lørdag 12. august 2017

Lykken er oppholdsvær mellom regnbygene.


Så lite skal det til for å glede Hr og Fru Ranten. Duskregn eller lett yr kan også tåles.. Styrtregn er verst! Når vannstyrken er skrudd på fullt og vannet liksom spruter opp igjen når det treffer bakken? Regnbyger er jo også til å leve med bare oppholdet i mellom varer lenge nok til at vi rekker både ut og inn før neste byge?!

Lilium longiflorum Lankon

Og sånn har siste ferieuken gått, ja stort sett i grått og veldig vått.. Men du! Vi hadde en halv dag med sol på! Det er beviselig for vi har selvfølgelig tatt bilder av herligheten (..) Sånt må jo bare dokumenteres?! For det er jo lett for at vi seinere har glemt det hele og kan komme til å lide av den vrangforestillingen at det regnet hele dagen hele sommeren?!

Falco peregrinus/ vandrefalk

Så denne deilige halve dagen ble brukt hjemme i egen hage. For mye har stått på vent til nettopp dette deilige øyeblikket med solfylt lykke! Planter kom i bakken i det nyrenoverte bedet. De hadde nesten druknet i sitt midlertidige opphold på plenen..


I hagen er kamera stort sett alltid med. Hvem vet? Kanskje dukker det opp noe spennende? I luften, på havet eller i hagen?! Her kommer en serie med bilder av vandrefalken som trener opp årets unge. Ingen nærbilder denne gangen, ja nettopp fordi de ikke var så nærme.. Men du får jo et lite innblikk i luftakrobatikken?Når det store gamle bedet skulle rehabiliteres foregikk det i etapper, og etter prinsippet alt ut først, så jordforbedring og til slutt ny beplantning. Dette har vært en stor og omfattende jobb men nå er vi nesten i mål. I prosessen har vi endt opp med store mengder løk, noen er lett å kjenne igjen mens andre får Fruen til å klø seg i hodet og undres? Hvem der? Og det svaret får vi nok ikke før til våren (..) Alle løkene er sortert og plantet i grupper. Vi går en spennende vår i møte?!


Ps! Dette er bare halvparten!

Men av alle gode ting! Nå anes et snev av solskinn der ute i Rantenhagen! Ingen ting å stusse på! Her gjelder det å være kjapp i vendingen!

Fast innslag i Rantenhagen
Fortsatt fin helg!

12 kommentarer:

 1. Hello, Ranten! Your flowers are lovely. The Peregrine shots are just amazing. I have only seen one by itself, never three together. That is very cool. Great shot of the gull. Thanks so much for linking up and sharing your post. Happy Saturday, enjoy your weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Eileen and a happy weekend!

   Slett
 2. Stakkars dere, denne sommeren har vært veldig våt på vestlandet. Håper det snart gir seg og høsten blir solrik og flott:)
  Herlig med alle løkene, blir nok blomsterikt neste vår også:)
  God helg:)

  SvarSlett
 3. Ja, det gjelder å skynde seg ut når solen endelig dukker opp i Bergen! :)
  Her er vi så bortskjemte med fint vær at regnet kjennes velkomment når det en sjelden gang kommer. Flotte bilder!

  Fin lørdag ønskes dere! :)

  SvarSlett
 4. Falcon shots are dynamic and I love the seagull shot ~ ^_^

  SvarSlett
 5. Hei Fru Ranten

  Flotte billeder af vandrefalken, som de leger og øver sig i luften!
  Jeg kender det med løgene - liljer og fritillaria kan jo også springe år over.....

  Her lægger vi an til en indiansummer i starten af næste måned - den når sikkert også op til jer:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 6. Hei. Flotte bilder. Dette været blir vi ikke klok på. Har vondt av dere. Her har vi nå hatt noen dager med sol. Det trengtes. Håper den kommer snart til dere også. Fin søndag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 7. Takk for alle hyggelige kommentarer!

  SvarSlett
 8. Flotte bilde du viser.
  Det har vore ein merkeleg sommar hittil, både våt og ganske varm.
  Alt veks og gror, grønt overalt, også der me ikkje vil ha det.
  Det går seg nok til ;)

  SvarSlett
 9. Lankon er fin *sikle*
  Spennende utvalg av løker!

  SvarSlett
 10. Three Peregrines in one shot - wow! Those are very good pictures.

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett