lørdag 30. januar 2016

På jakt etter vårtegn i hagen!


Jeg fant jeg fant! Akkurat som Askeladden har Fruen funnet både det ene og det andre der ute i Rantenhagen. Innimellom haglbyger har hun trakket oppi kalosjene og pakket seg inn i ull og tull og annet varmt som kom i hennes vei. 

Hamamelis x intermedia ’Jelena’

Og se hva dagslyset bragte med seg av vårlig lykke! Dagsferskt fra Rantenhagen byr vi på både små og store gleder! Noen får vi bare ikke nok av?! 

Hamamelis x intermedia ’Jelena’


Hamamelis står jo i en særstilling i hagen? Nå har tre stykker åpnet opp sine elleville frynsete blomster. Nesten ikke til å tro at dette er ekte vare?! Men det er det!

Hamamelis mollis Pallida og Hamamelis x intermedia Diane

Hamamelis mollis Pallida

De tre siste, som jo alle er nye i hagen, har også begynt å titte frem fra knoppene! Fruen kretser rundt de små buskene og grøsser av forventningsfylt fryd! Du skal få se du også!

Hamamelis x intermedia Diane

Første julerose er utsprungen! Og mange er på vei. Er de litt seine i år?


Ikke lenge før snøklokkene titter frem. Galanthus Lady Beatrix Stanley er ny I hagen og det ligger forventninger I luften! Hun er ikke alene, men hun er den som har kommet lengst i dag. Hvem vet hva som dukker opp i morgen?!


Det føles jo litt uvirkelig at Narcissus bulbocodium Limey Lass står med knopper der ute i grusbedet? Det var jo veldig tidlig å stikke hodet frem? Vi krysser fingrene og sender en vennlig tanke opp til Overgartneren (…)

Narcissus bulbocodium Limey Lass

Det er så rart med Erantis. Hvert år kommer den litt brått på oss, ja nesten som julen på kjerringa? Først når noen andre bloggere legger ut bilder så får Fruen los og snuser seg logrende frem til hagens trøffel! Altså Eranthis (…) Også her finnes det jo mange forskjellige. Dette er Eranthis hyemalis Schwefelglanz. Ikke helt åpen enda men det kan vel noen solgløtt raskt gjøre noe med?! En ny vennlig tanke går opp til Overgartneren.

Eranthis hyemalis Schwefelglanz


Et nytt innsekt har forvillet seg inn og blitt husvarm. Joda, dette er også en gammel kjenning og ikke den første av familien som har tatt turen inn i år.

 Chrysopidae/ gulløyeDette var dagens fotofangst!
God jakt i vårhagen din!34 kommentarer:

 1. Det er virkelig deilig nå når de første vårtegnene viser seg i hagen! Nå er vi i gang, og da går det bare en vei! Ha en fin avslutning av januar måned! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ann-Kristin! Et lite tilbakeslag for våren i dag men vi regner med at våren kommer sterkt tilbake?! Fin søndag!

   Slett
 2. Hei
  Så utrolig herlig med slike vakre vårtegn. Nesten vanskelig å tenke seg, når man ser ut i hagen her, at det allerede er vårtegn andre steder i Norge.
  Flotte bilder som alltid.
  Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi! Vi ligger nok godt foran deg i vårløypen, men til gjengjeld så har du jo vakkert vintervær med skiføre og alt som hører til?! God ny uke!

   Slett
 3. Åhh, så heldig du er! Herlig å se alle vårtegnene hos deg. Julerosen var nydelig å se. Godt at det går mot vår i vest. Her er det stadig vinter.

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Ja det er et godt klima for juleroser hos oss, men jeg vet jo at de dukker opp hos deg også, bare litt senere :-)) I dag laver snøen ned så riktig vår er det ikke her heller. Enda :-)) Fin søndag!

   Slett
 4. Så utrolig flott da, vår allerede hos deg? Kanskje jeg også må gå på jakt, men jeg har ikke sånne sjeldenheter som deg dessverre! Kos deg i vårhagen, og kanskje tar du en soldans?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Rigmor! Ja det er vår sånn ca annen hver dag :-)) I dag har vi vinter igjen ;-D Det kan se ut som om jeg har tatt noen dansetrinn i går for solen skinner mellom snøbygene :-)) Fin søndag!

   Slett
 5. Hello Ranten, cool insect. Lovely signs of spring. I am wishing for an early spring here. Thank you for linking up and sharing your post. Have a happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! Thank you :-)) Today it is vinter again, snowing outside :-))

   Slett
 6. Strange and wonderful flowers - spring must be underway!

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Stewart! Yes it is! happy sunday!

   Slett
 7. Underbara vårtecken! Vi får vänta ett tag till. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er veldig skiftende her også, men du har nok litt mer ekte vinter enn oss :-)) Fin søndag!

   Slett
 8. Den hvite julerosa med små prikker er skikkelig fin.
  Men måkebildet (forrige innlegg) er et premiebilde !

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den er lekker. Det er en diger tue, som jeg har sådd med frø jeg har fått av en annen hageinteressert, og nå står knoppene i kø akkurat i jordskorpen :-))

   Slett
 9. Hei Fru Ranten

  Tror vi er på omgangshøjde hernede- Jeg må tjekke mine Galanthus idag - og du har da ret, det var en usædvanlig tidlig narcis, spændende nyt!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten1 Ja vi pleier jo å følges jevnt? Ut og sjekk! Ha en deilig søndag du med!

   Slett
 10. Igår hade vi vår idag är det vinter igen .Så fina saker som vaknat i din trädgård ,kramen Nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat sånn er det her også :-)) Veldig skiftende... Klem. Marit

   Slett
 11. Så mange flotte vårtegn! Skal si hagen din har våknet til liv! Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Joho! Det er så deilig å finne tegn på at hagen våkner etter vinterdvalen?! Fin søndag til deg også!

   Slett
 12. Hamamelis! Må liksom smake på navnet. Det er et helt ukjent tre for meg, med unntak av at jeg har sett det her hos deg tidligere. Er jo spennende at det blomstrer så tidlig på året, og med så helt spesielle blomster. Herlig med så mange vårtegn i hagen. Vi er på rett vei :-) Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja du må smake og så må du kjøpe!Den er helt fantastisk i vinterhagen og tåler både frost og snø :-)) Nå går det, om ikke direkte, så likevel mot vår!

   Slett
 13. SÅ VAKKERT OG SÅ TIDLEG!

  GOD SØNDAG :-)

  SvarSlett
 14. Så kjekt å finne slike skatter i hagen.
  Desse buskene har eg ikkje sett før, dei ser virkeleg spennande ut.
  Det er nok ikkje lenge før ein kan sjå spirer no. Men først må snøen fare.

  Takk for koselege kommentarer hos meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja våren ligger jo og gjør seg klar under snøen, i hele landet?! Vi bor så langt ut mot havet at det ikke er mye snø som blir liggende, og i alle fall ikke lenge :-)) Fin søndag til deg!

   Slett
 15. Kära nån så långt "våren" har kommit hos dig! Trollhasseln är en buske som jag så gärna skulle vilja ha men hittar inget bra ställe. Det börjar bli fullt här :-))!
  Ha en fin vecka!
  Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anja! Kanskje du må revurdere det med plassen? Det er ikke en stor busk og den vokser langsom :-)) Kanskje den kan odles i krukke?! Fin uke!

   Slett
 16. Å, Vestland, Vestland:) Da er du i gang med våren alt. Tidlig ute som alltid til deg. Bildene dine NYTES!
  God mandag:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. O hildrane du :-)) Ja sånn innimellom, cirka hver annen dag kanskje? Joda, vi ligger jo litt foran men tar jo innpå etterhvert?! Fin uke!

   Slett
 17. Superflotte vårtegn!
  (Noen må jo være først ute...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var det meg i år også?! Nå har vinteren kommet tilbake og snøen laver ned.. Alt er mao ved det normale ;-D

   Slett