torsdag 3. august 2017

Footdee, en gammel fiskerlandsby i Aberdeen.Eller skal vi si "Fittie" som den lille bydelen blir kaldt lokalt? En liten humoristisk og vakker perle som vi besøkte sist sommer i Aberdeen. Vi hadde 2 dager i byen før vi skulle videre ut til Shetland og Fair Isle og dette var et "hagebesøk" litt utenom det vanlige?!Stig på sier Hr Ranten!


Jeg tror vi labbet rundt nesten hele byen, selv om vi også kom oss greit rundt med buss, men får jo sett oss rundt når vi har gangtempo?! Og vi kan stoppe akkurat når vi vil (…)At potene ble lit såre av all asfaltravingen var i grunnen helt glemt når vi plutselig befant oss i Fittie. Det var ikke fritt for at Fruen humret litt for seg selv der hun stadig rundet nye hushjørner og fant nye morsomme hager.Dette er jo veldig fjernt fra egen hage, men litt kitsch pynt sniker seg jo av og til inn i hagen her også. Og Fruen skylder gladelig på barnebarna (…) Litt gøy skal det jo være å finne der ute i jungelen?!

Sånn sett så synes vi kanskje at det er litt for lite lek og moro av og til? Her har vi for eksempel en plasttiger som jevnlig beveger seg rundt i bedene, litt sånn innunder og bortgjemt, akkurat sånn at man må lete litt for å finne den. Jeg lover det er gøy når den blir oppdaget der ute i hagen!
Og ellers er det ganske så fuktig i været og ingenting som frister til de store uteaktivitetene.. Så ble det litt tid til blogging i stedet.


Og sånn så det ut fra fergen på vei ut fra havnen. Ikke store området men veldig innholdsrikt.Vi benytter anledningen til å ønske deg god helg!

24 kommentarer:

 1. Hello, what a beautiful place. I love all the cute homes and gardens. Lovely collection of photos. Happy Thursday, enjoy your day and the weekend ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Eileen and a happy weekend!

   Slett
 2. Hei der! Frø og løk er i jorden fra deg, hyttetur unnagjort med viftende armer og bein. Kleggen sjø,) Fornekter seg ikke en liten fisketur en gang,)
  Flott sted dere har besøkt! Jeg er litt lunken på nips(stæsj og hagegnomer)i hagen, min mann ønsker seg en (!) hagegnom. (..i en annen hage, sier jeg)
  Men er det ikke noen figurer fra "Det suser i sivet" der? Fiiine bilder!
  Ønsker det også en kjempefin helg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da håper jeg de titter frem til våren :-)) Klegg er noe dritt! Sesong her også nå, men vi har de heldigvis ikke i hagen. Ja jeg er jo ikke akkurat ihuga fan av hagenips men her var det helt greit og ganske morsomt ;-)) Du må jo unne din mann en hagegnom?!? Kanskje i en bortgjemt krok i hagen?? He he, ingen gnomer her heller! God helg til deg også!

   Slett
 3. Hei fru Ranten

  det må man sige, noget af en anden havestil:)
  Jeg synes nu den hænger sammen og har flotte elementer!

  Ha en dejlig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja det var let blandet men utrolig koselig og velholdt og ganske morsomt :-)) Alle hagene var forskjellige :-)) En deilig helg til deg!

   Slett
 4. What a beautiful little village!! Some great photos here.

  SvarSlett
 5. Flott landsby dere besøkte! Det er mye rart folk pynter med i hagene sine. Jeg har gargoyler og steinkatter :)
  God helg, Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Ja dette var en liten bydel i ytterkanten av Aberdeen, helt ute ved havet. Veldig koselig og god stemning! Det var heldigvis ikke fylt med turister så vi kunne kose oss nesten helt på egenhånd :-)) Ja smaken er som baken! Og godt er vel det :-)) God helg!

   Slett
 6. love the beautiful row of chimneys in the first shot

  SvarSlett
 7. Hello!:) What a quaint fishing village, with it's small cottages with brightly coloured doors, and figures decorating the neat gardens. Your Pigeon captures are beautiful.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. It vas a very lovely littel part of Aberdeen :-)) Thank you and a happy weekend!

   Slett
 8. For en sjarmerende liten bydel!
  Det er absolutt på plass med noen morsomme og overraskende innslag i hagen! Skal jo være gøy også :)
  Jeg har fått dilla på snodige solcellegreier...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja veldig :-)) Akkurat de solcellegreiene står seg heller dårlig her i Bergen ;-)) Vi har prøvd!

   Slett
 9. Ååå, for ein flott liten by.
  Vakre fargar både i og rundt husa.

  God helg frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Mari! Ja den var bitteliten og lå helt ut mot havet :-)) God helg!

   Slett
 10. That looks like an interesting place. It suggests that there would be stories behind each door.

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Stewart! Perhaps as a living museum? I think they lived a hard life those who lived originally?

   Slett
 11. Dette var veldig annerledes enn våre hager, men så gøy å oppleve:)
  Flotte motiv du har fanget:)
  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie! Ja dette var som kolonihager i byen?! God helg!

   Slett