søndag 10. juni 2012


Gledelig gjensyn med hagen.

Ja det blir det når man har tilbragt opp til flere dager på vidvanke.
Også kaldt reise. Har Fru Ranten virkelig klart å forlate hagen i juni måned?
Det er nok et spørsmål som trenger seg på? Joda, av og til innser Fru Ranten at livet består av mer enn hage. Andre viktige ting kan for eksempel være familie.Rantenjungelen har ikke vært helt overlatt til seg selv.
Hr Ranten, som har styrt hus og hage, har i følge nære naboer forbrutt seg mot arbeidsmiljøloven (!) og jobbet døgnet rundt med støping, flytting av stein og annet hagerelatert. Døgnet rundt! (?) Og det blir så bra! Sivilisasjonen kryper innover og utover og det blir plass til nye spennende trær og planter.
Allium karataviense
Mye nytt har åpenbart sine herligheter rundt i hagen.
Hr og Fru Ranten har ruslet hånd i hånd rundt i hagen og frydet seg over skaperverket! Bildene i dag er, om ikke gamle, så tatt på onsdag. Siste nytt kommer. Men ikke i dag.
Kanskje i morgen?


Nå har vi måttet bite i det sure eplet, og har begynt å vanne de grunneste bedene.
Men vi kan jo i grunnen ikke klage?
Været er fantastisk deilig.
Dicentra formosa King of Hearts
Kos deg i hagen!

20 kommentarer:

 1. Nydelige bilder! Du er heldig som har en så flink mann som jobber og ordner i hagen mens du er borte. Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg er i grunnen veldig fornøyd med ham :)

   Slett
 2. Vilken underbar utsikt ni har!!!!!!!
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja som jeg pleier å si, vi bor et steinkast fra sjøen.. det tar bare litt tid før steinen kommer ned :) Ja jeg tror jeg er blitt helt avhengig av denne utsikten med mye hav og himmel :)

   Slett
 3. Nydelige bilder! Det er godt å ha noen til å se etter hagen når man er vekke. Har vannet i bedene her også. Vann i springen og ingen restriksjoner, så det går bra.
  Lekker dicentra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er vel litt tidlig med restriksjoner?! Vel vel, vi får vanne mens vi kan :) Nå har jeg lagt ut navn på Dicentraen :)

   Slett
 4. Nydelige bilder! Det kan av og til være lurt å være borte litt fra hus og hage. For da ser en hvor vakkert en har det rundt seg der hjemme....:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi begynner som regel å få hjemlengsel når vi kommer på toppen av bakken :)

   Slett
 5. Vilka underbara bilder fru Ranten! Är det en Meconopsis horridula på den första bilden?
  Nu är det den tredje sommaren på raken då vi får alldeles för mycket regn! Det är enerverande att 'aldrig' får jobba klart med något i trädgården. Tiden där går åt att plocka tusentals sniglar - vilket jag har gjort sedan april.

  /Anja
  ps
  Ordverifieringen är svår för mig. Det tar för det mesta alldeles för länge att gissa bokstäver och siffror
  ds

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi plukker også sneiler til den store gullmedaljen! Husj og fysj! Men jeg tror bestemt at det monner :) Det er ikke en Meconopsis horridula men en Papaver radicatum. God kveld!

   Slett
 6. Utrolig flott hos deg nå, ser ut som været er på topp, her øser det ned, det er godt for hagen og alle dens beboere :) Ha ei riktig flott uke, nyt dagene.

  SvarSlett
 7. Fint med sånne menn som er like hageglade som oss, ikkje sant? Her har me vatna lenge, småplantene og spirane i kjøkkenhagen hadde nok gått til grunne elles. No kryssar me fingrane for at brønnen ikkje går tom, det kan fort skje så tørt som det har vore i vår.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håndplukket, godt opplært eller bare utrolig flaks? Hr ranten er suveren når det gjelder hagearbeid :)

   Slett
 8. Noen ganger er det godt å komme seg litt bort, og da er det ekstra godt å komme hjem igjen!

  Hagen din er kjempe fin og frodig. Fortsett og kos deg! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Vivi! Ja du har så rett så rett :)

   Slett
 9. Like fantastiske bilder som alltid! Dere har en utrolig fin beliggenhet på eiendommen og hagen! Regner med dere også opplever at planter får ekstra mye lys på grunn av refleksjonene fra vannflaten. I alle fall merker jeg det godt i skogen vår. Trærne blir opplyst også fra undersiden :-)
  Dere har forresten veldig mye spennende planter i hagen også! Det havner stadig nye "må ha planter" på listen min når jeg er innom bloggen deres! ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin kveld.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja refleksen fra sjøen er nok klart med å gir godt lys i hagen. Og vi har lange lyse kvelder :)Ja gleden over oppdage og jakte på nye planter til hagen ser ikke ut til å minske akkurat, sånn for vår del :)

   Slett
 10. Fantastiske billeder og udsigt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og hyggelig at du kikket innom Gitte!

   Slett