lørdag 5. januar 2013Du milde vinter


Nå har vi vaket rundt 10 varme i denne første uken av det nye året. Med mildværet kommer det vann. Det har vært vått og grått hele uken og vannet fosser og bruser, sildrer og drypper og i dag så var hele luften mettet. Tett tåke.  Men tro det eller ei. Det gir vårfornemmelser! Selvfølgelig, regn kan gi fornemmelse av hvilken som helst årstid. I Bergen. Men det er grønt og det lukter jord. Og nå tyter det fram med grønne skudd. Vårløkene står nærmest i kø for å komme først opp og ut.Vi har jo hatt litt sol da, rett skal være rett.. Vi husker nok den dagen en stund. Eneste grunnen til at jeg fikk med meg dette heller sjeldne fenomenet var at jeg var syk og hjemmeværende. Jeg så solen!Ellers så har dagens luftetur vært et studie i fukt. Trenger jeg å si mer?
En av de vinterblomstrende i hagen er trollhassel. Nå titter den forsiktig ut. Skal skal ikke?! Og vi som har litt erfaring vet at før måneden er omme så står de der. Full av de lekreste blomster. Jeg ønsker meg mange forskjellige av denne vidunderlige busken! Eiebegjæret ulmer der inne. I Fru Ranten.

 Hamamelis x intermedia 'Diane'

Hamamelis mollis Pallida

En krokus?! Denne hadde søkt dekning under julerosens store blader. Jeg tror dette er en forsinket høstblomstrende og ikke en tidlig vårblomstrende. Om du ble noe klokere av det (…)Noen av oss har på sett og vis vendt oss til denne fukten og lever i grunnen greit med den. Vi slipper jo holke, stålis og snømåking da.. 

Og vist er det jo vakkert?!
 


Helgegledene deles hos Vivi!
      

 Vår i sikte?! 
   

16 kommentarer:

 1. Ja, her var det vårstemning som det holder. Herlige følelse.

  Og du verden, så flotte bilder du har tatt av dråper. Kjempe hyggelig at du ville dele din glede.

  Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart i deler nå når du er i gang igjen etter julen :) Jeg vet jo selvfølgelig at det skal bli kaldt igjen amne ganger før det blir vår på ordendtlig :)

   Slett
 2. Svar
  1. Hei og hyggelig at du kom innom! Og takk for hyggelig kommentar :)

   Slett
 3. Hvilken helgeglede du byr på!! Du har virkelig et eget lag med kamera. Et syn med dråpene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dråper er besnærende når man først får dem for øye :) Får los kan dy si..

   Slett
 4. Ditt makrounivers er utrolig. Får assosiajoner til livet under havet. Ja, holke og stålis slipper dere stort sett i Bergen og glad skal dere være for det. Hilsen Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Der alt begynte :) Nå kan vi av og til lure litt her på Vestlandet, om vi lever over eller under.. Ja det gjelder å trekke fram de positive sidene! Uansett!

   Slett
 5. Kan eg driste meg til å sei dette? Kva gjer vel regn når det blir så flotte bilder av det......igjen heilt fantastisk.
  Flotte helgegleder i kvar ein dråpe! Og så spennande med spirar i hagen.

  Fin Søndag til deg.
  Klem MarJE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan MarJE! Ja i går var det egentlig ikke regn, men veeeldig høy luftfuktighet :) Og når man først har fokus godt plassert der nede i det lille univers så merker man ikke fukten egentlig :) Den første dråpen som henger i en moseblomst på plommetreet rommer store deler av Rantenhagen! Helt utrolig :) Ha en strålende søndag du også!

   Slett
 6. Svar
  1. Takk :)Nesten så du savnet Bergen en bitte liten gran?!

   Slett
 7. Fantastiske bilder sjølv med fukt, eller kanskje nettopp difor!

  Ha fortsatt flott søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjelder å tenke positivt og finne de gode sidene av, tja.. det meste?

   Slett
 8. Verkligen vackra bilder du fångat. En sån där hassel skulle passa mig.
  Ha en fin kväll.
  Kram meta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Meta! Hyggelig at du kom innom Rantenhagen og takk for rosende ord :) Det setter vi pris på! En sånn hassel synes jeg definitivt at alle skulle skaffe seg :) Og det er vel ikke lange tiden før du finner dem på hagesenterne rundt om?! God kveld!

   Slett