tirsdag 29. august 2017

Vakkert høstvær i Vest.


Jammen tror jeg vi unngikk den siste regnværsrekorden vi lå an til! For det er ikke sånn må du tro, at vi for en hver pris vil sette nye våte rekorder..


Men når sommerværet uteble så er det ekstra deilig med sol og varme på vei inn i høsten. Kanskje høsten har blitt den nye sommeren? 

Ikke mange steder kan matche Herdla Naturreservat på denne tiden av året. Ekstra vakkert er det tidlig om morgenen når solen treffer morgendisen som ligger mellom øyene og gresset enda er duggvått.

Nå begynner fuglene å samle seg i flokker, klar for felles sydentur vekk fra frost og vinter. Det er fascinerende når hundrevis av fugler letter og lander i samlet tropp?!Til tross for vår nyfikenhet angående fugler så er det ikke alltid vi klarer å sette navn på alle. Kom gjerne med innspill! Vi er lærevillige!

Sturnus vulgaris/ stær
Flere gjettet rett når det gjaldt reisemålet vårt! Vi reiser til Grønland i neste uke og kveldene fylles med planlegging og virtuelle reiser i områdene vi skal besøke. Selv om Fru Ranten er en frysepinn så er forventningene store! Vi har helt og holdent adoptert mottoet "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær" og vi har helgardert oss mot det meste som måtte vederfare oss av vær og vind!


Du synes kanskje at det er lite hagerelatert på bloggen? Det skylde at vi har gjort store endringer i hagen og stort sett har stått med rumpen til værs. Etter en heller fuktig sommer er det også litt stusslig med blomstringen og noen av de store høstblomstrende staudene har måttet vike for nye og litt mer småvokste diller. Kanskje vi må finne noen flere småtasser som vil blomstre på høsten?

Euonymus planipes

Vi regner med å rekke innom oss selv før avreise, så vi kommer nok til å dele på forventningene en gang eller to til. Så passe må der nok tåle?!
God ny uke folkens!46 kommentarer:

 1. Vakre bilder! Tåke/dis er en av høstfenomenene som sjelden dukker opp her, men det hender. Veldig fint å se på. Spennende med nye diller! Godt at dere ungikk ny rekord da...
  Ha en fin dag, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marit :) Denne årstiden er ofte fin og med fint vær. Og morgentåke er jo bare vakkert! Dillene her blir bare mindre og mindre, dvs vi går for de små plantene ;-)) Fortsatt fin uke!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  Flotte sensommer billeder - og ja jeg har bestilt en indian summer til os alle:)

  Og ja, det lyder da super spændende med Grønland nu!

  Glæder mig til at se og høre derfra!

  Ha en dejlig ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Vi takker for godværet ;-)) Jeg ser de melder ned i 7 minus på Grønland så det skal bli et sjokk! Men vi gleder oss hemningsløst! Ønsker deg fortsatt fin uke!

   Slett
 3. Hei. Flotte bilder. Det kan bli de flotte motivene. Nå vil vi ha litt fin sensommer før høsten setter inn for alvor. God tur til Grønland. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Ja det er lekkert med morgentåke og godvær :-)) takk, ja på Grønland blir det vintervær ;-))

   Slett
 4. Hei
  Nydelige bilder. Fikk lyst til å reise ut til Herdla med en gang :-). Håper den flotte sensommeren varer til langt på høst.
  God tur til Grønland!
  Hilsen Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne! Jeg kan godt tenke meg en hytte der ute :-)) Men heldigvis så har vi det innen kjørerekkevidde :-)) Vi nyter godværet! På Grønland får vi 7 kalde så det skal bli et sjokk!

   Slett
 5. Spennende med nye diller! Godt at dere ungikk ny rekord da...


  เย็ดสาว

  SvarSlett
 6. Hello!:) Wonderful images of the large flocks of birds you have seeing, and the misty landscapes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! I love this time of year!

   Slett
 7. Hello, I love the first foggy scene. All the birds in flights are lovely captures. Pretty plants. Loved all your photos, well done! Enjoy your day and the week ahead!

  SvarSlett
 8. Snart har fuglen fløyet og det gjelder å klamre seg fast i siste snev av sensommer. Dine bilder har en tendens til å vekke stor hjemlengsel! På en god måte altså:)
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke! Og vi vil heller ha ti på taket enn en i hånden ;-)) Ja snart går de siste store trekkene sørover. På Herdla vil nok møte næringssøkende trekkfugl enda en stund. Ja Bergen er jo veldig vakker på denne tiden av året? Endelig fikk vi varme og solskinn! Det fortjente vi vel nå :-)) Men du er vel innom jevnlig?! Ikke lange veien ut til Herdla :-))

   Slett
 9. Smukke, smukke billeder, navnlig det første er jeg helt betaget af.
  Jeg glæder mig til at se jeres billeder fra Grønland.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna og takk for dine smukke ord :-)) Vi planlegger og nærmer oss den store dagen!

   Slett
 10. Flotte bilder. Neste år vil vi ha sol- og varmerekord på Vestlandet!
  Ha en fin dag uansett vær, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Ja neste år går vi for en knallsommer :-)) Fin dag til deg også!

   Slett
 11. Vakre bilder! Jeg er veldig glad i sensommeren/høsten. Så får vi glemme denne sommeren, og bare nyte utover.
  Flott sted dette Herdla, skjønner jeg:) God tur til Grønland, Marit! Håper du har nok plass på minnebrikken,)

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja dette kan være en deilig tid på året! Akkurat nå kan vi ikke klage på været ;-)) Masse sol og fine temperaturer. Jeg tror vi sier minnebrikkene, merk flertall ;-))

   Slett
 12. Fantastisk det første bildet!!
  jeg fasineres alltid av tåke-bilder, så flotte og mystiske.
  Men for all del...sol-bilde er jo det beste da:)
  Ha en fin ukeslutt

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie! Ja tåkelandskap kan være magiske :-)) Her er det vakrest om morgenen så det gjelder å være tidlig ute. Vi sier ja takk begge deler! Fin ukeslutt du også!

   Slett
 13. Nice misty sky and more skies filled with birds.

  SvarSlett
 14. Such beautiful shots with the fog and low-lying clouds! I also like the macro shots at the end of the post. Very pretty!!

  SvarSlett
 15. Really beautiful and creative photos especially the fog photos ~ thanks, ^_^

  (A ShutterBug Explores)

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Carol! The fog always creates magic landscapes :-))

   Slett
 16. You have given us a great variety of photographs.

  SvarSlett
 17. Wonderful misty shots! So beautiful.

  SvarSlett
 18. I really liked the macro images. Birds and more birds are everywhere. Nice job!

  SvarSlett
 19. beautiful series of images. some of them look like paintings.

  SvarSlett