søndag 2. desember 2012


Veldig kaldt og veldig vakkert

Joda, det er med kulde som med alt annet her i livet, det relativt. Og hadde jeg snakket med noen i for eksempel Finnmark så ville de nok trukket på smilebåndet og tenkt sitt. For i den sammenhengen så er jo ikke 3 minus så mye å skryte på seg, men når vi hadde 12 varme for bare en uke siden så føles det skrekkelig kaldt. Brrrrr. Med kalde vindroser gikk kulden gjennom marg og bein. Overdriver? Tuller du?!


Og vi har fått snø! Vakkert og med sol på. Nå skal jeg si vi har fått besøk på foringsplassen i plommetreet! For et liv! Småfuglene står nærmest i kø for å meske seg med meiseboller, villfuglfrøblanding og nøtter. Eple og banan til trosten og grovbrød til alle som vil ha!
 Parus caeruleus
 
 Parus major
 
 
 Erithacus rubecula
 
Måke 
De fleste som kommer innom Rantenhagen forlater den i samme stand som når de kom. Men ikke alle… Lutten har vært på jakt og en stakkers liten spissmus har måttet bøte med livet.. Se på ham der han henger i magnoliatreet og prøver å daske liv i en 100% død mus.. Typisk katt. Jeg er glad jeg er størst..
 
 
 
 
Soricidae 
Vi har hatt nisseverksted i helgen og det er klart at julestemningen sniker seg innpå når vi lager julepynt og baker pepperkaker. Jammen glemte jeg å ta bilder av resultatet.. Sånn er det når vi har det moro i lag. Tiden flyr!
 
 
Vi deler våre helgegleder hos Vivi påVivishagerom og litt til.
 
 
Vi sees!


 
  

29 kommentarer:

 1. Fantastiske bilder frå Rantenhagen!

  -fin Adventstid-

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ønsker deg også en fin advendtstid : )

   Slett
 2. Heilt nydelige bilder !!!! Så utrulig klare.....ditta kan du :))
  Pusen er ein skikkelig jaktar...klart han må ha seg litt ekstra å kose seg med i adeventstida.
  Ha ei fin fin veke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker og bukker og snur seg i ring : ) Lutten er en eminent jeger. Heldigvis så klarer han ikke å fange fugler....

   Slett
 3. Hei :)
  Angående konkurranse. Du må ganske riktig ha inn tre ulike bidrag, men det skulle da vel ikke være vanskelig å finne det blant dine gamle blogginnlegg?

  Flotte fuglebilder, og veldig typisk katt ja, lystmordere. Veldig glad i katter, men de tar litt for mye glede i den jakten av og til..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var nok trygt i seng før jeg fikk med meg dette.. Men pytt pytt : ) Ingen krise da. Nei helt tamme er de nok ikke de kattene, men her ved kysten er det rotter og da kan det være greit å ha en god jeger eller to..... Vi har jobbet litt for å forebygge at det går med småfugler og det er heldigvis ikke å ofte at de klarer å fange fugler.

   Slett
 4. Kvifor skal dei på død og liv ta dei stakkars små spissmusene? Eg blir alltid litt trist når eg ser det - dei er jo berre nyttedyr i hagen dei.

  Kaldt ja, ikkje snakk. Eg har akkurat sendt ungane av gårde til barnehagen med trippelt lag ull og strenge formaningar om å kle på seg absolutt alt av byttetøy når dei skal ut. Stakkarane kjem til å vere stive som stokkar når dei skal bevege seg...

  Nydelige fuglebilder, spesielt det av raudstrupen imellom greinene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja stakkars små spissmus. De er jo bare til nytte i hagen så det er jo leit... Men det er vel jungelens lov som gjelder der ute?! Vi er spesielt glad i rødstrupen som holder oss med selskap i Hagen gjennom hele året : ) Og i dag var det mye kaldere!

   Slett
 5. Katten din er så nydelig! Det ligger i kattens natur at den er en jeger/lystmorder, så det må vi bare ta med når vi har et sånt husdyr :-)
  Iskaldt her også, men det er mere normalt her å disse kanter av landet. Nydelige bilder, jeg likte også det med rødstrupen veldig godt.
  Ha en ny fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja i dag var det enda kaldere! Brrrr... Har vi villdyr i hagen så må vi ta litt svinn på kjøpet. Heldigvis så bruker han mye energi på sine små lekemus også : ) Takk for hyggelig tilbakemelding : )

   Slett
 6. Stakkars mus! Nydelige bilder!

  SvarSlett
 7. Så nydelige bilder du tar! Jeg blir like imponert hver gang jeg kikker inn her på bloggen din.

  For en flott katt du har! Kan tenke meg han var stolt over fangsten sin?

  Ha en fin mandag i kulden!

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig at du liker bildene : ) Han var stolt resten av dagen : ) God mandag til deg også!

   Slett
 8. Fantastiskt vackra bilder, precis som vanligt.
  Bra att katten håller efter musbeståndet :=) Det skyddar trädgården från gnagskador.

  Önskar dig en fin start på veckan!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Helen! Kattene gjør klart nytte for seg, og så lenge de ikke tar småfugler så.... Alt godt for den nye uken til deg også!

   Slett
 9. Nydelige bilder, som vanlig Ranten! :-) De fuglene ser ut til å ha det godt i hagen deres. Her i Oslo hadde vi minus 17 grader i natt, så vi ler foraktelig (og litt misunnelig) av dine skarve -3 ;-) Her har vi ikke snø engang! :-D Forhåpentlig kommer både vi og hagene våre oss helskinnet gjennom vinterkulden- og om 4 måneder er våren så vidt begynt å titte frem igjen! :-D
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha! Vi krøp ned mot 10 minus i natt : ) Takk for for din, som alltid, hyggelige kommentar : )

   Slett
 10. Ååå..her er det advent og vinterstemning !..men jeg er enig med deg...det er fryktelig kaldt..idag har gradestokken fryse fast på -10..og mine småfugler spiser så fort de greier...
  Ønsker deg en fin uke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi krøp nedover gradestokken i natt vi også. Brrr når vi først har startet foringen så prøver vi å ha mat hele tiden. Her skal småfugler føle at de alltid kommer til duk og dekket bord : )

   Slett
 11. Vilka fina bilder du bjuder på igen fru RAnten! Även bilden på den stackars musen är fin - stackaren! Den kan ju inte hjälpa att den är född till mus...;)! Rödhajke är också en underbart sällskaplig pippi! Vi har den i vår trädgård och ibland undrar jag om den inte är någon kär, bortgången, anhörigs reinkarnation....den verkar känna mig...
  Ha en fin lilljul (första advent)!/Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg synes synd på musen jeg også. Huff! Rødstrupen er en Kent og kjær beboer i Hagen og den er aldri langt unna når vi er ute og jobber. Den har en spesiell plass i hjertet mitt også : ) Alt vel til deg også Anja!

   Slett
 12. Takk for de flotte bildene du viser frem. Du har et helt eget preg på dem:) Alltid en fornøyelse å titte innom hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for veldig hyggelig kommentar : )

   Slett
 13. Nydelig skrevet og ikke minst fotografert. Den Lutten, den Lutten. Fin er han iallefall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den Lutten... Ja han er en pen pus :)

   Slett
 14. Skønne fuglebilleder.
  Også rigtig gode billeder af den søde kat.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Alt vel til deg også!

   Slett
 15. Fantastisk flotte bilder!
  God helg!

  SvarSlett