søndag 9. april 2017

Mimring fra Englandstur i mai 2016.


For det må vel være lov å drømme seg litt vekk og dvele ved tanken på blå blå himmel og solskinn? Siden denne værtypen ikke akkurat er påtrengende for tiden.

Mange tenkte nok at det var et litt pussig valg, å reise vekk når vårhagen virkelig begynte å ta fart? Akkurat i det vinter og ruskevær skulle være jaget på dør en gang for alle?! I alle fall for denne gang..Arenaria interpres/ steinvender


Men det ble en deilig uke i England og vi angret ikke på dette litt lettsindige valget. Vi tok fly til London hvor vi hadde leiebil klar på flyplassen. Så bar det strake veien til St Ives i Cornwall. En pittoresk liten by ved kysten. Etter noen dager her loffet vi oss gjennom England i retning London for hjemreise.
Det er uvandt for en Vestlending med de store kontrastene på høy og lavvann. Tydeligvis mye "snadder" som kom med når det flødde, noe måkene visste å sette pris på.


Er man først på disse kanter er Land's End i Cornwall ikke å komme utenom. Seinere har vi lest at det også finnes spennende øyer å gjeste på disse kantene av England, med rikt fugleliv, så som de Øyhopperne vi er så må vi vel kanskje tilbake?!


Corvus monedula/ kaie

Land's End i Cornwall

 Sturnus vulgaris/ stær

Vi kjenner at det rykker litt i reisefoten..


St Ives i Cornwall
Vi ønsker alle en flott påske!

18 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra varmere dager, og ikke minst SOL! Her har helgen vært grå, og værmeldingen så langt virker heller ikke lovende! La oss håpe det blir bedre, det er lov å håpe:) Ha en hyggelig påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Johanne! Nå snør det ute =O Vår med andre ord :-)) God påske!

   Slett
 2. Great post, I love the skies, the sea, the views of the beach, all the interesting birds, and most of all I like that decorated house.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Yogi :-)) The decorated hous vas lovely! Maybe somthing to do at home?!

   Slett
 3. Great set of pictures - and not that far from where I was born!

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Stewart! Lovely part of England :-)) You've really moved far from home! Cheers!

   Slett
 4. Hei Fru Ranten

  Lækre billeder som altid!
  Ja, når det hjemlige vejr ikke lige er det mest imødekommende, så er det let at få udlængsel:)
  Her har det været rigtig godt vejr, men de lover polarkulde fra på onsdag...
  Vi håber det bedste

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Takk takk :-)) Ja innimellom så er det nesten så en får lyst til å emigrere.. Til Danmark kanskje?! Nei vi blir nok boende, været er jo ikke alt, og så snart det blir litt bedre så har vi glemt regn og ruskevær ;-)) Håper du slipper polarkulde! Det hørtes ikke så bra ut! Her snør det ute.. Ha en deilig aften!

   Slett
 5. Ud vil jeg ud! - og det kom i så.
  Skønne billeder og fine land-/vandskaber. Kan godt lide I rejser fra jeres hjemlige hav til mere vand ved Englands kyst. I har vist saltvand i årerne.

  Håber på bedre vejr i påsken!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla! Ja vi holder oss nær havet ;-)) Jeg kunne aldri bodd midt i landet inne i en skog :-D Vi håper på godvær!

   Slett
 6. Hello, what a lovely place to visit. Great captures of the Turnstone, Gulls, Jack and the Sparrow. I love the scene with the boats and reflections. The cafe is cute. Wonderful post. Thank you for linking up and sharing your post. Have a happy day and new week ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! Thank you and have a happy new week!

   Slett
 7. Nydelige bilder av både landskap, planter og fugler. Ja det er lov å drømme seg litt ut, selv om vår i hagen er topp. Ha en fin påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Det er jo en av mange gleder ved å reise? Først planleggingen, så selve reisen og sist men ikke minst deilig mimring i etterkant! Fin påske til deg også!

   Slett
 8. Den store forskjellen på høy og lavvann kan også by på overraskelse når båten fortøyes ved brygga ;-)

  SvarSlett
 9. Great post! Thanks for linking up with Sky Watch Friday! Enjoyed all your photos!

  SvarSlett