lørdag 29. september 2012


Ikke gull alt som glitrer

Men hagens gull er det så definitivt. På den ene. Og den andre måten. Se hvilken skatter jeg har funnet i hagen på regntunge høstdager! Verd sin vekt? Nei da blir det jo ikke så mye om frøene skal veies i gram eller kilo, men har vi en måleenhet for lykke? En håndfull pur lykke? Dette er jo spiren til alt liv i hagen. Her slipper vi vel unna diskusjonen om hønen og egget? Ikke?
 
 
 
 
Glaucidium palmatum
 
Frøene skal ligge og tørke, ligge helt i ro på et dertil egnet liggeunderlag, i akkurat passe temperatur. Når Fru Ranten finner at tiden er inne skal ferdigrensede frø pakkes pent og prydelig i små pergamynposer før de begynner på sin reise ut i verden.
Quercus
 
Noen reiser kanskje bare en liten gran, andre kan finne veien til Kina (!) og andre spennende og eksotiske destinasjoner. Som selv ikke Fru Ranten har fått besøke.
 
Enda. Så reiser de rundt, innom her og innom der. For en glede å dele på alt dette gullet fra egen hagen! Og kanskje en vakker dag så kommer tipp tipp tipp oldebarnsfrøet tilbake til Rantenhagen?!
 
 
 
Euonymus planipes
 
I Rantenhagen bor Lille og Lutten. Og som alle andre katter så er de grå om natten. Om dagen er det litt lettere å se forskjell. 

Av dyr som har gjestet oss i dag er ekornet. Vi snakker virkelig om i toppen av et tre! Jeg skal si at fire kvister delte seg! Nærkontakt med ravene har det også vært. Det skyldes det faktum at vi serverte 2 fiskekaker som hadde blitt gjenglemt i den mørkeste kroken i kjøleskapet. Og jada! Vi snakker hjemmelaget. Ikke rart at de stadig kom forbi i lav høyde.. Hr og Fru Ravn.
 
Helgen siger langsom innover i hodets irrganger. Eller knollen som noen kaller det. Lysene dempes og roen senker seg. Der inne. Og der ute. Jammen er det deilig med helg?!
God aften godtfolk!20 kommentarer:

 1. Du tar så utrolig fine bilder. Disse var veldig artige=) Så bra ut du plukker frø, det prøver jeg også.. prøver og feiler heter det vel=) Ha ei fortsatt fin helg=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vibeke! Hyggelig :) Vi har alle vært noviser på frøhøsting en gang :) Det vil nok helst gå bra :) God helg til deg også!

   Slett
 2. V A K K E R T OG SÅ ARTIGE, SÅ SNEDIG Å SE FLERE MOTIVER I ETT.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja av og til spiller tilfeldighetene på lag og lykken står den grønne bi :) Og takker og bukker!

   Slett
 3. Utrolig flotte frøbilder i dag! Ja, tenk at i tørre brune frø ligger kimen til nytt liv.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Frøkapsler og frø kan være utrolig dekorative :) Og så utrolig ladet :)God helg til deg også Mariann!

   Slett
 4. Koselig innlegg! Rart at slike tørre frø kan bli til en plante.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja akkurat det er like imponerende hver gang. Kanskje aller mest med de pikyrande små frøene som ikke er like gøy å ta bilde av :)

   Slett
 5. Flotte frøkapsler du har tatt bilde av. Ja, frø er kimen til alt som vokser og gror. Glaucidium har jeg ennå ikke prøvd meg på å så. De er fantastisk vakre blomster. Nydelige katter! Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke vanskelige å så selv :) Så det er ingen grunn til å la være. Planten er som du sier veldig vakker den også :) Kattene er jo de som egentlig eier Rantenhagen da :) God søndag Marit!

   Slett
 6. Frökapsler kan virkelig väre nydelige!!!
  Synes det er flott at du lar fröene du höster reise ut i verden. Noen av de har jo havnet her hos meg og her skal de få den beste pleie jeg kan gi dem. Og hvis du får lyst til å besöke avkommene av dem (som forhåpentligvis kommer neste år) så er du hjertelig velkommen!
  Klem Nora
  P.S. Hvor har du fått tak i de fine fröposene du bruker? De er utrolig praktiske!

  SvarSlett
 7. Ja det hadde vært en hyggelig ting, å komme på besøk til småttisene rundt om der de havner :) Posene er kjøpt i store mengder fra www.skanfil.no, og er for mynt eller frimerkesamlere. Tror jeg betaler ca 20 kr for 100 stk, så prisen er ikke avskrekkende. Kanskje du har noe tilsvarende i Sverige? De finnes i forskjellige størrelser. NB! Ikke kjøp konvoluttene, de egner seg ikke..

  SvarSlett
 8. Gode billeder.
  Frøkapsler kan være ret så fine.
  Ha` en dejlig søndag aften.

  SvarSlett
 9. Så flink du er med frøsanking......ja uten frø ingen spire!!!! Flotte bilde også...veldig flotte.
  For nokre fine pusar du har.....dei såg mjuke og gode ut.

  SvarSlett
 10. Nei, det er ikke gull alt som glitrer, men bare så mye mye bedre! Det er virkelig givende å sanke frø, og jeg er så redd for at jeg skal miste dem, og ikke finne dem igjen..... Gull, ja :)
  Nydelige bilder av frøhus, og kule bilder av pus med fotografen som speilbilde :) Artig effekt!
  Hm, det bildet av de grønne frøene med hale minner meg om et eller annet, he-he!
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var dette med nytt liv da :) Både i planteverden og.. ja sånn ellers i livet :) En god uke til deg også!

   Slett
 11. Fantastiske bilder. Ha det godt! Anne

  SvarSlett