onsdag 29. mai 2013

Tatt av vinden?


Blåser hun en lang marsj i hele bloggen? Eller er det sønnavind og vatten det er snakk om? Ja noen kan jo bent fram lure på om luften har gått ut av hageballongen? 


For fra Rantenhagen har det vel nærmest vært en rungende stillhet. Men neida. Merk deg at dette bare er tilsynelatende! Et overflatefenomen. Det er det det er. For det yrer jo av liv. Inne som ute. Det er jo nettopp dette. Det yrende livet. Som har ført Fru Ranten inn på et sidespor. Ikke en avsporing. Nei og atter nei. Men hvor lett er det ikke å la seg avlede på tampen av mai?

Oxalis laciniata Gwen McBride

Det er tid for å nyte. Akkurat nå. Før ugresset har tatt overhånd og sneglene har spist opp resten. Før mygg, klegg, veps og knott for ikke å snakke om flåtten formelig kaster seg over det festmåltidet vi tross alt er. For noen. Velbekomme (..) Hadde jeg nær sagt. For om en måneds tid vil hagens blodsugende horer kaste seg over oss når vi minst aner det. Så! Nyt nå!

Oxalis Ute

Det er så mye den fører med seg. Våren. For plutselig så var det 20 varme og tid for sommergarderoben. Igjen. Hva er det egentlig med de klærne?! Kan de ikke bare henge i ro der inne i klesskapet uten å krympe hver vinter?! Dette årvisse og alltid like sjokkerende og totalt uforståelige fenomenet er akkurat nå utløst av en forestående reise. Og reisen skal foregå om 2 dager så desto mer rystende var oppdagelsen (…)

Fritillaria

Og hvor skal hun så reise. Fru Ranten. Noen kan jo ymte frampå om at akkurat dette reisemålet ikke var så veldig originalt. Alt i alt. For vi snakker jo Sverige og ikke minst Gøteborg. Svenske Tredgårdsamatører STA har invitert til riksmøte og vi lot oss ikke be 2 ganger. Så her kommer vi! En busslast fra Norge. Joda. Du hørte riktig. 

Veronica kemulariae

Fru Ranten har skikkelig dristet seg utpå. Denne gangen skal blomsterbilder fra Rantenhagen for første gang vises fram for allmuen i papirutgave. Veldig morsomt og lage dem og vanvittig vanskelig å velge ut de 10 som er meldt på. Herre min. Kanskje kommer du også?


Vi deler hos Petunia på Himmelsk og på Skywatch Friday og "Ein Stück Himmel” 

Og du, sees vi i Gøteborg eller?

28 kommentarer:

 1. Åh, så moro det hadde värt! Jeg er jo med i STA, men skal dessverre ikke på mötet. Håper dere får en flott tur!
  Klem!

  SvarSlett
 2. Herlige bilder og for en gøy tur det høres ut som. Kos deg masse masse ! Ha en fin torsdag.
  Klem Christina

  SvarSlett
 3. Hei Fru Ranten

  Ja, det må være svært at udvælge de 10 billeder til udstillingen i Göteborg, med så mange fantastiske som du har.

  Og idag ser vi så 2 planteslægter jeg ikke rigtig har: Oxalis og Veronica, dem må jeg lige kigge lidt på:)

  Du må have en dejlig tur til Sverige!

  SvarSlett
 4. Åh finnes noe sånn som en hageamatørklubb? Kan du ikke fortelle mer om den? Ellers var det noen nye plantebekjnnskaper i innlegget ditt. Takk for det. Lykke til i Gøteborg, kos deg!

  SvarSlett
 5. Åhh så heldig du er som får reise til Sverige! Jeg har heller ikke vært så aktiv innen hagefronten i det siste, men kommer sterkere tilbake, snart :) Nydelige bilder som alltid!
  Pssst: Har nettopp konstastert en bitteliten spire av den nydelige røde hjelmen jeg fikk frø av deg til! Ha en fin tur! Klem

  SvarSlett
 6. Ja, her skjer det mye på en gang! Klær har en tendens til å krympe i skapet hver vinter, det er et årvisst fenomen ;-) Like sikkert som at våren kommer...

  God tur til Gøteborg! Det er nok veldig vanskelig å velge ut ti bilder, for du har jo så mange fine å velge i fra.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Wonderful photos for "Himmelsk" !Very beautiful flowers!Thank you for sharing and have a nice weekend!

  SvarSlett
 8. Wonderful pics!

  I like it.

  LG
  Annika

  SvarSlett
 9. Wow sier nå jeg. Vakre bilder, så å velge ut bare 10, er en helt umulig oppgave vil jeg tro. Ha en riktig flott tur til Gøteborg og lykke til med utvelgelsen.
  Finfin torsdag til deg.

  SvarSlett
 10. Du skriver så morsomt, måtte le flere ganger i dag=) Bildene dine er helt fantastiske=)) Som alltid. Skjønner at det er vanskelig å velge bilder når man har så mange flotte. Kos deg på tur=) Vibeke

  SvarSlett
 11. Du store min så fine blomster og bilder, ja nå kan en spore av i alle retninger på hagefronten.
  Kos deg videre med hagen din og alle de små fine hagevennene dine, klem fra Marit.

  SvarSlett
 12. Ja, ikke sant? En må nyte hagen også. For nå er det flott å være ute, bare lukte, se, høre og sulle litt rundt i bed og busker.
  Gøteborg skal ha en flott botanisk hage har jeg hørt. Riktig god tur! Kos dæ:)

  SvarSlett
 13. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer! Her i Gøteborg er det strålende vær og mye spennende som skjer! Kanskje detmkommer en liten bulleteng etterpå?!

  SvarSlett
 14. Gleder meg såååå til å se alt dette "live" om noen uker! Kos deg i Göteborg!

  SvarSlett
 15. Lekre Oxalis! Så spennende med Sverigetur. Vi får vel litt rapport når du er hjemme igjen?

  SvarSlett
 16. Spennande tur du skal/er på.
  Nydelige bilder frå hagen....klart den må nytast!
  Kos deg, frå MarJE.

  SvarSlett
 17. Nydelig hos deg, og ja, jeg skulle gjerne vært
  i Gøteborg, men det er ikke alltid det passer,
  dessverre. Fin reise til deg!

  SvarSlett
 18. Ha en storslagen tur til vakre og kjekke Gøteborg! Lykke til med utvelgelsen. Stor stas!!!! Livlig og frodig hos den Ranten.

  SvarSlett
 19. Ja du altså...jeg ler så av det du skriver...gøy:)
  Hygg deg i Gøteborg:)

  SvarSlett
 20. Hvor er det smukke blomster du viser.
  Rigtig gode billeder.
  Det lille egern er da ikke til at stå for.
  Ha` en dejlig dag.

  SvarSlett
 21. Vad synd att vi inte sågs! Det var en del av dina landsmän här hos mig. Alla verkade så väldigt intellektuella: De antecknad och visade ett stort intresse. Själv var jag så trött att jag kom nästan inte ihåg vad jag heter själv ännu mindre vad växterna hette;)!
  Hoppas att du hade bra dagar i Göteborg.

  Visst är det förjäkligt att kläderna har fräckheten att krympa i garderoben;)! Det gör mina också...;)))!
  Det skall bli roligt att se dina bilder från resan....?!/Anja

  SvarSlett
 22. Flotte bilder!
  Så spennende med Gøteborgtur:) Jeg er helt sikker på at dine nydelige bilder ble godt mottatt. Håper du får en god dose inspirasjon og deler med oss andre i ettertid.
  God helg!

  SvarSlett
 23. Ibland känns det konstig när man, som jag, tror att kommentaren har kommit fram finner att den inte finns här!!!Hoppas att denna kommentar hamnar rätt.
  Nåja. Jag hade hoppats på att få träffa dig den 1.6 i min trädgård men du var någon annanstans:)!
  Nu blir jag dock orolig över att du inte bloggar. Är allt OK eller tog Västsverige dig väldigt hårt?
  /Anja

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære Anja! Jeg hadde en underbar tur til Gøteborg med spennende møter med spennende mennesker, strålende foredrag av eminente foredragsholdere, og jeg fikk gjeste flotte hager og se masse spennende planter :) Dessverre så mistet vi din, da bussen ikke gikk innom deg. Men kan vi ikke få ha det til gode?! For det hadde vært kjempeartig :) Jeg ble liksom så trøtt på data og hagen har vært så mye mere fristende, så jeg har bare vandret rundt der ute og kost meg :) Men det vel litt tidlig å ta helt sommerfri så det kommer nok et innlegg snart :) Takk for omtanken!

   Slett
 24. Og takk alle sammen for hyggelige kommentarer! Vi sitter der ute i hagen med jord under neglene og mose i håret og har liksom ikke helt funnet veien til PC`en på noen uker :) Men det står til liv!

  SvarSlett