mandag 31. mars 2014

Fra tidlig morgen til seine kvelden.

Se bare hva vi våknet opp til på søndagen?! Vakkert eller? Vi starter dagen tidlig med kaffe og kamera. Bare nyte og la morgenstemningen fylle oss med fred og lykke langt inn i det aller inderste.


Når morgentrøtte kropper har blitt til morgenfriske sjeler ja da er det tid for våronn. Igjen så er det kamera og spade som blir med rundt i hagen.
Vi deler hos Laura med "I Heart Macro Week 22"

Corydalis sp

Hr Ranten går på årets stor spennende prosjekt som innbefatter flytting av mange store steiner. Rene Sisyfos arbeidet? Vel vi får håpe steinen blir liggende der de blir plassert? Her skal blir stor plass og helt sikkert god plass til mange nye planter. Her er det sørvendt og solen og steinene gjør det perfekt for de solhungrige staudene.


Noen har vært på ferde. Hr Ranten har fått over 30 myggestikk og det bare på skuldrene og i nakken! Han må nok ha vekket noen beist der nede i nybrottslandet for vi pleier ellers ikke å være så ille plaget med myggen.. Mest knott..  Synderen er foreviget før den vandret til myggehimmelen (…)

Nematocera, mygg

Andre som dukker opp så snart solen virkelig varmer er liljebillene. Til tross for sitt vakre utseende så er gjensynet ikke overveldende hjertelig fra Fru Ranten sin side.. Den prøvde å gjemme seg (..)

Lilioceris lilii

Atter andre har latt elskoven gå over stokk og stein og dermed trillet oppi en skål med vann. Fruen lar seg jo alltid fascinere av innsekter! Gjett om hun skvatt når det viste seg at den ene fremdeles var i live og sprang avgårde så snart anledningen bød seg?!Vi deler Vårtegn 2014 hos Elin med bloggen "I hagen ved skauen"


Corydalis sp

Noen har hagedam med koi og gullfisk. Her har vi andedam i utvidet forstand. Veeeldig utvidet (..) Store blå har hatt besøk av store mengder med ærfugl. De har patruljert havstrekken utenfor oss og innimellom tett inntil land. Disse vakre fuglene gjorde søndagslykken fullkommen.

 Somateria mollissima

Vi deler Helgegleder hos Vivi.


Og så fikk vi en perfekt avslutning på dagen!


Ønsker deg en flott ny uke!15 kommentarer:

 1. For en flott plass dere har! Fantastisk utsikt :) Og så mye fint og spennende du har i hagen! Det er bare å nyte!

  SvarSlett
 2. Så fint det är med de små daggdropparna på blommorna. Ha en fin vecka!

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder! Jeg fant også en liljebille i går :-(
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Heilt utruleg flotte bilete av både stort og lite i Rantenhagen!
  Herleg med VÅR!

  klem og fin ny veke :-)

  SvarSlett
 5. Hei Fru Ranten

  Uha det ser stejlt ud der hvor Hr Ranten er i arbejde. Men jeg er sikker på at resultatet bliver godt:)
  Og havblik på fjorden - det ser man nok ikke ofte?
  Og liljebiller.... nej så langt rækker Fruens kærlighed til insekter lykkeligvis ikke.

  En dejlig ny uge til dig med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så stille er det stort sett bare på havet tidlig om morgenen :-)) Lijebiller og snegler reiser rett til insektshimmelen :-D

   Slett
 6. Som jeg kjenner meg igjen i "steinbildet". Er det noe vi har her i skråningen så er det stein. Akkurat nå ligger de i store hauger rundt omkring, men de skal vel få sin plass etterhvert de også.
  Jeg er også en insektselsker, men Liljebiller kan jeg klare meg uten. Dessverre er vi ikke enige om den saken, billene og jeg. Jeg har ikke sett noen ennå i år, men regner med at de dukker opp snart.
  Klem!

  SvarSlett
 7. Oh Vestland Vestland! Dette griper rett inn i hjemlengselen min. Skal si det går for seg i steinbruddet. Det blir flott! Ha gode dager, med og uten myggstikk:)

  SvarSlett
 8. Ja, ser at det er flere som jobber med stein. Vi har akkurat fått ferdig et nytt steinbed ( eller tre ). Så nå er det bare å plante, og begynne å se etter liljebiller. Igjen flotte nærbider!!
  Ha en fin dag.
  Eirin

  SvarSlett
 9. Her var det vår stemning på små og store Ranten, så fine bilder.
  Du verden for en stein jobb, tungt men så blir det fint tenker jeg.

  Ha en fin 1 april fra Marit.

  SvarSlett
 10. Vi hadde en aldeles strålende helg! Ser at liljebillene begynner å dukke opp allerede. Jeg har ikke vært veldig plaget, men skal holde øynene åpne. Det er lurt å ta de så tidlig som mulig.

  SvarSlett
 11. Takk for alle hyggelige kommentarer! Det har vært en lang dag og Fru Ranten sier god natta!

  SvarSlett
 12. Våronn er tingen nå :-) Må skynde seg langsomt...
  Skrekkeliog lekkert bilde av Primula m/dråper!

  SvarSlett
 13. Flotte ærfuglen! Men mygg så tidlig da. Her kommer den ikke før langt ut i juni eller begynnelsen av juli, men bare noen få. Knott har vi mye av på høsten.
  Nydelige insektsbilder. Liljebillen er jo flott da, men ikke særlig velkommen her heller. Og så hyler den så høyt. Glupske larver har den.
  Lekre bilder av blomster med dråper på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du den myggen kunne vi ha klart oss uten... I dag tror jeg jammen at jeg har pådradd meg opp til flere stikk selv også. Grrrr.. Ja sant det er tidlig?! Ærfuglen forlater oss nok snart for å dra ut på øyene og hekke. Hyler liljebillen?? Grøss og gru =O

   Slett