tirsdag 15. august 2017

Det lakker og lir mot høst.


Kanskje synes du det er litt for tidlig å sette ord på dette, for mange det unevnelige, men akk så årvisse fenomen? Det er like vel ikke til å komme utenom?

Allium nutans

Det er noe med temperaturen, ikke mye men nok til at det kjennes. Selv etter en litt hufset sommer aner vi at temperaturen har gått ned.. En kald trekk som kommer inn fra vest og legger seg som fuktige tåkedotter mellom bakker og berg utmed havet.


Deinanthe caerulea 'Blue Wonder'Gresset gror litt langsommere, det er jo for noen en god ting? Det er da nok av andre gjøremål som står i køen av "gjøre før vinteren tar oss ting"? Enda står planter i kø i pallekarmene og venter optimistisk på en mer permanent plassering i Rantenhagen.

Pericum Magical Beauty

Og som om ikke det var nok er det ventet en leveranse både fra Japan og fra Ålesund.. Ps! Men det trenger vi ikke røpe for Hr Ranten, som til syvende og sist blir sittende med "busk og trær i bakken" ansvaret (…)

Euonymus planipes

Fru Rips har bydd på sure søte røde bær som trosten skynder seg å spise før Hr og Fru Ranten har rukket å telle til ti! En to tre og snapp så var de vekk! Veldig gode med litt sukker og vaniljesaus på, synes vi.


En skjæreunge har måttet klare seg på egenhånd. Da blir man så sulten at man tåler litt innpåslitne mennesker?! I alle fall om det blir dekket opp med godsaker på fuglebrettet.

Pica pica/ skjære

Nå dukker blomsterfluene opp og nyter av hagens høstblomstring. Som vakre små smykker fyller de høsthagen og bringer glede til Fru Ranten.
Vi ønsker alle en flott ny uke.


13 kommentarer:

 1. Ja, høsten kommer snikende i august enten vi liker det eller ikke :(
  Jeg liker ikke hverken høst eller vinter, men må som alle andre ta det som kommer ;)
  Flotte bilder av skjæra. Utskjelt og forhatt av mange, men jeg synes de er fine.
  Ha en fin uke, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Du har jo så mye flott som blomstrer i hagen nå så det er vel alt for tidlig å tenke på høsten?! Fortsatt fin uke!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  Årstidernes gang er uomgængelig. Og til næste år risikerer i jo masser med sol?
  Spændende Deinanthe - jeg har kun den hvide:)
  Skaden/skjære er en flot fugl - og farverne bliver endnu tydeligere når den bliver ældre.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja vi vil gjerne ha masse deilig sol neste år :-)) Herved bestilt! Den hvite står i knopp her men det er ikke lenge før den åpner opp! Fortsatt fin uke!

   Slett
 3. Flotte bilder som vanlig, her spiste fuglene ripsen mens de ennå var kart, før vi en gang hadde begynt å tenke på å legge på nett. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi bruker ikke nett så da blir det nok mest til trosten ;-)) Fin uke!

   Slett
 4. Rips! Veldig godt. Jeg er ikke så glad i jordbær, men rips, nam:) Jeg har en busk med nett og en uten nett. Tror ikke trosten skjønner det helt, for det er veeeldig populært å sitte på det med nett og stjele bærene gjennom maskene,)
  Flotte skjorbilder! En vakker fugl.
  Blomsterfluetid her også, selv om de nok må ta en pause i morgen når det våte kommer fra oven.
  Lekre bilder i innlegget her og i det under her!
  Ha en fortsatt fin uke, Marit :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dersom de virkelig vil ha bærene så får de nok tak i de ja ;-)) Ripsen er jo ellers veldig god som gele! Fortsatt fin uke!

   Slett
 5. Hello!:) Lovely flower and berry images, and a very handsome Magpie.

  SvarSlett
 6. Hello, Beautiful flowers. I like the name Blue Wonder. Pretty red berries. The Magpies are handsome birds. Lovely series of photos. Happy Thursday, enjoy your day and weekend ahead!

  SvarSlett
 7. Absolutely gorgeous shots! And I love the magpie!

  SvarSlett
 8. Proverbe Français : une Pie tant pis, deux Pies tant mieux ;-)
  Céline & Philippe

  SvarSlett