torsdag 1. mars 2012

Husets katter

I tillegg til Hr og Fru Ranten bor det 2 katter her i huset. De er skikkelige rovdyr som jakter året rundt på skadedyr som mus og det som verre er. Det kaller vi å gjøre god nytte for seg! I bytte får de ligge foran vedovnen og kose seg i varmen. 

Lille
Begge kattene har kommet til oss brått og uventet og når vi minst ante det. Men det var nok kjærlighet med første blikk.


Lutten
Siden dette er eventyrblanding og de kom uten navnelapper har vi jo måttet finne på navn selv.. Som alle kan se har fantasien ikke akkurat løpt av med oss. "Lille" er jo en forkortning av lille venn. "Lutten" er naturlig nok en forkortelse av lille gutten.

Noen bedre? 

12 kommentarer:

 1. Så fine katter! Må være litt av en jobb å holde pelsen fin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg love deg! Full strigling!

   Slett
 2. Kjempefine katter! Jeg elsker katter av hele mitt hjerte, og har to stk. selv. Det er mye kos med katter. Imponerende pels på de!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja de er noen skikkelige bustetroll :)

   Slett
 3. To hos oss også, ei gammal mannevond kjette og ein ung spirrevipp av ein hannkatt. Gamlepusen hadde ikkje noko namn anna enn Pus før i fjor. Då proklamerte jenta i huset plutselig at ho skulle heite Hannibal etter hunden i Kardemomme By. Og namnet har utrolig nok festa seg. Sidan ho er langt frå barnevennlig skaffa me oss ein liten søt oransje pus for halvanna år sidan, han heiter Mons. Me vurderte egentlig å kalle minsteguten i huset Mons, men heile slekta på begge sider protesterte så kraftig at me heller ga namnet til katten. Monsemann er eit funn, no er han blitt ei svær sofapute som elskar kos og er verdens mest tålmodige med ungane. Begge er solide musefangarar også, det er verre når dei tar småfuglane...

  SvarSlett
  Svar
  1. Og dine to var forresten veldig flotte! Eg er spesielt svak for sånne grå kattar - dei grønne augene er fantastiske.

   Slett
  2. Pus og Mons er vel kattenavn på høyden med våre? Når det gjelder fantasien :)Jeg mener å huske at du hadde bilde av Mons på bloggen? Skikkelig kjekkas! Her har de til tider ikke tid til å være inne for det skjer så mye spennende ute... Lutten er en kastrert ung herremann mens Lille er en streng eldre dame (selvfølgelig i sin beste alder) De løper så for de kan om vi får besøk, enten det er voksne eller barn. Vi bor jo litt utenfor stien :)

   Slett
 4. Så fine puser - lett å se at de trives hos dere! :)
  Katten min heter Pantus, eller egentlig Agapanthus til best, grå han òg og silkemyk - men han liker ikke å gå ut og fikk han bestemme selv ville han lagt i fanget mitt hele dagen..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var jo et betraktelig mere gjennomtenkt navn! Tvetydig. Panterplante :)Tror jeg har hilst på ham?!

   Slett
  2. Det har du jo kanskje ja, liten og tjukk og innpåsliten :D tolv år blir han vel nå etterhvert, men like ung til sinns :D

   Slett
 5. Åh vilka härliga katter och vilka fantastiska gröna ögon Lutten har! Om man skulle försvenska hans namn hade det blivit "Lojken" (lille pojken) ett namn att fundera över om vi skaffar ny katt någon gång. Och återigen; vilka fina foton ni tar - katter är minsann inte det lättaste att fånga på bild. Båda två ser ut att väldigt välskötta pälsar och det är säkert inte enbart katternas förtjänst! Här hos oss bor det tre pälsmonster, Moses och Timjan som är av rasen Ragdoll och en blyg herre av rasen Brittisk korthår som lystrar till namnet Sixten.
  (Jag antar att era 'puser' är detsamma som våra 'kissar'?)
  Må så gott.
  Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Angående bilder av katter så er det vel sånn ca 1 på hundre? Det har blitt en del uskarpe hårete..Lutten ble jo veldig bra på svensk! Litt mere eksotisk, sånn sett fra Norge :) Pus er fellesbetegnelse på begge kjønn. En av hver :) Ja den katten din så ganske så lekker ut, og mye mere standsmessige navn har de også! Rasekatter har i grunnen en egen måte å posere på :)

   Slett