lørdag 31. oktober 2015

Brått men ikke uventet?


Den ene dagen skinner solen ned på oss og vi kan nyte hagen i godt selskap med våre summende venner. Sammen i gleden over at det fremdeles er blomstring i høsthagen. Enn så lenge..For i neste øyeblikk har høststormene feid inn over oss og hagens høstpalett har forlatt sin sommerlige residens i bytte mot stabilt sideleie. Sammen med overmodne og råtne plommer dekker bladene Rantenhagen og det er jo bare å ta det inn over seg. En sommer er over.
Men er hagesesongen virkelig over? Opp fra fuktig løv stikker grønne spirer. Jeg tror jammen at neste sesong er i gang allerede?! Noen er kanskje veldig tidlig ute mens andre rett og slett er litt seine i år? Så da har høstblomstrende krokus godt selskap med vårblomstrende iris.  Aiaiai!


Sånn går naturen sine egne og uransakelige veier? Vi sitter på første rad når naturen går sin gang og vi må jo bare ta det som det kommer?Inne er det sortering og pakking av frø som står på agendaen. På mandag reiser det konvolutter med frø avgårde til store deler av landet og forhåpentligvis så blir det god spiring og mange nye planter til våren. Alltid en glede å dele! Ps! Det er mer igjen!


Alle bildene er tatt i oktober (…)
God søndag til deg!22 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra høsthagen! Heldige deg som ikke har hatt frost enda. Her har frosten tatt det meste. Men sånn er det i innlandet ;)
  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Vi har vært nede mot null og det synger helt klart på siste verset i hagen. Jeg kjenner at jeg er klar for litt hagefri , i alle fall noen måneder :-)) Men vi får jo ikke skikkelig vinter, sånn som du da.. Fin ny uke!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  Jamen det ser da godt ud - året takker fint af oppe hos dig!
  Også her er der nye skud overalt, Muscari selvfølgelig, Men også Iris og Crocus stikker forsøgsvis hovedet op;)

  Ha en dejlig søndag du med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja det er ikke så aller verst nei :-)) Vi trapper gradvis ned.. Godt å høre at det ikke er bare her det dukker opp spirer :-)) Ha en deilig ny uke!

   Slett
 3. Wonderful macro shots.

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
 4. Hello, wonderful collection of insects and macro shots. The blooms are lovely too. Thank you so much for linking up and sharing your post. Have a happy day and new week ahead!

  SvarSlett
 5. Det er definitivt høst her også. Bjørka har ikke mange blader igjen etter helgens uvær. Men frosten har ikke kommet hit ennå. og det er jo bra. Flotte bilder fra hagen din! Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Johanne! Det er jo litt godt også?! Å klemme inn en liten hagepause mellom høst og såing på nyåret?! Fin ny uke!

   Slett
 6. Fortsatt nydelige bilder fra hagen din, skikkelig inspirerende.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ingeborg! Så kjekt at du blir inspirert! Fin ny uke!

   Slett
 7. Underbara bilder! Jag var ute på lördagen och krattade undan alla fallna löv och vissnade blommor. Det är bara kärleksörten som blommar hos mig nu. Ha en fin vecka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla! Det er ikke så mye igjen her helle, noen bilder er tatt helt i starten på oktober og noen nå nettopp :-)) Fin uke!

   Slett
 8. Hejsan!

  Tittar in här ibland och beundrar dina bilder av naturen, du är verkligen en enastående fotograf!

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla! Så hyggelig :-)) Tusen takk!

   Slett
 9. Oi, flotte insektsbilder! Og et helt nydelig lys på bildene, veldig flott :-)

  SvarSlett