tirsdag 1. mars 2016

Safari i urban jungel- eller bytur med andre ord.


Hvorfor ta snarveien når du kan ta omveien? Ja vi bare spør? Omveier fører ofte til nye og spennende opplevelser. Denne gangen var det muligheten til å få et glimt av praktærfugl som lokket Hr og Fru Ranten litt ut av allfarvei. For som de villmarkens mennesker som vi er (…) så er det jo det urbane som ligger utenfor løypen? Sånn for vår del…

Solheimsviken

Nå på vinteren så er det et område i Bergen som stadig er på de riksdekkende nyheten. Danmarksplass litt sør for sentrum, fremhever seg som et av landets mest forurensete steder. Når vinteren legger lokk over byen og eksos og vedfyring blir liggende som grøtete guffe i bynære områder. Uærk!

Desto større var overraskelsen når vi en søndags formiddag, utstyrt med korte og lange linser og ikledd full turhabitt inntok Solheimsviken for å kikke etter byens eneste praktærfugl, og vi plutselig befant oss i et utrolig kult havneområde. Her var det mange med adresse "Bølgeskvulp og Praktærfugl nr 1, 5020 Bergen" som sammen med oss kunne nyte morgenstund, ikke bare med gull i munn men også innhyllet i magisk tåke!
Praktærfuglen glimret selvfølgelig med sitt fravær, men til ære for Fotografen dukket Hr og Fru Siland opp og ut av tåken. Hvem har sagt at vi ikke kan ha store naturopplevelser i den urbane jungelen?Mergus serrator/ siland

Egentlig så var vi jo på vei til Herdla naturreservat, og etter den lille avsporingen vår så fant vi tilbake til stien og nådde målet med turen. Men det får bli en annen historie?
At det ellers har vært veldig stille fra denne kanten har nok en viss sammenheng med at våren har kjørt inn på et sidespor og ganske enkelt har blitt stående.. For en rask kikk på egen blogg i viser at vi ligger flere uker etter normalen. Se bare i 2014 og i 2015! Vel og merke har årets første våriris åpnet opp i går, men Fruen ble så forskrekket at hun ikke fikk foreviget vidunderet..


Og nå er en ny snøstorm på vei mot Rantenhagen.. Og takk for det (...)


Ulriken,Bergen (samme fotopunkt men en halv dreining rundt..)Ha en strålende ny uke!32 kommentarer:

 1. Dear Ranten, I love the first picture with the mirrowing water and also the one with the two ducks and their "hairstyle"! ;)
  Judith

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Judith! Yes it was a funny hairstyle :-)) Punk?!

   Slett
 2. I love all the photos here, but the second one is spectacular!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you joo :-)) An early morning with sun and fog :-))

   Slett
 3. Siland har jeg faktisk ikke sett før, elegant hodepryd !
  Her er også våren litt i stå, så det blir innlegg om hageplanlegging, og det er mer vinter i vente her
  også.
  Ha en fin uke:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på dere! ja det var frisyren sin ja ;-D Kanskje er den gode gamle punkefrisyren som er på moten igjen? Jeg synes våren er veeeldig sein i år og jeg er skikkelig lei vinter :-( Men sol kan vi like!

   Slett
 4. Wow så flott denne and-typen var....ikke kjent med denne men artig hårpryd!
  Og bildene ellers er rene magi- og wow-faktor:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie! Ikke ofte jeg har sett denne jeg helle, men det er ikke første gangen så da er den nok ikke uvanlig her vest i andet :-)) Takker og bukker!

   Slett
 5. Flotte bilder fra Bergen, og av silender! Her snør og blåser det som bare det, den første vårdagen :) Men våren har kommet, i følge kalenderen i allefall! Ha en fin første våruke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Johanne! Takker :-)) Det snør jevnt her også en heldigvis så legger det seg ikke.. Det er vel snart nok nå?! Fin uke!

   Slett
 6. Flott i Bergen !!
  Har lyst å ta ein tur dit, men eg finn vel ikkje desse idyllane
  som du finn.
  Ynskjer fin marsmånad !

  SvarSlett
  Svar
  1. Bergen er vakker når solen skinner :-)) Denne idyllen var overraskende for oss også :-D Fin uke!

   Slett
 7. Hello, beautiful series of images. What a lovely place to visit or live. The Mergansers are cool, a great water bird. I love the sculpture and the view of the mountains. Gorgeous post. Have a happy week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! This is close to the center of Bergen. We live outside the city, in the contryside. Happy week!

   Slett
 8. VAKRE BERGEN!
  GODT DOKKE FANT FINE FOTOOBJEKT SJØLV OM DEN DOKKE LEITA ETTER IKKJE VAR Å FINNE.
  MARS ER NO VÅRMÅNADEN :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi kan ikke klage for dette var jo er supert fint andepar :-)) Ja vi trøster oss med at nå må jo bare våren komme?! Fin uke!

   Slett
 9. Hei Fru Ranten

  Bergen er da en spændende by - flere nye huse og moderniteter end jeg havde troet;)
  Synd med al den forurening - Jeg har ellers hørt at Bergen har begrænset bilkørsel af netop miljøhensyn?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Bergen er en veldig flott by :-)) Vi som bor litt utenfor byen klarer ikke alltid å følge med på alt nytt som bygges, men her var det veldig flott! På grunn av de 7 fjellene rundt byen, som vi jo er kjent for, så danner det seg et lokk over byen på kalde dager. Da blir luftkvaliteten veldig dårlig, og spesielt på denne kanten av byen. På kalde dager har vi datokjøring og vi har fått rushtidsavgift morgen og ettermiddag. Ha en deilig aften du med!

   Slett
 10. Jeg har vært i Bergen på dagstur, og så at det er en vakker by.
  Jeg la spesielt merke til alle rhodoene jeg da ;-)
  Eranthisen i forrige innlegg minner meg på at jeg bør kjøpe det igjen. Mine forsvant etter noen år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er vakkert på våren når rhododendronen står i blomst over alt :-)) Men enda er det langt til vår.. Eranthis har en tendens til å gå ut her også. Dessverre :-(( Men vi fyller på!

   Slett
 11. Vakre bilder fra Bergen, Ulrikken viste seg fra sin beste side. Det var luftforurensning i Bergen også på 70-tallet da jeg bodde der noen år.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Ulriken dukket opp av tåken :-)) Det er fjellene som har skylden for at det blir ekstra forurenset på kalde dager. Fin uke til deg!

   Slett
 12. Superb views around the harbour and then to find the colourful Red-breasted Mergansers. Beautiful photos.

  SvarSlett
 13. Bergen er en flott by, jeg bodde der ett halvt år når jeg gikk på teleskolen i mine yngre dager men mye er nok forandret nå ser jeg.
  Så fine fugler, de har jeg aldri sett her omkring.

  Vakre bilder, ha en strålende dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Mye har nok forandret seg de siste åren, på godt og ondt, men dette var en fin fornying?! Fortsatt fin uke til deg!

   Slett
 14. Jeg har vært i Bergen, og det er en flott by med masse spennende å se. Flotte bilder!
  Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi! Takk :-)) Ja Bergen er en vakker by men vi er jo selvfølgelig litt inhabile da ;-D Klem

   Slett
 15. Beautiful cityscape photos. Very moody

  SvarSlett