lørdag 19. mai 2012


Sånn i det store og det hele

Ja i hagen selvfølgelig.  For det er jo den vi snakker om?
Vi er stort sett tett på. Her i bloggen. I Rantenhagen. Litt sånn hver og en især.
Så får alle muligheten til å sole seg litt i glansen av de hagegales beundrende blikk og oppmuntrende tilrop. Se på meg. Liten men stor.
Glaucidium palmatum
Selv om den store frodigheten, den som topper seg i juni et sted, ikke har slått inn over Rantenhagen riktig enda så byr vi i dag på noen oversiktsbilder. Selvfølgelig fra noen få utvalgte vinkler, sånn for denne gangen. Og da er det vel bare å si grønt, grønnere, Rantenhagen? For dette er de grønne fargenes høysesong.
Nå åpnes det grønne opp og pakker oss mykt inn i sin lune verden.


Årets Magnoliablomstring er godt i gang, men har møtt litt motgang i form av til tider heftig og hardtslående hagl. Forholdene ved knoppsetting kan heller ikke ha vært optimale, for der det var utallige blomster i fjor er det helt mulig å telle i år.

Magnolia loebneri Merril

Vi må vel tett på i dag også? En liten gran?

Erythronium Kinfauns Pink

Med ønsker om en lun søndag, til oss alle

12 kommentarer:

 1. Det er så vakkert og grønt og grønt hos deg. Hagleskurer vil vi ikke ha i hagen. Ha en nydelig søndag proppfull med haging :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei hagl skurer kan gå et annet sted og bedrive sitt! Jepp! Vi har haget i hele dag :) Og godværet skal følge med inn i neste uke :)

   Slett
 2. Så flott tomt, med trapper og murer. Utsøkt blomstring hos deg. Jeg fryder meg, her spirer Glaucidium palmatum.
  Nyt sommervarmen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Hr Ranten muerer og Fru ranten kommer etter med favnen full av planter som skal plantes ut :) Og sånn går nå dagene :) Ja! Vi nyter :)

   Slett
 3. Virkelig en utsøkt hage dere har! Fryder meg å se bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker Gry! Hyggelig at du kom innom :) Nå skal vi virkelig kose oss i hagen i uken som kommer!

   Slett
 4. Oj vad vacker tomt du/ni har!!! mur och berg!!!!jätte kul att få se lite från trädgården!
  Ha det så bra
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Mariana! Vi har veldig stor tomt, men det meste er laugskog og steinrøys. Men vi jobber med saken!

   Slett
 5. Wow! Lekker hage dere har :-D Kjempeflott utnyttelse av et skrånende terreng- og de steinmurene skulle jeg gjerne kopiere! I hagen min kan en ikke oppdrive en eneste stein som ikke en gang er fraktet hit av mennesker :-( Tro meg - jeg har gravd meg veldig dypt ned på leting etter noe slikt ;-)
  Kjempefint plantesortiment dere fyller bedene med også forresten! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Stein. Hr Ranten har fryksomme øyeblikk hvor han er redd for å gå tom for stein, men sannheten er at vi ikke kan stikke spaden i jorden uten å finne noen.. Ellers har vi jo steinrøysen da.. Og vi kunne jo tenkt oss litt skog sånn som dere har i sommerhagen :)

   Slett
 6. Åh så morsomt att få se en liten överblick över hagen! Jag har bestämt mig; den hagen vill jag se innan jag dör! Så vackert med havet, med muren, med höjdskillnaderna! Spelar det någon roll att inte magnolian blommar till hundra procent? Absolut inte. I Rantenhagen behövs inte en enda blomma - den har ett alldeles eget värde med sin placering och sin utsikt. Och bilder och texter... jag blir lyrisk!
  Jag bockar för herr och fru Ranten.
  Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Et lite snev av prestasjonsangst kom snikende, men pytt! Du er hjertelig velkommen Eva! Om ikke annet så kan vi by på flott utsikt og god middag :) Og vestlandet er jo ellers kjent for sine flotte fjorder, byen Bergen og ja det er vel bare å innrømme det.. sitt regnvær :)Og atter igjen får du oss til å rødme (kledelig) med dine gode ord. Takker ohg bukker!

   Slett