mandag 15. januar 2018

Tipp topp toppand!


Elleville værtilstander har ikke hindret Hr og Fru Ranten i ornitologiske amatørkrumspring. Kan fuglene kan vi! Vi gjør som dem og kler oss i dun for å holde varmen. Brrr…

Anas platyrhynchos/ stokkand

Selve badingen står vi selvsagt over (…) Så vi holder oss på tørt land og nøyer oss med å vinke ut til Hr og Fru Stokkand. De var ikke interessert og snudde galant stjerten til. For å si det sånn..


Islagte vann presser mange fugler inn på et lite område. Ikke for det, urbane ender henger gjerne sammen vinteren gjennom? Da byr vi mennesker gjerne på litt overskudd fra brødboksen?!

Aythya fuligula/ toppandFru Toppand styrte med sitt og hun var vel like mye under som over vannet. Kanskje begynner hun å lengte etter Hr Toppand? Han var ikke å se men det tar vel ikke lange tiden før han dukker opp? Så kan het romanse oppstå i år også?!


Ute i hagen har vi observert at Hamamelis mollis har åpnet ballet! Er hun kanskje litt seint ute i år? Bilder bilder! Tenker du kanskje? Kommer kommer! Svarer vi..
Ønsker deg en flott ny uke!
14 kommentarer:

 1. Tak for et fint og humoristisk indlæg. Det gav smil på læben på en grå januarmorgen.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Takk for dine hyggelige ord :-)) Ønsker deg en deilig uke!

   Slett
 2. Sikke nogle dejlige andebilleder! Og en glad tekst :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nana! Hyggelig at du kom innom og at du likte bildene :-))

   Slett
 3. Hello!:) Wonderful sighting and photos of all the ducks. Just love those Tufted Ducks,...saw one for the first time on Bob's blog a few days ago, and fell in love with their understated beauty. I hope the couple will have their romantic interlude!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Thank you :-)) They are quite common here but not always easy to take pictures of :-)

   Slett
 4. Hei Fru Ranten

  Ja, det forkommer mig også at de vinterblomstrende træer og buske er sent ude, måske er det fordi vi jo nærmest ikke har haft nogen vinter?
  Dejlige glade billeder af vore venner med fjer på:)

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Vi tåler å vente noen uker så lenge de dukker opp! Her har det jo vært minusgrader i en lengre periode, og nå snør det.. Så her er det jo tross alt litt vinter :-)) Vi koser oss med å observere fugler når hagen har vinterferie ;-)) En deilig uke til deg også!

   Slett
 5. Vakre fuglebilder! Stokkender er så fine. Håper at du snart får vår på dine kanter. Her er jeg innesnødd i dag.

  Ha en fin dag, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takk, ja sant de er?! Jeg ser fra tidligere år at det ikke er så alt for lenge før de første vårblomstene er på plass :-)) Jeg lengter! Fin uke!

   Slett
 6. Flotte fugler disse endene:) Alltid koselig å se bildene dine!
  Ha en fin ny uke, Marit:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine! Takk og ja, ender er fine :-)) Både de vanlige og de mer uvanlige! Fin fredag!

   Slett
 7. Hello, pretty collection of photos and ducks. The Tufted Duck is one of my favorites. Happy Wednesday, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! Thank you and a happy weekend!

   Slett