søndag 27. januar 2019


Og med et hvitt BANG kom vinteren!
Ikke sånn litt kaldt med et melisdryss på, nei ekte vinter! Sånn med masse snø som har lavet ned i dagevis og laget kaos i trafikken for noen og herlig barnslig kribling for andre (…)

Somateria mollissima/ ærfugl

Da gjør vi om oppoverbakken til superglatt nedoverbakke og finner frem rumpeakebrettene! Unna vei! Tykk og brei! Her kommer jeg! Som vi ropte når vi var liten og kom susende i ellevill fart ned bakkene. Og heldige oss har deilige barnebarn vi kan dele gleden med!

Helleborus foetidus/ stinkjuleroseOm hagens innvånere deler denne oppglødde forventningen til vinteren som traff oss sist uke tviler jeg på. Man når store snømengder ble etterfulgt av blå temperaturer så kan det nok hende at de likevel sukket litt lettet over å få dyne på?


Lutten har nok kunnet styre sin begeistring og han har gått fra å være utekatt til å bli en ekte sofagris, ja nærmest over natten..


Også i år har vi jaktet på den ene praktærfuglen som har forvillet seg vekk fra flokken, sannsynligvis fra det kalde nord, og som nå padler rundt med de helt ordinære ærfuglene. Her kan den nok sole seg i beundrende blikk fra damene?!

 Men heller ikke denne gangen var det duket for fototreff mellom Hr og Fru Ranten og denne usedvanlig fotogene herreanden.. Neida, men vi synes jo for øvrig at de "vanlige" også er veldig vakre! Sant?!Så var en deilig helg til ende. Av alle gode ting i livet er det faktum at det blir litt lysere for hver dag?! Og foran oss ligger en kald fin uke med sol på!Aegithalos caudatus/ stjertmeis


Vi ønsker alle en deilig ny uke!

16 kommentarer:

 1. Hei fru Ranten

  Dejlige billeder - flotte fugle og super at i fik lidt vinter nu - det hører ligesom årstiden til:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja vinter helt uten snø på er jo litt kjedelig ;-)) Akkurat snør det igjen men vi er fremdeles der at vi synes det koselig :-)) En deilig ny uke til deg også!

   Slett
 2. Eider ducks are great - although (of course) I don't get to see them very often any more. Used to watch them off the NE coast of the UK.

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Stewart! Eider ducks are very beautiful and they make a fantastic sound :-)) We are lucky to see them from the garden all winter :-))

   Slett
 3. Hei.
  Jeg kan godt være snøen foruten. Skal vi få store mengder er det bra den kommer nå og ikke langt uti mars.
  God uke.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! I ikke alt for store doser og for et begrenset tidsrom, ja så synes jeg det er vakkert og snøen gir fint lys til vinterdagene :-)) Men kjenner jeg Bergen rett så varer det ikke så lenge før det smelter vekk igjen ;-)) Fin uke til deg!

   Slett
 4. Suveräna fågelbilder! Det är så otroligt inspirerande att se en duktig fotograf i farten, härlig inspiration för en sådan som jag som vill så mycket men kan så lite.
  Gott att ni fick snö, här har det också snöat, inga stora mängder men allt som faller tas emot med tacksamhet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla! Jeg takk og bukker for din veldig hyggelige kommentar :-)) Det er ikke hver vinter vi får snø, så jeg blir litt barnslig glad! Fin uke til deg!

   Slett
 5. Hei Marit!

  Flotte bilder, og herlig at dere også fikk litt snø. Det luner jo mot kulde og plantene liker hvit dyne om vinteren.
  Den lille stjertmeisen skulle jeg gjerne hatt besøk av.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Ja vi kan vel ikke måle oss med Hvittingfoss når det gjelder snø, men nå har vi faktisk fått litt her også :-)) Veldig vakkert! Stjertmeisene er ybersøte og veldig koselig å få besøk av! Fin uke til deg også!

   Slett
 6. Hei,
  Det ser veldig kaldt ut både å svømme i vannet, og å være Julerose. Vinteren kan være grufull for mange.
  Deilig med litt snø, det blir jo litt lunere.
  Flotte bilder, som alltid.

  Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi og takk for hyggelig kommentar :-)) Vi har ikke så mange kuldegrader men nok til at jeg ikke vil bade ;-)) Plantene setter nok pris på snødynen sin ja!

   Slett
 7. Fantastisk flotte vinter- og fuglebilderbilder du viser. Du får til og med juleroseene til å se ut som svaner.
  Ha en fin vinterdag!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Turid og fortsatt fin uke til deg!

   Slett
 8. Gorgeous snow! Sweet cat, and I loved the Eiders.

  SvarSlett