bare nyte det som nytes kan.
  Ønsker deg en fin kveld. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi aner sol og varme i neste uke! Og den som venter på noe godt...

   Slett
 2. Vakre blomster og vakre bilder!

  SvarSlett
 3. Uff ja, den var ille den vinden. Me var spente på kor det skulle gå her også, men det einaste som fór var den nye trampolina til naboen, kasta mange meter innover i skogen og vrengt som ei strømpe. Ikkje noko stort tap, egentlig...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja trampoliner kommer vel inn under begrepet visuell forurensning? Vi mistet de fleste riddersporene våre også, og det var jo leit. Men vi retter blikket mot godværet som bygger seg opp :)

   Slett
 4. Lei av vinden, men akk får man bestemme det? Nei, været styrer vi heldigvis ikke. Det er deilig med våren åkke som, tross at ting går litt seint i år men kulde, vind og regn. Sommeren blir sikkert bra ;)
  Ha gode dager i hagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har bestilling inne. På en lang og akkurat passe varm sommer :)

   Slett
 5. Synd at heggen måtte gi tapt, men det blåste voldsomt til denne årstid å være. Her var det bare noen få tulipaner som bikket over. Dine botaniske tulipaner var fine.
  Håper på roligere vindforhold i Rantenhagen. Og i neste uke kommer sommeren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tulipanene er en fryd, årviss sådann :) Har muligens et navn et sted.. Vi satser på lett bris og sol?!

   Slett
 6. Trist når store trær må bøte med livet pga. vind. Får håpe resten av hagen klarer seg sånn nogenlunde. Ha en fin 17.mai!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja resten av trærne på tomten har klart seg, men som sagt så røk de fleste store riddersporene med.. Bor man på en hylle over havet så må man regne med litt svinn :) Vi er godt på pluss siden :)

   Slett
 7. Trist med vinden som far fram och förstör. Sliter nya blad från grenarna och välter träd, knäcker blommor och blåser bort ännu inte vissna häggblommor. Vår hägg står dock stadigt - ännu. Men kastanjens blad far illa i blåsten, varje vår. Blåste det lika mycket förr om vårarna? Jag kan inte minnas det, men minnet är inte så långt längre...
  Må så gott i Ranten och klappa lite på häggen som varit trogen och som kommer att bli till nytta framöver också.
  Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Her kommer det alltid en storm eller to forbi på våren. det som var litt spesielt denne gangen var vindretningen. Ja det var det med minnet ja.. He he. det hjelper jo litt å ha en hardisk full av digitale foto, til å hjelpe på akkurat det :) Så får man bla litt for å fiske opp minnet :)

   Slett
 8. flotte bilder som alltid :)
  Mye godt i hagen din, de tulipanene der kjøpte jeg noen av sjøl i høst, men så ble de visst ikke plantet, jaja, bedre lykke neste år ;)

  Gratulerer med dagen, håper dere har en fin dag! *klem*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne. hyggelig at du kom innom :) Ja jeg tror disse tulipanene er av de mere vanlige, dvs at de er å få tak i på vanlige hagesentere. Mine ble med mannen hjem fra Amsterdam en gang.
   Ja gratulerer med dagen til deg også!

   Slett
 9. Det har blitt liten tid til å bloggtitte i det siste, men jeg må bare kommentere humla di.
  Helt herlig !

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Martin :) ja det var noe med beinstillingen :)

   Slett