torsdag 28. januar 2016

Ikke så mye å rapportere hjem om?


Mer billedlig ment da, for akkurat nå hadde borte vært veldig bra. Helst et sted så langt borte at solen varmet og lunkent badevann skvulpet forlokkende i strandkanten. Men eia var vi der.. For det var vi jo ikke (..)

Anas platyrhynchos/ stokkand hun

Neida, vi sitter her i gamlelandet og venter på at vind opp i orkan styrke skal treffe oss midt i planeten i løpet av morgendagen. For sørvesten som er på vei inn over havet, sammen med store mengder vann og megahøye bølger, er av den sorten som virkelig får det til å riste i Rantenhagehuset!

 Anas platyrhynchos/ stokkand han

Men vi har jo hatt besøk av Kong Vinter i egen høye person! Han har holdt et kjølig grep om hele Vestlandet og han har vekslet mellom bitende kulde med og uten snø på. Vakkert har det jo unektelig vært?!


Men innimellom har Mildværet sneket seg innpå og pustet Vinteren i nakken! Puh! Med mild bris i åndedraget har Mildværet hatt med seg 13 varme grader som har minnet om noe vi vagt kan huske? Våren?! Er det deg?


Like raskt som det kom, forsvant det igjen. Mildværet. Nå sitter vi her på midten av de siste ukers temperaturytterpunkter. Null grader (…) Helt på normalen, for å si det slik..


Og i morgen kommer en helt normal vinterstorm forbi. Sånn er det med den saken. Små og store hagerekvisitter er reddet innomhus og kanskje må vi ut i kveld for å binde fast hagebenken som står på utkikkspunktet?


Bildene er tatt for noen uke siden, når Kong Vinter enda regjerte og var enerådende der ute. Endene var ville men tamme (…)God helg til dere alle sammen!42 kommentarer:

 1. What awesome photos! It looks like they aren't too keen on sharing. The expressions you captured are priceless.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Barb! The seagulls would never share, but at the same time they are so noisy that all seagulls near by come to eat :-))

   Slett
 2. Detsamma till dig, vackra bilder som alltid!
  Birgitta

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder av stokkender! Det har vært en vinter med variasjoner så langt! Jeg må si jeg er spent på utfallet av orkanen i morgen, med tanke på all ødeleggelse nina forårsaket i fjor. Får håpe Tor forbarmer seg over oss :) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Johanne! takk :-)) Her har vi ikke fått andre men av stormen enn at noen fuglematere har falt ned .. Ikke mye å skryte av altså :-)) Vi får være glad for det! God lørdag!

   Slett
 4. God helg til deg også.
  Håpe ikkje vinden blir så sterk som dei melder.
  Vinter er vinter, no er det snø igjen...
  Flotte bilder !

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan! Jeg håper du ikke har blåst vekk?! Jeg syntes det så ut som om du fikk mye mere vær for pengene enn det vi fikk..? God helg!

   Slett
 5. Vackra bilder på änderna! Vi har grått och regn här igen. För min del hade det hellre fått vara kallt. Ha en skön helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk Gunilla! Her bytter det dag for dag :-)) Fin helg!

   Slett
 6. Vakre bilder av vakre ender! Så får vi klore oss fast igjen, og håpe det går bra. Når det smeller i veggene, er det merkelig hus og tak holder.
  God helg til deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vakre bilder av fjær hos deg :-)) Håper du sto an av?! Her har det gått fint :-))

   Slett
 7. Som alltid, vakre bilder !!!
  Regner med at dere får hardere vær enn oss, men vi har vært ute og sikret det vi kan :-)
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-)) Vi har fått kjørt oss men ikke noen skader ;-)) Fin helg!

   Slett
 8. Wow - superb shots of the ducks!

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder! Håper det går bra i stormen.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg!Takk :-)) det gikk over all forventning!

   Slett
 10. Där var det slagsmål om maten .Så fina and bilder ,dom ser alltid så snälla ut ,trevlig helg ,nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja måker slåss jo alltid om maten?!

   Slett
 11. Så vakre stokkender! De har så nydelig farge. Jeg hadde besøk av en som landet i hagadammen for noen år siden. Artig opplevelse :)

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Morsomt at du hadde stokkand i hagedammen din :-)) Som en stor badeand?! God helg!

   Slett
 12. Du verden så flotte bilder. Virkelig noen fine fugler med flotte fjær.
  Vivi

  SvarSlett
 13. Svar
  1. Tusen takk Marit :-)) Og god helg til deg også!

   Slett
 14. Ja du.. vind og vær blir det nok av denne helgen. Men du du får nok merke mere til det en i smulerer farvann i oslosfjoren..håper det ikke blir skader på dine kanter.
  Flotte fuglebilder...fargene strååler i vinterlyset!
  God helg...og hold deg fast:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det ble mye vær men ikke så ikke som vi hadde fryktet. Det er jo flott og fasinerende også? Så lenge det ikke skjer store skader.. God helg!

   Slett
 15. Hei Fru Ranten

  Her har de nedgraderet "Tor" til blæsevejr altså ingenting, så håber i også slipper for orkan!
  Lækre billeder!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja jeg må jo innrømme at vi ble litt skuffet..Det ble ikke så høye bølger som meldt, og det hadde jo vært spennende? Men samtidig så er det jo veldig egoistisk å tenke sånn, for mange bor jo mye nærmere sjøen enn oss og de er nok ganske lettet over at det ikke ble verre? Fin helg med eller uten vind!

   Slett
 16. Det er fredagskveld når jeg nå er innom,- og jeg er undrer om dere fortsatt står oppreist i Rantehagen,- tøffe tak for kystbefolkningen i dag...
  Ser det er en god stund siden jeg var innom,- utrolig mange flotte fuglemotiver nedover her.
  God helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Monica! Jeg er ikke så mye på nett på denne tiden, jeg heller.. Det har vel litt med mangel på dagslys å gjøre? Ikke så mye fotografering.. Men litt i helgene blir det heldigvis :-)) God helg!

   Slett
 17. Hej

  Det er et stykke tid siden jeg sidst har kigget forbi...men her er jo lige så smukke og fantastiske fotos som altid. Smukt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Esther! Takk og koselig at du kom innom :-))

   Slett
 18. Ja, `Tor`kom og gikk! Heldigvis var han ikke så ille som varslet, i alle fall ikke her! Jeg bandt fast søppeldunkene i trappegelenderet bare sånn for sikkerhets skyld :)
  Nydelig bilder av flotte fugler, har du telt dem?
  Ha en flott lørdagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har en benk vi må binde fast når det stormer ;-)) Nei det var ikke fugletelling :-)) Denne gangen. Fin lørdagskveld!

   Slett
 19. Jag verkligen gillar era bilder här. De är så skarpa och fina och det gillar jag. Tråkigt med olyckan för din pojkvän. Kul att har utvecklat sin fotografering.
  Nu väntar vi på våren eller hur?
  Tack för din kommentar och ha en skön helg.
  Annika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Annika! Ja det var leit når det skjedde, men han er frisk og tilbake i jobb igjen :-)) Lærer han også :-D Ja nå venter vi veldig på våren og i dag har jeg funnet mange vårtegn i hagen! De skal jeg legge ut nå :-)) Fin helg til deg også!

   Slett
 20. the mallards are very pretty ducks with a lot of nice colors.

  SvarSlett