tirsdag 28. november 2017

Når vi ikke har noe nytt får det bli noe gammelt?!


Vi snakker selvfølgelig om bilder. Ikke et eneste nytt foto ble tatt denne helgen. Ikke så mye som et snøfnugg eller en vintermygg! Akkurat det siste er ikke tull for på utsiden av kjøkkenvinduet er det skikkelig myggaktivitet.. Både flygeoppvisning og litt kjærlighetsaktivitet (…)

Charadrius hiaticula/ sandlo

Men vi har kikket i arkivet og kan i dag by på sandlo med kyllinger! Bildene er tatt på Herdla 16 juli 2016. Mor og 3 kyllinger hadde ikke skjønt at de skulle holde seg innenfor vernesonen, som er stengt for folk fra april til september, og plutselig sto vi der! Ansikt til ansikt!
Har du prøvd å ta bilde av noe så lite og dunete? Mens de løper i full fart mellom sandhauger, stein og kuruker? Da gjelder det å innta knestående i full fart men uten å treffe på de sistnevnte..


Vi valgte å la den lille familien få være i fred etter en rask fotorunde. Verden var vel skummel nok som den var, før vi kom?Værgudene har sett i nåde til Vestlandet. Her er sol og minusgrader. Herligheten nytes stort sett gjennom kontorvinduet. Men det er da noe? Kanskje kikke litt opp på solen på vei mellom to møter? Lys er lys!Vi ønsker alle en fin uke!15 kommentarer:

 1. Vakre bilder av en spesiell fugl! De er jo så utrolig søte og små. Her laver snøen ned og plutselig ble alt hvitt. Ha en fortsatt fin uke, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Dette er en strandfugl så den finner du nok ikke hos deg :-)) Her er det minusgrader men ikke snø. Helt greit :-)) Fortsatt fin uke til deg!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten

  Flotte billeder af en spændende figl - den hedder præstekrave hernede, endda "stor præstekrave" fordi den har detr flotte orange næb med elegant sort spids.

  Her er det heller ikke ligefrem havevejr, men de har nu lovet sol idag.
  Vi får se!

  Ha en dejlig uge du med

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Jeg skjønner jo hvorfor den har fått det navnet ;-)) Vi rekker ikke hjem til dagslyset lengre men vi får håpe på litt solskinn til helgen :-)) Ønsker deg en deilig torsdag!

   Slett
 3. Pretty birds--love those adorable little ones!

  SvarSlett
 4. Å, så søt! Vi har dem her i fjæra også, men nå har det blitt så mye trafikk der av hunder og mennesker etter at området er bygget ned av blokker, så de hekker ikke der lenger:( Godt det finnes reservater:)

  Fin helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine! Ja på Herdla har de det godt :-)) Akkurat disse hadde som sagt forvillet seg ut i ferdselsleia men det er jo båndtvang og jeg regner med at de fleste tar hensyn :-)) God helg!

   Slett
 5. Vad man kan vara söt ,men det är ju alla när dom är små .Härliga fågelbilder ,kramen Nette

  SvarSlett
 6. What a wonderful set of pictures. I really like little plovers.

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett