lørdag 3. september 2016

Det var det året det var så vått (…)


Etter en lovende start på året, sett fra et hageperspektiv, så klarte sommeren aldri helt å ta grep. Her på Vestlandet har vi slått den ene våte rekorden etter den andre. Ikke akkurat noe som har inspirert til den store bloggingen..

Borago officinalis/ Agurkurt

Men vi har jo hatt en spennende sommer! Man kan da reise ut i verden og håpe på at regnet blir igjen der hjemme?! Vi har tilbragt noen deilige uker på de Skotske øyene Fair Isle og Shetland. Der har vi tilbragt tiden i veldig hyggelig selskap, spesielt vil vi jo nevne Hr og Fru Lunde, og omgitt av spektakulær og vakker natur.

 Fratercula arctica/ Lundefugl

August er måneden for den årvisse Hagehelgen på Hamar. Følg linken til Staudeklubben Miøsen om du vil lese mer om helgen! Den var som alltid helt super med hyggelig selskap, flotte hager, spennende foredrag og sist men ikke minst et superdupert hagemarked! Solskinn var det også (!)

Strix aluco/ Kattugle

Vi har jo, som du sikkert har fått med deg, flyttet litt av fokus fra hage til himmel, eller skal vi si fra blomst til fugl? Det er jo heldigvis ikke sånn at det ene utelukker det andre (…)


Av spennende opplevelser i egen hage, men da altså med løftete blikk, har vært å følge Fru Kattugle og hennes to usedvanlig søte nurk. Helt tilfeldig oppdaget vi at det var liv i det gamle ravnereiret, som hadde stått tomt de siste årene. Hvem der? Ikke lett å få øye på med det blotte øye men med en god linse så klarte vi å snappe ungene der de utforsket reir og omgivelser.


At ungene endte opp i Rantenhagen etter at de forlot reiret var jo et skikkelig lykketreff?! Man får liksom lyst til holde rundt og klemme litt? Ble du aldri så litt bedåret du også?!


Om dette er Hr eller Fru Ugle skal vi ikke si noe om, for de deler vel på jobben?

 Strix aluco/ Kattugle

Vel vel, dette var et aldri så lite livstegn fra oss i Rantenhagen. Klart vi skal vise bilder og fortelle og drømmeturen vår til Fair Isle! Det er ikke til å komme utenom!God søndag da folkens!
Vi er straks tilbake!36 kommentarer:

 1. Så søte ugler! Du er virkelig heldig som har dem i hagen!

  Fortsatt god helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tante Rose! Ja vi vet å sette pris på fint besøk :-)) Fin søndag!

   Slett
 2. Hello, lucky you to see the beautiful owls. The owlets are so cute. Awesome series of photos. Thank you for linking up and sharing your critter and post. Happy Saturday, have a great weekend!

  SvarSlett
 3. The little owls are so sweet!

  SvarSlett
 4. Hei på deg, Marit! Hyggelig å høre i fra deg etter en lang pause. Jeg har lest om alle de våte rekordene, og hagebloggere fra Bergen har det ikke vært mange av i sommer :(
  Trist med sånne rekorder, men en får som kjent ikke gjort noe med været.
  Lykketreff med de flotte kattuglene da! Utrolig søte, og skulle gjerne ha klemt en sånn ja :)
  Flotte bilder!

  Håper du får en fin søndag uansett vær!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Godt du føler med oss :-D Vi har jo besøkt solen andre steder men badesesongen har vært heller fraværende.. Vi må vel kanskje gjøre som trekkfuglene?! Utrolig koselig med kattuglefamilien! Vi ser jo de voksne hvert år men ungene er ikke alltid så lette å få øye på. Vi gikk etter lyden! Takk, søndagen var herlig! Fin uke til deg!

   Slett
 5. Vackra bilder som vanligt!
  Vi har haft vår torraste sommar hittills, så olika det kan vara.
  Hoppas du får en fin höst.
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariana! Koselig at vi ikke er helt glemt etter et langt fravær :-)) Vi burde dele litt bedre på været?! her drukner vi ;-D ja vi håper også på fint høstvær :-)) God høst til deg også!

   Slett
 6. Hei Fru ranten

  Alletiders du er tilbage!
  sådan er årene så forskellige... Og Vestlandet har ikke været heldige i år.
  Katteuglerne derimod, de ser da ud til at have haft det som de skulle:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Tusen Takk for gode ord :-)) Det setter vi pris på! kattuglene har nok ikke lidd under regnværet, de ser ut til å ha godt med mus i år og det er vel det viktigste?! Ha en deilig aften!

   Slett
 7. Så kjekt at du er tilbake! Flotte bilder som alltid. Du har rett i at denne sommeren har vært lite inspirerende for hagebloggere på Vestlandet. Det har vært et forferdelig sommervær her.Håper det blir en fin høst :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Inger Johanne! Så hyggelig at vi ikke er glemt :-)) Ja du har vel hatt omtrent samme været som oss? Vi satser på høsten! God ny uke til deg!

   Slett
 8. Ih hvor er uglerne fine og så søde. Sikke en oplevelse i Rantehaven. Agurkurt er alletiders både for bier og mennesker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Ja de er noe av det mest bedårende som finnes! Vi er heldige :-)) ja vi skal ha planter til både oss selv og til bier og humler! En deilig aften til deg!

   Slett
 9. Et fantastisk smukt billede af lunden, men uglerne er nu også søde. Jeg glæder mig til dine feriebilleder.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Ja du har helt rett, det er noe eget med lundefuglene :-)) Dem har vi mange av så det kommer garantert flere bilder ut over høsten! Ha en deilig aften!

   Slett
 10. Hej så fina bilder du visar på ugglan .Och jag förstår att du haft en spännande resa .Här har det kommit vatten mera än någonsin förut det kom 300 mm på sina ställen i augusti ,kramen Nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nette!Takk takk :-)) Du har nok vann du også skjønner jeg ;-D Klem, M

   Slett
 11. The puffin is one of my favorite birds but of course we don't have them here in Florida! We DO have owls and it's my wish to see one this year! I love your beautiful photos!

  SvarSlett
  Svar
  1. One of my favorites also, but it dont live in Bergen ieither, onely farther north in Norway :-))

   Slett
 12. Der var du tilbake........med premiebilder (igjen).

  SvarSlett
 13. Så fine ugler!
  De ser så myke ut, som en bare vil klemme på de:)
  Ja en kan ikke stole på den norske sommeren, så det er fint å ha reiseplanene klare:)
  Gleder meg til å se alle de flotte bildene du har tatt på turene dine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja og veldig søte og litt rare :-)) Sydentur på blå resept kanskje?! Fin uke!

   Slett
 14. Hei på deg! Fint du er tilbake igjen, og med flotte bilder! Og er ikke ugleunger søte da! Koselig de fant hagen din. I år ble det ingen ugleunger på hytta vår, smågnagerene sviktet. Artig at det ble det til deg istedet:)
  Gleder meg til bilder og fortellinger fra Fair Isle mm. Så nettopp et program fra Fair Isle, om en amerikaner som drev et lite overnattingssted der, og som var veldig interessert i fugler. Et lite paradis, spør du meg:)
  Ha en fin fin uke, Marit:-)

  Ps:Frøene jeg fikk fra deg spiret, bortsett fra snabelkala og noen jeg ikke husker i farten. Men ellers så har jeg nå mange små som skal ha seg en plass i hagen etter hvert. Moro!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine! Hyggelig å høre at frøene spirer :-)) Om du ikke får spiring på Arisaema ciliatum så får du gi en lyd til våren så kan jeg sende deg en plante?! For den må du jo ha i hagen :-))

   Hyggelig å bli ønsket velkommen tilbake :-)) Vi har som du skjønner, hatt fint besøk i hagen denne sommeren. I tillegg til ugle har vi jo falk og spurvehauk innom jevnt ;-D Vi har vel egentlig ikke tid til å gå på jobb.. Jeg tror nok Fair Isle hadde falt i din smak ;-D Jeg har noen 1000 bilder som skal sorteres, og enda har jeg halvert... Det ligger et program om du søker i arkivet til nrk, hvor Dag Lindebjerget har laget et eget program fra denne øyen. I en serie fra alle disse spennende øyene ute i havet :-)) Fin uke til deg også!

   Slett
  2. Arisaema ciliatum var det den het ja,) Det skal jeg prøve å huske på, for noen planter må en nesten ha i en hage? Kjempehyggelig om du kan avse en plante til våren:-))
   Forresten, liker sneglene disse plantene? Jeg har ikke brunsneglen(enda), men tusenvis av åkersngler.

   Jeg har jo sett Dag Lindebjerget program fra Fair Isle ja, og de andre øyene der ute! Han har vært på mange steder jeg kunne tenkt meg. Gleder meg veldig til bilder fra turen din:)
   Kos deg med sortering av bilder. Det vet jeg endel om jeg også, he..

   Fin torsdag til deg:-))

   Slett
  3. Vi prøver å huske på det til våren begge to? Så husker kanskje en av oss på det?! Er det noe sneglene ikke liker? Selv geranium går unna her :-(( De er ikke utpreget sneglemat og klarer seg godt her hos meg :-))

   Ja vi følger jo på sett og vis i Dag sine fotspor :-D Hebridene til neste år kanskje? He he , ja jeg regnet med at du kjente problemstillingen med billedsletting.. det må til!

   Fin torsdag!

   Slett
 15. Kattugler ser så koselige ut...
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var celebert besøk :-)) Fin uke til deg Ingeborg!

   Slett
 16. Flotte ugler,
  men eg likte hr/fru Lunde best.
  ein flott fugl.
  Ellers nydelege blå blomster.
  Takk for fin kommentar på genseren min.
  Varmt ute i dag, men det bles kraftig,
  om eit par dagar reiser me til Bergen, håpe på
  sol og fint der :)

  Fin veke til Rantenhagen !

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja du har jo et spesielt forhold til lundefuglen?! Heldige deg som bor så nærme en koloni :-)) Kos deg i Bergen! Får håpe du er i byen i morgen for da skal det bli fint varmt vær :-))

   Slett
 17. Makalösa bilder! Wow! Lunnefågeln har en särskild plats i mitt hjärta, så exotisk för mig som bor i inlandet och fint fångad med småfisken i uppradad i näbben.
  Kattugglan finns här, men ser den aldrig. Gratulerar till bilderna!
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anette og takk for hyggelig kommentar:-)) Jeg tror vi er mange som har hjerte for lundefuglen?! Vi var heldig og fikk sitte tett på kolonien og det var sterke øyeblikk når tusenvis av fugler kom og fløy igjen. Kattuglen har hekket i området her i mange år men det er ikke alle år vi får se den i dagslys, oftest er den en skygge i kvelden :-)) Sikkert mye mus i år. Fin torsdag!

   Slett