søndag 10. februar 2013


Sol sol og atter sol.


Det er vel fasiten for helgen. Og ja, for ikke å glemme, kaldt kaldt og atter….  Vi har hatt veldig koselig besøk i hagen. Av den fjærkledde sorte. Nesten umulig å fange på film, men vi prøver. Og er her de! Verdens nutteligste meiser. Stjertmeisen. Pitteliten,  staselig kledd og med en vidunderlig pludrelyd. Der har du stjertmeisen. Og en ting til. En stjertmeis kommer aldri alene! Vær du trygg. Kommer en kommer flere.

Aegithalos caudatus


Av grønne innslag byr vi på Aconitum som har dristet seg fram. Ja for det er jo litt dristig?! Vi kommer selvfølgelig ikke utenom julerosen, og her ligger knoppen (!) klar som et egg i sitt lune hi.


Helleborus foetidus


Vi har selvfølgelig tatt en liten tur ut av Rantenhagen. Om ikke annet , ja så i hvert fall for syns skyld.. Søndagstur! Og jeg har for første gang gått tur på et stooort islagt vann. Veldig spesielt. Innimellom så, ja så stønnet det liksom i isen… Og sånn skal det vist nok være, i følge Hr Ranten som er mer vandt til den slags.
I enden av vannet gikk en elv ned i en åpen råk. Og der skal jeg si det var liv og røre! Store mengder med svaner og gjess var liksom presset sammen på et lite område. Vi møtte uforberedt og hadde ikke med så mye som en krumle å by på… Kontraster?!
I morgen skal vi finne fram en HVIT kandidat til X-faktor på Moseplassen, men i dag deler vi helgegleder hos Vivi!
Ha en strålende ny uke!22 kommentarer:

 1. For en fantastisk vakker liten fugl! Den har jeg ikke sett her, så den liker seg vel best i Bergen :)
  Håper dette flotte været fortsetter lenge ennå!

  SvarSlett
 2. Så mange fine billeder! Og hvor er de små fugle bare yndige! Hav selv en god uge :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Nana :) Ja de fuglene skulle jeg ønske var her hele tiden :) Egentlig så tror jeg at de er her hver dag, men når vi er på jobb..

   Slett
 3. Ja, det må være en ekte Vestlandsfugl. Den har jeg ikke sett før i det hele tatt. Den var utrolig søt. Så heldig du er som ser grønne spirer og juleroseknopper. Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja østlendingen i huset kan ikke erindre å ha sett disse før han kom til Bergen :)

   Slett
 4. Disse har vi hatt på besök i hagen også. Ikke så ofte men desto mer velkommen når de kommer hit. De er jo så söte!
  Ha en fin start på uken! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at du også får så fint besøk i hagen! Jeg skjønner at de ikke finnes i hele Norge, kanskje bare i de sørligste landsdelene?

   Slett
 5. Halemejse hedder den på dansk.
  Dejlige små fugle, de kommer i små flokke når der ikke er mad nok hvor de ellers holder til.
  Så det er jo godt at du har lidt at give dem!

  Kan du også have en strålende uge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke ulikt navn nei :) Vi forer og forer og det er nesten litt vanskelig å avslutte når våren kommer. For det er så utrolig koselig med alle fuglene som gjester oss :) Alt godt til deg også Karsten!

   Slett
 6. Så härligt du har haft det i helgen, vackra söta fåglar härlig natur och fint väder. Det kan man bara vara lycklig över.
  Ha en fin vecka
  också Kram Meta

  SvarSlett
  Svar
  1. Helgen har vært flott og full av kjekke opplevelser :) Da er vi straks litt bedre rustet til en ny arbeidsuke :)

   Slett
 7. Hei Ranten! Skikkelig flotte bilder du har tatt denne gangen også! Ser du er med på Moseplassens konkurranse. Så artig at du begynte å blogge for ett år siden på grunn av en konkurranse hos henne! :-D
  Jeg ønsker deg lygge til og håper du vinner som en jubileumspresang- for bloggen din må jeg inn og lese- hver gang du legger ut et nytt innlegg! :-D
  Klem
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg skylder Anne en stror takk der :)Takk Svein, for veldig koselig kommentar :)Klem. Marit :)

   Slett
 8. Stjertmeisene er bare så søte. Vi har hatt de på besøk her også i vinter. Etter jul har de vært her flere ganger for dagen stort sett. Helt umulig å ta bilde av spør du meg. Men du har jo fått noen blinkskudd!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nesten umulig :) Men ikke akkurat sylskarpe bilder da.. Fugler generelt er litt vanskelig, sky som de er. Jeg tror de besøker oss jevnlig. Når vi er på jobb...

   Slett
 9. Flotte stjertmeiser! Denne har jeg aldri sett selv. Nydelig fugl!

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. denne fuglen er på alle måter urskjønn :)

   Slett
 10. Så flotte bilder og spesiellt med det fine besøket ditt. Nydelige stjernemeiser ogegveit ikkje om eg har sett denne før.
  God Mandag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje den ikke lever på dine kanter? Du hadde nok lagt merke til den om den var i hagen. Men de er ekstremt flyktig. Vips så er de videre!

   Slett
 11. SÅ herlege helgegleder!

  Ha fin veke vidare :-)

  SvarSlett