søndag 23. april 2017

Noen har tuklet med termostaten!


Hvem kan det være som har satt makstemperaturen på 5 grader? Vi lover, det er ikke oss! Ikke du heller? Kanskje har Overgartneren forvekslet vinter med vår?


Vi hoier opp! Halloen! Se i nåde til solhungrige Bergensere som står i fare for å få frostskader dersom de drister seg ut i hagen en liten tur!
Vi har, det skal sies, forlatt det våte og kalde Vestland til fordel for det litt tørrere og bittelitt varmere Østlandet. Og vi opplevde solskinn! Joho!Det er lett å tenke at reisen hadde årets Hagemesse som mål? Men neida, vi har kost oss med familie og storbybesøk. Hagemessen var ikke i Fruens tanker når flybilletter ble bestilt, kun at det skulle bli kjekt å komme hjem til Bergen by, så den slags ble det dessverre ikke tid til.
Vel hjemme kan vi altså konstatere at våren atter en gang er satt på vent. Så har vi fyrt godt i ovnen og latt hage være hage. For denne gangen. Så kan vi jo håpe at det meldte solskinnet dukker opp ut i uken?!
Så disse litt mer vårlige bildene er datert mai 2016 og du har helt rett! De er tatt i England! Det må jo sies at akkurat nå hadde det vært deilig å se frem til en liten svipptur over dammen, i ikke alt for fjern fremtid? Jeg bare nevner det..Bildene er fra Oxford og Bath. Dette var en reise gjennom et utall av krimserier, skjedde det ikke ett mord akkurat her? Og var det ikke her de avhørt den mistenkte osv? Ja det var jo nesten litt kjedelig at reisen ikke inneholdt et mysterie eller to? Som vi kunne bruke all vår TV-tittererfaring på å løse?!Akkurat denne puben, The Trout Inn, er jo favoritt puben til inspektør Morse! Men han var her ikke denne dagen..


Pavo, Afropavo/ påfugl


Men det var denne staselige karen. En påfugl var konge på puben og var godt selskap over en øl (!)


Av positive ting med dårlig vær, som fruen kan tenke seg, er at veps og mygg foreløpig er satt på vent. Men det var vel grunnen det hele…
Englands eldste botaniske hage.Men du! Vi pigger oss opp på en liten soldans og vi kommer til å speide etter solen hele neste uke! Halloen! Her er vi! Her nede! Ja her! Kom innom da?!Så ønsker vi deg også en deilig ny uke!22 kommentarer:

 1. Hei Fru Ranten

  Ja vilken kontrast til vejret her, majvejret i England er noget helt andet end det kolde regn vi har her nu, det startede som sne i nat...
  Jeg tror på varme rigtig til maj - for der bliver det sommer:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja vi må nok satse på at mai, som jo er like rundt hjørnet, byr på sol og varme :-)) En liten hagerunde etter jobben i dag viser heldigvis at plantene klarer seg til tross for nattens kuldegrader, kald vind og snø ;-D Vårplanter er noen tøffinger! Ønsker deg en deilig aften!

   Slett
 2. Herlige bilder fra England! Den botaniske hagen så flott ut. Her våknet vi til en hvit verden i dag, men nå smelter elendigheten ser jeg. Vi må håpe på varmere vær fremover!
  Ha en flott dag i Bergen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er en liten men innholdsrik botanisk hage, og altså Englands eldste :-)) Oxford hadde jo mange grønne lunger i sentrum, knyttet opp til universitetet , kirker osv. En flott by! Her våknet vi til klink is i dag :-(( Jada, vi kan styre vår begeistring.. Men vi tviholder på vår vårlige optimisme ;-)) Fin mandag!

   Slett
 3. Vi har snakket om å dra til Oxford mange ganger, vi har selvfølgelig sett Morse:-) Flotte bilder!
  En uke til mai, og da må det vel være vår tur til å kaste skjerf og lue ute i hagen,)
  Fin uke til deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig klar for å pakke ned vintertøyet men takker for at vi ikke skiftet til sommerdekk i påsken ;-D For her er det nattefrost og is på veiene.. Vi går for mai!

   Slett
 4. Heldige deg som har litt varme på tur i hvert fall. I Haugesund blåser det nordavindskuling i dag og i går var det snø før regnet kom. Lyspunktet i dag er sol, og håp om at vinden løyer.
  Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror ikke Oslo kan skryte på seg så veldig høye temperaturer men solen var deilig :-)) Ellers så er det bare å bekrefte at også i år ligger våren langt foran her i Vest :-)) Fin uke!

   Slett
 5. Ja, vi må nok overlate været til overgartneren :-)
  England ligger nok et langt stykke foran oss mht blomstring og vår. Vi får satse på mai !
  I dag har det vært sludd, snø og regn. Og hagen fikk en helt ny grønnfarge etterpå. Deilig.
  Ha en fin dag.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja han styrer vel på, der oppe, og kanskje går det litt i ball når værkabalen skal legges for en hel klode?! God vår! For det er jo tross alt det :-))

   Slett
 6. Fina bilder från din resa. Nog är det roligt att komma ut på vift ibland.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Birgitta! Vi trenger å reise litt for å hente litt inspirasjon :-)) En vakker dag kommer jeg nok innom deg og henter litt også :-D Inspirasjon altså :-)) Alt vel!

   Slett
 7. Herlige bilder å nyte i snøstormen på indre østland i dag. Ha ei nydelig uke du også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Turid! Du får trøste deg med at vinteren har kommet tilbake her i Vest også ;-D Vi håper det er forbigående! Fin uke!

   Slett
 8. Kalde vårdager egner seg godt til svippeturer over dammen, for du trenger ikke å tenke på hagen nå, den vanner seg selv:) Ha en fin ettermiddag

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja tørke er ikke det store problemet :-)) Ha ha! Fortsatt fin uke!

   Slett
 9. Nydelige bilder av vakre planter å kose seg med, når gradestokken ikke er på lag. Her blir det også fyrt i ovnen, men snøen er heldigvis forsvunnet :-). Er meldt litt bedre vær fremover... :-). Ha en riktig fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er kjekt å ta en mimrerunde i arkivet mens vi venter på sol og varme :-))

   Slett
 10. Nydelege bilder iallfall.
  Våren ertar oss no, men på turen min i ettermiddag såg eg
  masse spirar både på tre og på bakken.
  Det er håp !!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja våren kan være en skikkelig ertekrok :-)) Men nå lover yr.no sol og fint vær så langt øyet kan se!

   Slett
 11. Vad härligt det ser ut!!!
  Hoppas på lite finare väder framöver.
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. England er jo et ekte hageland og i mai var det varmt og deilig og masse fint å se på! Fin uke Mariana!

   Slett