lørdag 9. januar 2016

Atter en helg har opprinden.


Ikke sånn at vi er helt på enda. Men helgefreden har på sett og vis senket seg i heimen. Det betyr ikke at vi skal dovne hen, nei tvert i mot! Vi har jo tenkt å bruke fritiden mest mulig ute i det fri! Herlighet. Her skal det høstes D vitaminer fra kilden, for å si det sånn. Ut i solen!Turdus merula/ svarttrost, hunn

Det hender at innsekter følger med veden inn. Når varmen begynner å virke kan det jo til forveksling ligne på en virkelig god sommerdag. Vel å merke temperaturmessig.. For det må jo ellers være en skikkelig nedtur å våkne opp for å oppdage at det var mange måneder før tiden?
Chrysopidae/ gulløye

Vi er i grunnen bare innom oss selv i disse sene kveldstimer for ønske deg også en særdeles fin helg!God helg!
32 kommentarer:

 1. Beautiful compositions.
  Happy SWF!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Indrani! Thank you end happy SWF!

   Slett
 2. Love the bird photo. Happy Weekend. deb

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Deb and a happy weekend!

   Slett
 3. Great colors captured in the sky/water, so soft and inviting.

  SvarSlett
 4. Vakre bilder som alltid! Fugler er takknemmelige foto objekter, og hos deg er det mange spennende. Svartrost finnes her også, men ser den ikke så mye om vinteren. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takker og bukker :-)) Ja du har også tatt en del fine fuglebilder fra foringsstasjonen din :-)) God helg!

   Slett
 5. Jeg sliter også med insekter, som følger med inn. Jeg kverker dem, mens du tar flotte bilder.
  Ønsker deg også en god helg.

  Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg følger dem pent ut igjen men akkurat nå er det iskaldt ute så det har jeg ikke hjerte til å gjøre ;-D Jeg kan leve med de fleste insekter men kommer det veps inn så ligger de litt dårligere an, for å si det sånn ;-)) God helg!

   Slett
 6. Hei Fru Ranten

  Ja hvad skal man sige? Udsigten er som altid fantastisk - og du har bare godt øje for de små detaljer:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Utsikten er vi , som alltid, veldig fornøyd med ;-)) Når de små detaljer setter seg på en hvit kjøkkendør så fanger de umiddelbart oppmerksomheten min ;-D Ha en deilig helg!

   Slett
 7. Så vakre bilder du tar. Fantastisk flott både fugle, insekt og natur. Ha ei riktig flott helg. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei liv, og tusen takk! God helg til deg også!

   Slett
 8. Så flotte bilder! Tenk at det er helg igjen! Jeg syns ukedagene flyr avsted! Kjennes som om det er fredag annenhver dag :) I dag skal jeg i skogen og sage furugrener til sauene, lørdagsgodt :) Alltid noe å finne på om en har gård. Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Johanne! Ja det går fort, og det kan det gjerne gjøre for min del, til våren kommer ;-)) Ja jeg har jo vært jordbruksavløyser i min ungdom og vet at det alltid er mye godt arbeid på en gård :-)) God helg!

   Slett
 9. Flott da! Det er bare så fint ute nå, i kulden! Det nytes og nytes.
  En ulykke i heimen i går, da en gulløye forsvant inn i rullegardinen. Resultatet ble noe flatt...
  Riktig god fotohelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine! Ja nå er det vakkert! Og i morgen venter vi snø :-)) Her har en del vevkjerringer vært uheldig og blitt med inn i rullegardinen ;-D Huff huff.. God fotohelg til deg også!

   Slett
 10. Hello Ranten, beautiful sky scene and image. The bird and the insect shots are awesome. Thank you for linking up and sharing your post. Have a happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! Thank you and a happy weekend!

   Slett
 11. D-vitamin er flott. Er det mykje sol hos deg ?
  Hos oss er den borte til siste januar...
  Nydelege bilde som vanleg, men Insektet er fantastisk. Du har eit fabelaktig kamera som assistent til dine ferdgheiiter !
  Godhelgklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke så mye sol vi får inn i hagen på denne årstiden, men litt er det jo. Nei skal vi solen må vi nok ut i havet eller opp på fjellet :-)) Helgeklem!

   Slett
 12. Solen är nog framme här men det är såååå kallt - 15-20 grader hela tiden ser ut att hålla i hela nästa vecka . fina bilder av insekten ,Trevlig helg till dig ,nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt det veldig kaldt her også, ned i 10 minus, noe som kjennes godt her ute med havet... Og det kalde været skal fortsette her også. Fordelen er at det gjerne følger solskinn med også :-)) God helg!

   Slett
 13. Ut i - - solen? Jaja. En liten tur i fluffesnøen går jo an!
  Morsomt det siste bildet. Et naturfenomen på sjøen, eller er det bare i hagen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi er jo ikke bortskjemt med sol da :-)) Enda en regnrekord er vist nok nådd i 2015... Det skal visst snø litt i morgen. Det er bilde fra havet utenfor Askøy, og jeg tror det er steiner i sjøen i kombinasjon med flo og fjære som har laget disse morsome tuene :-))

   Slett
 14. Stakkars liten, dette kan da aldri gå bra? Men sikkert godt å komme inn i varmen selv om det er altfor tidlig :) Flotte bilder som alltid! Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke sett insektet på noen dager.. Hadde jeg hatt småplanter på planterommet hadde jeg satt den ned der så kunne den kost seg og spist skadeinsekter som det jo alltid kommer litt av :-)) Fin uke!

   Slett
 15. Your water scene is so beautiful, and I love the small creature with the curly antenna!

  SvarSlett
 16. Flotte bilder! Det nederste var riktig så artig og stemningsfullt!
  Ser ut til å bli en kald vinter for selv om vi har hatt 5-6 kuldegrader noe dager nå (rene sommeren....!)er det spådd skikkelig kulde igjen. Heldigvis har planter og roser fått et lite dekke med snø men jeg skulle gjerne hatt litt mer.
  Ha en fortsatt fin vinteruke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det nå litt mildere og det har kommet et litte pudderlag med snø :-)) Men vi tar en dag om gangen og gledr oss til det blir litt lysere ute :-)) Fin uke til deg også!

   Slett