søndag 16. juli 2017

Ferie og atter ferie!


Årets Skottlandstur startet med fly fra Bergen til Aberdeen. Her sto leiebil klar og ferden gikk strake veien til Isle of Sky og den lille sjarmerende byen Portree. Her har vi vært før, i oktober 2015, og det var et kort men lykkelig gjensyn. 

Portree


Neste dag gikk turen med ferge fra Uig til Tarbert, og vips så var i på de Ytre Hebridene! Ingen ble sjøsyk og jammen så vi niser på veien!De neste tre dagene tilbragte vi på B&B i Stornoway, et godt utgangspunkt for å utforske øyene i nord, Lewis og Harris. Om du tenker å følge samme ruten skal du vite at det kan være lurt å være ute i god tid for å få sentral overnatting. Her er etterspørselen større enn tilbudet. 

Ardea cinerea/ gråhegre


Vi kan trygt anbefale vårt veldig hyggelig og kunnskapsrike vertskap på Hal O`the Wynd.I tillegg til å gjøre oss kjent i Stornoway, en liten fiskerby, så har vi virkelig tatt runden og kikket på gamle kirker, enda eldre boplasser, steinsirkler og masse vakker natur!Litt morsomt var det, at vi traff på Dag Lindebjerg, som har laget våre favorittreiseprogrammer på NRK?! Seinest dagen før vi dro koste vi oss med programmet Vesterhavsøyene hvor han besøkte nettopp Hebridene, eller Suderøyene som vikingene kalte disse øyene vest for Skottland. 


Dag Lindebjerg var guide på tur med andre Skottland entusiaster, men vi tillot oss å forstyrre for å fortelle at vi i flere år har fulgt i hans fotspor. Om du vil bli med ham på tur kan du kikke innom hans facebook side!Det er fremdeles feriemodus i heimen. Det er deilig å ha noen dager i hagen, hvor vi både nyter og yter, for å si det slik.Fortsatt fin sommer til dere!

Fra oss!
16 kommentarer:

 1. Det dere har vært på er nok vår drømmeferie.....Men så er det det med å få satt det ut i livet.
  I år ble det Stockholm i tillegg til Danmark, så det er jo en begynnelse.
  Vi må nok prøve å realisere drømmen :-)
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin! ja jeg tror vi er mange som ønsker å utforske Skottland, både hager og den spennende naturen :-)) Vi er liksom bitt av basillen og vi har det vel litt sånn med Sottland som dere har det med Danmark. Det verste er venstrekjøringen ;-)) Fin uke!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  Skotland er fantastiskt, Og Hebriderne er af de steder jeg endnu ikke har været der:)

  Godt at se de gode billeder derfra!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Vi har jo besøkt de indre Hebridene tidligere men ikke de ytre. I år ble det øyene i nord men til neste år har vi alt bestilt tur med båt til øyene i sør :-)) Da skal vi oppfylle drømmen om å besøke St Kild. Jeg grøsser av forventning! Men det er altså et år til.. Ha en deilig mandag!

   Slett
 3. Flotte bilder! Det må ha vært hyggelig å treffe han! Vi har også sett disse flotte reisebrevene hans derfra. Får jo en landkrabbe som meg til å lengte ut :)

  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takk takk :-)) Ja det var litt artig! Du skulle tatt deg en tur til Skottland! Det er et vakkert land hvor du kan kombinere vakker natur med besøk i spennende hager :-)) Fin ny uke!

   Slett
 4. Hello, your trip to Scotland and the Island sounds wonderful. I love the boats and the colorful buildings. The Gray heron is beautiful and I love all the gulls. Thank you for linking up and sharing your post. Have a great evening and new week ahead!

  SvarSlett
 5. Hvor er det flotte billeder fra Skotland. Jeg kan især godt lide farverne, de er dæmpede og lidt kølige på en meget smuk måde.
  Du må også have en god sommer!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Det er nok lyset der ute i havet som gir fargene :-)) Fortsatt fin sommer til deg!

   Slett
 6. Ja, så fik du også sat Skotland på min ønskeseddel. Jeg drages også mod øer og hav, og har besøgt Island, Færøerne, Lofoten, Irland og Azorerne, men Hebriderne ser også rigtig spændende ud. Tak for ny inspiration!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla! Godt vi kan spre det glade budskap :-)) Vi mangler Færøyene og Azorene men ellers er vi på linje ;-)) Vi kan også virkelig anbefale Fair Isle, Shetland og Orknøyene ;-))

   Slett
 7. Hello!:) Beautiful views of the fishing town of Stornoway, and the images of the crows and heron are outstanding. Lovely colourful post!:)

  SvarSlett