søndag 7. september 2014

En veldig fin helg


Du kjenner den nok. Den gode følelsen av å ha opplevd mye på en kort helg?


Phalacrocorax carbo/ Storskarv

Dette er en sånn helg. Vi skriver er, for den er jo ikke omme enda?! For en glede!


Fredagen, som jo er selve inngangsporten til helgen, og kanskje den beste av alle helgedagene? 

Helgen som et blankt ark foran oss! 


Da fikk vi besøk i høsthagen av gode hagevenner fra Nord i landet, dvs Harstad. Som har fulgt oss fra den spede begynnelse til dags dato. Litt ekstra stas å vise frem de siste bedene og spennende nyanskaffelser!


NB! Kjenner du ikke Magnar og Toril Aspaker fra før? Det er ikke for seint å rette opp i akkurat det! Kikk innom den spennende hjemmesiden deres og du! Magnar deler frø fra egen hage og sender til hele verden! Til kostpris, dvs pakking og porto! Veldig raust! Her i hagen står det Magnarplanter i alle bed for det var han som stimulerte meg til å starte med å så stauder!Lørdag på landet! Det klinger bra sant?! Ut i havet og fiske lyr og makrell!Årets første fårikål er inntatt. Mmmmm… Men ikke disse (…)


Helgegleder deler vi hos ViviHøstlige farger. Litt yr i luften. Og makrell i mengder! Elleville og vakre måtte de nok i den sorte gryte i dag. Eller en annen dag i løpet av høsten. For nå har vi fylt fryseren!


Scomber scombrus/ Makrell

Og måkene. Store og små. Unge og gamle. Og ikke minst sultne (…)

Det er disse som eier luftrommet over havet! Joda, det kan jo slenge en havørn eller 2 forbi, men ikke i dag. Glupske men vakre?!

Havets renovasjon? Vi er jo bare glad for at fiskeslo og hoder faller i smak hos noen!O`Vestland Vestland! Det er lov å være litt patriotisk på en helg som denne?!
Og vi har nyttet resten av helgen godt også! Vær du trygg!Ønsker deg en flott ny høstuke!
18 kommentarer:

 1. Koste meg med alle de flotte! bildene og stemningene og fargene. De havblikkspeilingene var nydelige!
  Magnarfrø har funnet veien hit også! Så hyggelig med besøk og fisketur. Må bli en makrellfisketur her også! Ønsker deg også en fin høstuke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var et vakkert lys på sjøen den dagen :-)) Det er mange som har fått frø fra Magnar! Han har vært til stor inspirasjon for meg og mange flere :-)) God ny uke!

   Slett
 2. Så flotte fuglebilder! Elsker makrell og fårikål. Flotte sauer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det var type villsau, selv om de var forholdsvis tamme :-)) Det er spennende å fotografere fugler og på sjøen, når både sjø båt og fugler er i bevegelse så er det rene ballansekunsten!

   Slett
 3. Hei
  Du verden så mange flotte bilder du viser. Du har virkelig hatt en fin helg, med mange opplevelser. Tusen takk for en naturperle av en helgeglede.
  Ønsker deg en kjempe fin uke. Klem

  SvarSlett
 4. Vakre bilder som alltid! Jeg har vært så heldig at jeg har truffet Magnar før, og det var i Bergen så klart på forumstreffet den gangen han var der. Veldig hyggelig mann! Han er en inspirasjon for oss hagegale!

  God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det treffet var jeg jo med å arrangere, sammen med Bjørg og Magnus :-)) Du og du hvor tiden flyr! Magnar og Toril var noen av de første virkelig hagegale jeg ble kjent med :-)) Og jammen sto det igjen noen spennende planter når de dro!

   Slett
 5. Takker for linken. Må inn og se mere etter hvert.
  Flotte bilder av helgen din! Og jammen var det ikke en måse som fikk en hel makrell,) Makrell er godt, likeså fårikål, som vi skal ha i morgen.
  Ha en fin fin ukestart:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja du finner mange spennende nye plantebekjentskap på siden til Magnar :-)) God ny uke!

   Slett
 6. Hei Fru Ranten

  Nå så man har haft fint besøg - Magnar er en stor kapacitet på sit område, og har vist at vi på de nordlige breddegrader godt kan have mere eksotiske blomster.
  Flotte billeder fra skærgården - er tidevandet på omkring 1meter?
  Jeg tror da lige jeg skal have makrel i aften!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Magnar er nok kjent i hele skandinavia. Han er en mye brukt foredragsholder, spesielt i Norge og i Sverige. Jeg er litt usikker på tidevannsforskjellen og jeg tror det varierer noe. I helgen var det veldig høy vannstand ved flo. Vi liker best å fiske på stigene vann selv om det ikke har like mye å si ute på åpent hav :-)) Ha en deilig aften!

   Slett
 7. En fin sensommar dag på sjön och så fina bilder på fåglarna!!
  Bra fångst blev det också ser jag!
  Ha en fin vecka
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja det var en flitt dag :-)) Massevis med fisk! Vi måtte bare gi oss til slutt :-D God uke til deg også! Klem. Marit

   Slett
 8. Fantastisk :) Jeg blir så glad når det er ny post fra Rantenhagen.
  Takk.

  SvarSlett
 9. Igjen flotte bilder! Og.. dere er generøse mot måkene. De virker fornøyd.
  Har også en del planter sådd med frø fra Magnar, det var litt spennende om vi fikk det til, og noe har gått riktig så bra.
  Nyt dagene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi spanderte et par hele fisk også :-)) Så de kan ikke klage?! Ja der er vi i godt selskap? Med frø fra Magnar :-)) God høst til dere også!

   Slett