tirsdag 5. april 2016

Smått og stort i og utenfor Rantenhagen.


Vi retter blikket nedover og oppover, innover og utover.

Saxifraga


En runde i hagen kan ta 5 minutter eller hele dagen. Mye kan skje på et lite øyeblikk og lite kan hende på en hel dag? Jeg tror jeg kan beskrive meg selv som våken og avslappet på samme tid? Der ute i hagen.

Corydalis solida sp

Jeffersonia diphylla

Corydalis

Det er jo en lykke når insektene er tilbake og spesielt velkommen er humlene. Det er en krevende tid for disse tøffingene. I det ene øyeblikket er det deilig og varmt i solen og i det neste er det kaldt og vått.

 Saxifraga dinnikiiIkke har hagen det store utvalget å by på, når det gjelder blomster og pollen. Humlene tar gjerne beina fatt når de skal til neste blomst, og grus og småsteiner blir til nærmest uoverkommelige hinder for en humle på tur. Men de lar seg ikke stopp!
Godt at vi har dette felles, jeg og humlene, at vi elsker vårblomstring?! En vinn vinn situasjon! Fruen først med planter og løk. Så kommer humlene som får en god start på livet i Rantenhagen og så fortsetter å surre rundt og bestøve smått og stort gjennom hele sesongen.


Hagefolk er en egen rase, sant?! Vi har hatt 2 hagevisitter allerede, begge utløst av en fellesforsendelse med hageorkideer. Første visitt var en regnfylt kveld, med høy luftfuktighet og ikke det helt store dagslyset.Falco peregrinus/ vandrefalk

Lar hagefolk seg hefte med sånne detaljer? Aldri! Jeg nyter den gode følelsen av å være sammen med andre hagegale. Må galskapen aldri gå over! 3 nye cypripedium har flyttet inn i Rantenhagen (…)

Somateria mollissima/ ærfugl

Columba palumbus/ ringdue

Solen er på vei til Vestlandet og vi skal vel tåle det regnet som skal dryppe i morgen?!
Ha en strålende uke!


Anemone blanda
30 kommentarer:

 1. Hei Fru Ranten

  Men det er jo rigtigt, med det at vore haver er så varierede og mangfoldige giver vi bierne langt større udvalg, også på tider hvor naturen har mindre at byde på - super!

  Min Jeffersonia diphylla er nok længere fremme end din - men ellers følges vi ad:)

  Ha en dejlig uge du med

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja det er jo ikke så mye som blomstrer i naturen akkurat her hos oss nå på denne tiden. Anemone nemorosa er en ev de få :-)) Godt vi har følge! Ha en deilig aften!

   Slett
 2. Flotte humlebilder! Alt er så langt fremme hos deg, men det jevner seg til etterhvert. Ja, vi hagegale er nok en egen rase :)
  God onsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Ja jeg var fornøyd med humlebildene :-)) Om det er lov å si.. Ja du er vel en av de hagegale du også ;-D Fin torsdag!

   Slett
 3. For noen fantastiske bilder!!! De humlebildene er såå fine :) Her har hagegalskapen slått ut i full blomst, og jeg er ute så mye jeg kan, og litt til :) Ha en fin vårdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Johanne! Humlene er jo veldig fine der de koser seg med vårblomstene :-)) Deilig galskap! Jeg haster hjem fra jobb for å kose meg i hagen :-D Fin torsdag!

   Slett
 4. Flotte bilder frue ! Det er noen humler innom om dagen, og de er litt tunge i siget. Ellers er det fortsatt litt mer vår i vest, men ting kommer fort nå. Får noen nye snøklokker av en venninne idag og er veldig spent på dem, erantis og ny julerose:-)
  Nyt våren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker og bukker! de sliter litt her også, når været er så skiftende.. Spennende med nye snøklokker! Jeg kjøpte noen nye i Skottland i høst. Ikke alle som svarte til forventningene, men noen var veldig fine :-)) Vi nyter! Fortsatt fin uke til dere også!

   Slett
 5. Takk for nok en vandring i hagen din! Alltid så mye flott å se

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk og hyggelig at du kom innom :-))

   Slett
 6. Så mycket fint i din trädgård och fåglar har du av olika slag ,snyggt ,nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi har både sjøfugl og rovfugl i nærområdet, heldige oss :-))

   Slett
 7. Ja nå kvitrer fuglene å insektene surrer i luften det er vår på alle nå.
  Du har så mange fine vårblomster alt, en kan nok fort bruke noen timer uten at en har merket det i Rantenhagen.
  Fine bilder, ha en strålende dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. ja timene flyr når vi er i hagen :-)) God helg!

   Slett
 8. Jag bara njuter av alla fina bilder! Din vår har kommit lite längre än hos mig.

  Ha det gott
  /Anja

  SvarSlett
 9. Så bra du har mye vårblomster...noe også humlene er glade for:)
  Må si jeg er imponert over utsikten fra Rnatenhagen...litt av et skue med lyset og skyene...flott!
  Takk for titten:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg tenker humle er glad for litt ferskvare nå på våren ;-)) Utsikten er helt super og sikkert det beste med hele hagen :-D Fin helg!

   Slett
 10. Hello, gorgeous flowers and happy bees. Your birds and the peregrine is awesome. Great photos. Happy Friday, enjoy your weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen!Thank you end a happy weekend!

   Slett
 11. A really beautiful series of photos! I came to enjoy your beautiful skywatch photo, but the macro shots are stunning!!

  SvarSlett
 12. Fantastiska bilder! Jag älskar humlor, men jag har inte sett några här ännu. Ha en bra vecka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Der er alltid et lykkelig gjensyn når store dronninghumler durer rundt i vårhagen :-))

   Slett
 13. Svar
  1. Yes they are beautiful! We look down on them, 42 meters below the garden :-))

   Slett