søndag 19. mars 2017

En deilig dag i solen.


Ja så var det helg igjen og Overgartneren har velvillig latt solen skinne ned på solhungrige Bergensere. Sånne som oss, som vet å nyte hvert sekund, når anledningen byr seg.

Vi pakket ryggsekken med kaffe, nistemat og kvikklunsj. Rene påskestemningen?! Målet i dag var Lindås i Nordhordland, for vi hadde fått nyss i at der skulle være en større ansamling av havørn samlet på et lite område.

 Haliaeetus albicilla/ havørnOg var vi vel heldige?! Etter litt om og men befant vi oss plutselig under minst 20 havørn som lå på vinden. I ren befippelse over dette overveldende synet ble det så som så med innstillinger og den slag på kamera og linse, så vi må nok ut på tur for å prøve igjen. Veldig artig!

Haliaeetus albicilla/ havørn
I hagen går jo våren på med dødsforakt (!) Små og store tilbakefall i form av nattefrost og snøbyger er intet hinder! Våren har bestemt seg for at nå er tiden inne og med stadig lengere og lysere dager så vinner den frem! Sååå deilig!


At det er krokusene som virkelig stjeler showet er vel ingen bombe? Tett i tett og i all verdens deilige farger. I og utenfor bedene! En fryd for hagehungrige sjeler!


Men det dukker også opp andre, litt mer stillferdige planter. Som hagens opal har Fritillaria karelinii pulkhakim forsiktig dristet seg opp mellom steiner og grus. Og selv om vi har ventet på den så var den der bare helt plutselig! Grøsselig lekker. Å som vi håper den vil tåle Bergensværet og glede oss i uendelig mange år fremover!

Fritillaria karelinii pulkhakim
Vi ønsker dere en strålende søndag!
søndag 12. mars 2017

Har dere savnet oss?


Eller har dere helt glemt oss? Ikke rart om vi har gått i den store glemmeboken for nå har vi sittet musestille i over 5 måneder. Jeg kjenner jeg blir litt overrasket selv, over at tiden har gått så fort. Hvor ble den av?!

Iris reticulata Katharine Hodgkin

Det har vært en sånn vinter, en av de som har vært mørk og våt, og som gjerne har spart godværsdagene til midt i arbeidsuken. Ja det kan i grunnen kjennes litt urettferdig akkurat det, men på den annen side så har vi nyttet tiden til andre hyggelige sysler.

 Eranthis hyemalis Schwefelglanz

Fruen har faktisk lest flere bøker, sånne som er blott til lyst og gjerne til grøss (!), og ellers så har vi nyttet tiden så godt som vi kan både Kasper og Jesper og Jonatan. For dagene har vel gått som trikken i Kardemommeby, i fast rute mellom jobb og hjem.

Galanthus plicatus Wendy's Gold

Men så skjer det noe etter som lyset kommer tilbake. Vi våkner av dvalen! Aldri så lite våryre har vi startet patruljeringen i hagen igjen og vi fotfølger vårens tøffinger som ikke lar seg affisere av verken kulde eller drittvær. 

Iris reticulata North Star

Som en vårens klokke kommer vårløken trofast opp av vissent løv og frossen grus. Fem på halv krokus og ti over ellevill trollhassel. Vi har våknet!

Iris reticulata Eye Catcher


Crocus stridii

Om ikke hagelivet har fristet så har vi hatt noen deilige dager på jakt etter spennende fugler, ja helt vanlige også (!) og en og annen har vi jo festet på minnebrikken.

Calidris maritima/ fjæreplyttHerdla er jo et av våre favorittsteder, når det gjelder fugler, hav og frisk luft. Av favoritt gjester som kommer innom er Fjæreplytt. En skikkelig tøffing som ikke er redd for å bli våt på beina. Den er lykkelig opptatt med sitt og lar seg ikke affisere av Fru Ranten kommer krypende gjennom sand og tang på jakt etter blinkskudd.
Vi satser på at dette ikke er siste krampetrekning men en pangstart på vårbloggingen fra Rantenhagen?! Vi er da optimister!Vi ønsker alle gode bloggvenner en deilig ny uke!