lørdag 22. juli 2017

Det går i snilefart.


For vel kan vi klage over regnværet men når solen endelig kommer så stopper det helt opp. Ingen ting blir gjort om det ikke er helt påtrengende. Og det er det jo ikke så mye som er, nå når det er sommerferie?


Hjemmeferie er jo ikke noe vi pleier å bedrive. Nei her har vi normalt vinket hade til hus og hage og forlatt det hele til fordel for nye impulser og spennende opplevelser i inn og utland. 

Sedum

Men ingen regel uten unntak? Og unntaket falt på sommeren 2017. Vel og merke, og som du sikkert vet, så har vi jo vært på tur til Skottland. Men nå har vi altså klart kunststykket å komme helt ned i hvilepuls, med ferie i egen heim og hage.


Det krever litt trening? Det å ikke skulle haste til eller fra noe? Bare våkne, sette på kaffen og rusle ut i egen hage. Sitte på utkikkspunktet og observere småfuglene, båtene som frekventerer havet utenfor og la skuldrene senke seg. Ned der de kanskje burde vært litt oftere?


Heldigvis, får man kanskje si, så er det jo alltid noe å gjøre når man har hage. Men det er kortreist arbeid og vi kan ta pauser akkurat når vi vil! I egen hage er vi vår egen sjef. Noen gange kan vi kanskje være litt strenge med oss selv, men ikke når det er ferie!Aphidoidea/ bladlus

Sesongarbeiderne! Nå er det høysesong for enkelte i hagen. Ikke bare skal slekters gang føres videre, nei her skal mange munner mettes og nye smakfulle planter utforskes. Lenge trodde Fruen at blå Aconitum gav blå bladlus, men nå vet hun bedre! Også rosa Aconitum gir nemlig blå lus (!)


Pulsatilla/ kubjelle

Så da kommer blogginnlegget som ble påbegynt en torsdag ut i dag på en lørdag… Hvilepuls med andre ord.


Vi har, som vi jevnlig gjør, gjestet Herda Fuglereservat. Men hva tok vi bilder av?! Kyr! Ja disse går jo på beite her ute i havkanten, og kommer det gjester så er det jo litt interessant? Fuglebilder får vi ta en annen gang.. Mø!
Vi ønsker god helg til dere!

Senk skuldrene og nyt sommeren!


18 kommentarer:

 1. Hei. Ferie, da skal en oppleve mest mulig. For meg er ferie å kunne senke skuldre, kose seg i hagen, ta livet som det kommer. Er det noe som er bedre enn det da?. Besøk av familie og venner, og selvsagt bra vær. Ønsker deg en god helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Akkurat som vi har gjort :-)) Så der er vi samkjørt :-)) Fin helg!

   Slett
 2. Hello, the snails are cute and tiny. Beautiful flowers and I love the cattle. Amazing photos, well done!
  Thank you for linking up and sharing your post. Happy Saturday, enjoy your weekend.

  SvarSlett
 3. Hei Fru Ranten

  Flotte billeder - bladlus er super fotogene, et klart undervurderet motiv:)
  Også her er det sommer - men i Danmark har de varslet skybrud.
  Det kunne vi godt bruge her!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! He he, ja de er jo tøffe om man klarer å slippe tanken på skadene de kan gjøre i hagen?! Akkurat nå er det så mye lus at jeg bare får gjøre det beste ut av det! ta bilder :-)) Vi er glad for hver dag uten regn, men det er jo fordi vi har rikelig ellers :-)) Ha en deilig aften!

   Slett
 4. Beautiful examples of macro photography plus I love the photos of the cows. That could be a scene here in Oklahoma except ranchers here have the black angus and the white faced herefords more commonly.

  SvarSlett
 5. Vakre bilder, Marit! Bladlus er ikke mine favoritter, men du får de til å bli fotogene likevel. Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Ja vi kan jo godt klare oss uten vi også, men når det er den tiden på året så er det lite å gjøre med det, om vi ikke vil sprøyte.. Og det vil vi ikke :-)) Fin helg!

   Slett
 6. Fina bilder och trevligt med snigelfart kunde vara bra ibland ,kramen Nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nette! Ja det er deilig å senke tempoet litt innimellom :-)) Klem, M

   Slett
 7. Jeg har aller mest ferie når jeg kan være hjemme og kose meg i hagen. Kjedelig når været har vært dårlig, men fantastisk når sommeren er som i disse dager. Og om jeg er heldig blir jeg ferdig med å fjerne sementgulvet på badet i dag, så rørleggrene kan ta ovre renoveringen. Da skal jeg bare nyyyyte. Ha en fin søndag. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er alltid noe å gjøre hjemme, enten det er inne eller ute :-)) Og endelig fikk vi sol som fortjent! Fin søndag til deg også!

   Slett
 8. Flotte bilder. Får nesten lyst på en snegle som kjæledyr :)
  Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ingeborg :-)) Jeg vet det byttes, på linje med planter, vinbergsnegler i vårt naboland Danmark :-D Men de kan gjøre stor skade disse søte små, om de blir mange nok.. Fin kveld og fin ny uke til deg!

   Slett
 9. Fortsatt god ferie! Nyt den - i sneglefart!
  Hilsen fra nord!

  SvarSlett
  Svar
  1. Se der var det liv oppe i nord også :-)) Nå er nok ferien over og Fruen er tilbake på jobb igjen.. Det går rykter om at myggen er savnet på dine kanter??? Krise ;-D Fin sommer til deg også Viggo!

   Slett