torsdag 16. april 2015

Helgen med solskinn fra morgen til kveld.


Så sier de på meteorologisk institutt. De som sitter der og tolker signalene fra overgartneren. Og vi lar oss forføre av forlokkende værkart med sol og varme grader.


Larix

Vi fikk en liten forsmak i ettermiddag men den store varmen lar vente på seg.

Home sweet home


Helleborus


Fritillaria eduardii

Vi deler på Skywatch Friday

Caltha palustris alba

Anemone ranunculoides Hiiumaa

Men vi byr på litt av den blomstringen som har funnet sted i hagen de siste dagene. Som du sikkert skjønner så dukker det stadig opp nye skjønnheter. Noen trofaste følgesvenner og alltid en del nyinnflyttede. Begge deler er like kjærkomment!


Hepatica nobilis flore pleno


Anemone nemorosa

God helg alle sammen!


28 kommentarer:

 1. Det er berre så mange nydelege blomster hos deg.
  Det første bildet er makelaust flott synest eg.

  God helg frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi har virkelig latt oss begeistre av den lille lerken vår :-)) Og dette er en av de som vokser uhyre langsomt. Jeg leter veldig etter navnelappen som skal befinne seg inne et sted...God helg til deg også Anne-Mari!

   Slett
 2. Så flotte bilder! Det er en deilig tid vi har nå!
  Ønsker dere en fin vårhelg i Rantenhagen!
  Klem Nora
  P.S. Igår plantet jeg ut Helleborus foetidus som jeg har sådd av frø jeg har fått av deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi nyter og nyter! Og jeg tror dette blir en helt fantastisk fin helg :-)) Så koselig at det ble planter av frøene! Mine morplanter gikk ut alle sammen en vinter for ca 2 år siden. Heldigvis så har de sådd seg så jeg håper å ha nye planter i blomst om noen år :-)) Om ikke så må jeg kanskje fri til deg?! God helg til deg Nora! Klem. Marit

   Slett
 3. Your house is adorable!

  SvarSlett
  Svar
  1. It is not a big hous but it looks very smaal on the pickture, like a cabin?

   Slett
 4. Hei fru Ranten

  Også her, lover overgartneren flot sol fremover:)
  Lækre blomster på lærken!
  Imponerende bjergknold bagved huset, sikken udsigt deroppefra...

  God Helg til dig med!


  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja vi er veldig fasinert av den lille lerken vår som blomstrer allerede første året i hagen :-)) Det er faktisk et fjell du ser bak huset og det er mange flotte tur stier der oppe. Proporsjonene blir litt endret når man tar blide litt nedenifra :-)) Ha en flott helg!

   Slett
 5. Så koselig å se at du og bor i et rødt hus! Vet du at i Norge er 80% av all husmaling som selges nå, grå.... Her i gata, og ellers i byen, har alle snart grå hus. Ja, til og med på bygdene, har husene blitt grå. En lei trend. Triste greier. Jeg klorer meg iallefall fast i et rødt hus,-) Jeg tror vi trenger farger på husene våre!
  Lekker larix! Nydelige blomsterbilder! Overgartneren ser ut til å ha stoppet det våteste i dag til oss, men i morgen er vi i gang igjen.
  Ha en fin hagehelg! Nyt den.
  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det ble jo ekstra gild rødfarge i den lave kveldssolen :-)) Mørk blå og oker på vinduskarmene! Litt farger må vi unne oss?! Det er jo grått og mørkt halve året så?! Larixen er bitte liten og superlekker :-)) Ja dere får visst ikke samme godværet som oss i helgen? God helg uansett vær!

   Slett
 6. Så fine blomster på lerka! Utrolig hvor flott det er bare en kommer tett nok på de. Ja, overgartneren er skikkelig raus denne helgen, for her lover yr hele 18 grader på søndag. Høres nydelig ut! Caltha palustris alba er en riktig fin godbit.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det har du helt rett i! Det gjelder å se det store i det lille?! Frem med makrolinsen! 18 grader =O Har du Chalta palustris alba? Om ikke kan jeg sende deg enten frø eller en plante? Det er bare å si i fra! God helg!

   Slett
 7. Sol er en bra start! Veiser og annet strutter jo :) Så får varmen komme etter hvert....

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi klager ikke! Været er upåklagelig ;-)) God helg!

   Slett
 8. Hello, Ranten! Gorgeous flowers and lovely skies.. The last shot is beautiful. Have a happy Friday and weekend ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen! Thank you end a happy weekend to you too!

   Slett
 9. Ble sittende lenge ved det 7. bildet ditt,- For noen nydelige farger i blomst og bakgrunn,- samt flotte detaljer i blomsten mot den duse fine bakgrunnen...dette hadde vært fint i stort, tenker jeg, her jeg sitter og beundrer!
  Ha en alle tiders helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Monica! Veldig hyggelig med tilbakemelding fra deg som tar så proffe bilder selv :-)) Superduper helg til deg også!

   Slett
 10. Kjempefint med blomstrende Larix!
  Og utsikten fra huset ditt...fantastisk:)
  God helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den er vi veldig glad for at vi plantet sist høst :-)) Mye glede i et lite tre! Vi bor på kanten av en berghylle :-)) God helg!

   Slett
 11. Det er mye man kan ønske seg når en ser bildene fra hagen din, Larix f.eks.:-))
  Igjen vakre bilder !
  Nyt helgen i hagen.:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er godt man stadig kan finne noe nytt å jakte på?! God helg!

   Slett
 12. Sååå mange søte vårblomster=) Utrolig hvor mye som blomster hos deg, altså! Jeg vil også ha flere i blomst=) Fortsatt god helg til dere=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror nok de fleste som blomstrer her også vil kunne vokse hos deg, men kanskje de vil komme litt seinere i blomst. Mye av det som blomstrer nå er jo løker/ knoller. Staudene kommer nå og fremover :-)) God søndag til deg Vibeke!

   Slett
 13. Excellent flower and sky shots!! I really like the house and location on the lake. Looks just beautiful.

  SvarSlett