lørdag 26. april 2014

Og hvem er jeg?


Og din første tanke var kanskje at der! Akkurat denne helgen gikk Fru Ranten inn i senilitetens tidsalder? Ruslende rundt i hagen mens hun mumler for seg selv. Hvem er jeg? Hvor er jeg?


Vi deler Vårtegn 2014 hos Elin med bloggen "I hagen ved skauen"

Lamprocapnos spectabilis

Men så ille er det ikke fatt riktig enda. Men du har det vel på samme måten? At det til tider dukker opp fullstendig ukjente planter i hagen? Jernteppe heter det vel når rullegardinen går ned og intet slipper verken ut eller inn… Hvor ble den informative navnelappen av? Den som skal hjelpe de små grå når de ikke finner frem på egen harddisk?

 Corydalis ornata

Ta denne for eksempel. Lenge trodde Fruen at dette var en liten botanisk tulipan. Kanskje forvillet fra en av hagens mange tuer. Men neida. Lekker men ukjent. Den er 12 cm + høy og har flere blomster på hver stilk. Kanskje ikke sjelden? Men dog… Kan du hjelpe oss?! Med navnet.


Kan det være en Ranunculus?
Ranunculus amplexicaulis er foreslått og det ligner da ganske mye? Eller?


Andre kan vi mer plassere men ikke nødvendigvis navne. For visst ser Fruen at dette er en Iris. En av disse små som rager mellom 5- 10 cm opp i grusbedet. Veldig lekker og helt navnløs. Gode forslag?!
Andre er gamle travere som kommer trofast igjen. Litt større for hvert år. Sånn som Adonis brevistyla. Den må gjerne formere seg over alt i hele hagen! Lekker som den er.


Vi deler Helgegleder hos Vivi.

Adonis brevistyla

Mange av dere skiver at nå er det veisenes tid i hagen. Og det er det jo? Hos oss også.

 Anemone nemorosa Pink Delight

Anemone nemorosa Virescens


Rhagium mordax, løvtrebukk

Vi deler hos Laura med "I Heart Macro Week 22"

Hebe Ian Young

Hilsen Fru Ranten som ellers er ved sine fulle fem..

Ranzania japonica

Eller (…)


31 kommentarer:

 1. Jeg som trodde du hadde stålkontroll på botaniske navn på alt du har i hagen din :)))) Ja, det kan godt være en Ranunculus av et eller annet slag, men der kan jeg dessverre ikke hjelpe deg! Det er uansett kommet veldig langt hos deg, flotte vårbilder!
  Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Som du kanskje har sett så har jeg fått et navneforslag :-)) Litt kontroll har jeg jo men på alt? Niks :-)) God ny uke!

   Slett
 2. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med navnene :-( Irisen var jo bare SÅÅÅÅ lekker og den hvite er jamen nött å knekke. På bladene ser den jo ut som en tulipan, men blomsten er jo noe helt annet.......håper du finner ut av det!
  Ha en fortsatt fin vårhelg! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Irisen er en riktig liten godsak :-)) God ny uke Nora!

   Slett
 3. Adonis brevistyla er lekker! Den kan gjerne spre seg sør for bykjernen også. Jeg kan desverre heller ikke hjelpe med navnesetting.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den er fin, men den blå utsiden og den hvite innsiden :-)) God ny uke!

   Slett
 4. Anemone nemorisa 'Pink Delight' står på min ønskeliste. Hvor har du fått tak i den? Lekre bilder!
  Ranzania var vakker :-)

  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg husker ikke i farten hvor denne kom fra men det er godt mulig at den har fulgt med fra Sverige =O Ikke store planten men jeg kan ha deg i tankene om jeg skulle dele av litt. Veisene pleier jo å legge jevnt og trutt på seg i omfang men denne tar seg god tid..

   Slett
 5. Kan desverre ikke hjelpe med navn jeg heller. Jeg blir mer og mer nysgjerrig på hagen din for den er jo rene skattekammerset! Utrolig mye flott du byr på og alltid like flott avbildet. Ønsker deg en riktig fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi skal ha et lite hagetreff her 22 mai om det skulle være av interesse? Jeg skal lage et lite innlegg og ellers så finner du invitasjon på hagegal.no Husk at dette er små planter og at de kanskje ikke gjør like mye av seg i et bed som på et bilde :-)) Såkalte nærsyntplanter..

   Slett
 6. Så koselig med så mange blomster fra hagen din. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er spesielt god på navn på blomster! Jeg prøver å kunne lære meg sortene jeg har i hagen, men strever til og med med det!!! Håper du får god hjelp av andre. Fin søndag til dere=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er litt rusten jeg også men det hjelper med bloggen for da må jeg friske litt opp i hukommelsen :-))

   Slett
 7. En skulle tro det var slutten av mai og ikke april når en ser på bildene fra hagen din, så mange flotte blomster.

  Den ukjente er nydelig, hage og blomster er gøy og lærerikt å holder de små grå i sjakk hehe.

  Ha en strålende søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå kommer det kaldere vær igjen.. Spennende å leite etter navn men irisen står fremdeles ute. God ny uke!

   Slett
 8. Himmel og hav, her var det mye lekkert. Navn er jeg ikke veldig flink på, og tar en drømme tur til i innlegget ditt i stedet for.
  Ønsker deg en kjempe fin søndag, og tusen takk for en blomstrende flott helgeglede. Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi kan jo nyte blomstene selv om de er navnløse?! Klem.

   Slett
 9. For en herlig ( og tidlig!) blomstring, jeg må bare sitte lenge og ta til meg skjønnheten som du fanger opp med de flotte macrobildene! Kan dessverre ikke hjelpe deg med noen plantenavn. Ønsker deg en fortsatt fin solskinnsøndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi er ganske tidlig i år og nå går det nesten litt for fort?! helt fornøyd blir man jo aldri :-))

   Slett
 10. Flotte blomster!
  Ja navn kan en av og til lure seg grønn på...jeg liker ikke disse stygge plast lappene i bedene,men så er det jo viktige ting som står der...så ikke alltid lett dette:)
  Ønsker deg strålende vårdager:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Navnelapper er noe herk enten de er der eller ikke :-))

   Slett
 11. You are so far ahead of us with blossoms… it is a delight to have a preview of what will bloom here too. Thanks for sharing the love up-close with I Heart Macro:-)

  SvarSlett
 12. Alldeles underbara blommor. Tyvärr kan jag inte hjälpa med namnen, dem är jag dålig på. Bocken är fin också. Ha en bra vecka! Kram, Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. ja løvtrebukken er veldig stilig! Nå har jeg funnet flere i hagen og det er like gøy hver gang :-))

   Slett
 13. Mye, mye fint du har! Ja, navn kan gå i surr, henge seg opp og bli borte. Men i hagebloggland kan en få mye hjelp til navn, og det er kjempeflott!
  Ha en fin ukestart:-) Her kom regnet, men det trengtes nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde trengt litt regn nå vi også, men vi er ikke helt klar for å ønske oss det..

   Slett
 14. Ha-ha :) Jeg synes du for det meste har stålkontroll med navnene! Du er omtrent som en lærebok, så godt å se at du også kan glemme en og annen blomst. Lekre bilder fra din mangfoldige blomstring.
  Ha en flott uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. det hender teflonbelegget fester seg godt og stenger alle gode forslag både inne og ute =O God uke!

   Slett
 15. Hmmm, dette er velkjent bland oss hagegale. Trøsten er at navnet skjemmer ingen, gjør det vel? Ha ei flotters uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har så rett så rett! God uke!

   Slett
 16. Tro om det kommer til å være noe som blomstrer i juni-juli hos deg? Det virker jo som at "alt" blomstrer nå!
  Du har fått rett navn på ranunculusen din, den har litt utypiske blader for arten. Adonis brevistyla er en lekker plante, bare synd at det ikke blir store tuer av den!
  Ha en flott uke i sola - her snør (!!!) det :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke si det! Tror du ikke jeg har tenkt tanken =O Men det varer nå ut mai da :-)) Jeg vet ikke hvor store tuene har tenkt å bli men hver millimeter teller! Stabilt snødekke?!

   Slett