fredag 14. september 2018


Syndefloden har rammet oss!
Når det regner så kraftig at du våkner av lyden, ja da vet du at høsten har meldt sin ankomst. Vi får bare sette pris på at vi bor i nedoverbakke, så renner det meste unna?
Når snøen legger seg så bor vi på den annen side i en oppoverbakke? Men helt der er vi ikke enda. Heldigvis. Men sånn kan en bakke oppleves forskjellig gjennom året?


Obs! Hvor ble mor av?!?


Det er lett å være litt overtroisk, sånn i det daglige? Nesten så man ikke tenker over det? Bank i bordet! Men for en Bergenser er det lett å tenke at deilige sommerdager straffer seg sånn værmessig, og akkurat sånn kan det i grunnen føles nå. At vi hadde litt regnvær å ta igjen..


Fulica atra/ sothøne med kyllinger
Men så er det jo sånn da, at vi egentlig synes det er litt deilig, å bli jaget innendørs av regnværet. Deilig å kunne krype opp i sofakroken igjen og pakke seg inn i et ullteppe og nyte varmen fra vedovnen. Som igjen må gjøre nytte for seg. Sukk! Der kom livsnyteren til sin rett igjen…

Rhagium mordax/ trebukkSiden vi ikke har dagsaktuelle bilder å by på så deler vi litt på sommerens gleder!


God helg til dere!
XXX
24 kommentarer:

 1. Hei Fru Ranten

  Dejlige sommerbilleder - lækker Cypripedium!
  Her er det stadig ret tørt - og næste uge lover de sommer igen med 25grader..... Jeg ville godt have en god omgang heldagsregn!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja den er lekker, jeg husker ikke navnet på denne Cypripedium, og jeg orker ikke gå ut og se på navnelappene ;-)) Det regner trollkjerringer der ut! 25 grader hørtes veldig forlokkende ut :-)) Vi skal være fornøyd med litt oppholdsvær.. Ønsker deg en deilig helg også!

   Slett
 2. Fine bilder, ja, jeg er også glad for at vi bor på en høyde. Trist med lillebroren din. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Ja det gjelder å se det positive i det å ha en bratt tomt ;-))

   Slett
 3. Dejlige billeder fra sommeren, der gik. Jeg er altid så betaget af dine fuglebilleder.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Takk! Ja jeg har ikke fotografert så mye som jeg pleier, men litt er det i arkivet:-)) God helg til deg også!

   Slett
 4. Godt å kunne kose seg inne med fyr på peisen igjen:-)
  Fine sommerbilder. Her har vi ikke fått så mye regn, men det begynner å hjelpe.
  Fint vær hele neste uke..God helg/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin! Alt har sine gode sider ;-)) Du kan gjerne fått litt regn av oss i Bergen! Men det må hentes ;-)) Her er det slagregn som gjelder for helgen.. God helg til dere!

   Slett
 5. Hello Ranten! The orchids are lovely. I like the cute Coot chicks, they are adorable. Nice sighting of the Coot family. Beautiful collection of photos. Thank you so much for linking up and sharing your post. Happy Saturday, enjoy your weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! Thank you and a happy weekend to you!

   Slett
 6. Beautiful photos of nature. I always like to see a mama with her chicks too. The water scenes are very peaceful.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Joyful, yes it is a very nice bird :-))

   Slett
 7. Ja, når man våkner til lyden av regnet så skjønner man at man er i Bergen:) Nydelige bilder, som alltid. Håper dagene skinner litt på dere også med det dere står oppe i. Alt godt!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja lyden av hjemby ;-)) Jammen har solen kikket innom i dag! Et herlig gjensyn :-)) God helg!

   Slett
 8. Adorable coot with chicks and interesting bug! Glad you live on the highground. We do too, with just a little slope above us.

  SvarSlett
  Svar
  1. We are happy as long as the water runs on and does not stop with us :-))

   Slett
 9. Hei.
  Syndefloden har vi hatt her også. Er ganske lei av regn. Flotte bilder som alltid hos deg. Håper at det går bra med dere. Alt godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Ja vi har vel ikke ulikt vær, hos deg og meg. Jeg kjente det litt i magen når jeg så på yr at vi skulle få regnvær hele neste uke også. Men vi står an vel av ;-)) God helg!

   Slett
 10. Hei Marit!
  Så fine bilder! Ja, nå er høsten kommet hit også. Kun 0,5 grader i dag tidlig. Vi har også fått masse regn. Fyrer i ovnen hver morgen og kveld nå, og det er godt å være inne igjen.
  Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takk, ja jeg så du nærmet deg 0 punktet ;-)) Vi er jo fremdeles godt på plussiden men oktober kan raskt by på både minusgrader og snø. Nå er det vel tid for løk og frøbestillinger og annen innekos?! Fin ny uke til deg også!

   Slett
 11. Ja, dere bergensere kan jo dette med regn...
  I min tidligere jobb i flyværtjenesten, spøkte alltid flygerne med at de skulle til norges største dusj.
  Lekre bilder som alltid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er jo noe av det vi er kjent for :-)) Og nå er siste restene av den store orkanen Helene snart fremme ved Vestlandet =O)

   Slett
 12. Very nice pictures - we get that species of coot here as well.

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett