søndag 25. januar 2015

Vi har trosset vær og vindOg et lite øyeblikk lurte du kanskje på om vi har gått over vidden, krysset havet med båt eller noe annet som kan sammenlignes med store oppdagere som Nansen eller Amundsen?

Calidris maritima/ Fjæreplytt

 Og der må vi nok skuffe deg… Så dramatisk har dagen dog ikke vært.


Neida, vi har ikke gjort annet enn å registrere at det har regnet og blåst der ute, for så å bekjempe trangen til sofakos og innedag før vi satt oss i bilen og la ut på eventyr!


Vi deler Helgegleder hos Vivi.


Eventyrlysten førte oss på søndagstur til Askøy og Herdla Naturreservat. Vi må bare innrømme det, at solskinnsdager er å foretrekke? Eller i iallfall de dagene som kommer uten fukt og gjennomtrekk? Men vi hadde jo pakket oss godt inn..


Dette er jo et kjent sted for de fugleinteresserte i Hordaland. Vi er jo for nybegynnere å regne men spiren til en ny og spennende hobby er klart tilstede!
For i dag har alt handlet om fugler. Og aller mest om Fjæreplytt. Et fortryllende bekjentskap som ble gjort i dag. Travelt opptatt med sitt og ikke veldig redde for oss. Sånt blir det ekte kjærlighet av?! I alle fall på bilder.


Calidris maritima om vi skal være korrekte. Med både for og etternavn.


En frisk dag har røsket opp i en vinterdaff kropp og det er håp om at Fruen skal komme seg vel igjennom en ny arbeidsuke. Johooo!


Observasjonshytten. Fri sikt og medbragt kaffe og sjokolade. Ganke bra?!
Du da? Klar ferdig mandag?!20 kommentarer:

 1. Så fine fuglebilder! De har jeg aldri sett før. Så på wikipefia at de holdt bare til langs kysten, og da er det jo enkelt å forstå hvorfor :)

  God ny uke!

  SvarSlett
 2. Hello Ranten, Your Purple Sandpipers are beautiful. I hope to see some of them this winter along our coast.. Wonderful photos. Thank you for linking up and sharing your post.. Have a happy weekend!

  SvarSlett
 3. Hei Fru Ranten

  Flotte billeder af de små fugle - tror den hedder ryle på dansk, og den kommer indimellem til os oppe nord fra - fra Norge.
  Det hjalp da på humøret og arbejdsugen - er jo allerede begyndt nu, den skal vi nok klare:)

  En dejlig uge også til dig!

  SvarSlett
 4. Så flotte bilder!! Og for en utsikt det må være fra observasjonshytta, et perfekt sted for kaffepause. Vel verdt å trosse vær og vind. Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 5. OK, så det er der nede 'plyttene' mine er om vinteren! Koselige fugler, de kommer nok nordover igjen når det blir vår.
  Ønsker dere en flott uke, og så høres vi vel etter hvert!

  SvarSlett
 6. Fint resultat från fågelskådningen!
  Man kan riktigt se hur kallt vattnet är.
  Kram
  Mariana

  SvarSlett
 7. Så vakre fuglebilder :) De er så utrolig levende, mangler bare lyden av vannet og så kunne jeg trodd at jeg var der selv.
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 8. Vilka fantastiska bilder!
  Härlig plats att åka till.
  Ha en skön vecka.
  Annika

  SvarSlett
 9. Fantastisk flotte bilder :) Jeg blir oppriktig glad av disse innleggene der du viser ting jeg aldri i mitt innlandsliv får se :) Takk.

  SvarSlett
 10. Igjen nydelige fuglebilder !! Herlig å være ute i ruskevær .
  Akkurat nå sitter jeg med morgenkaffen og på svanene, en hegre slo seg nettopp ned,og litt flokkvis kommer ærfugl og ender svømmende inn i kilen her.
  Rolig morgenstund. :-)

  SvarSlett
 11. Så fantastiske bilde.
  Eg har sagt det før og seier det igjen.: Meister med kamera !!!

  God veke vidare.
  Her er regn og glatt..

  SvarSlett
 12. Fjæreplytten er en nydelig fugl! Og ikke er den så redd av seg heller. Og noen ganger kan den faktisk hekke i høyfjellet også, ikke bare langt nordover. Flotte bilder! Kunne tenkt å vært på det fugleobservasjonstedet ja.

  :-)

  SvarSlett
 13. Nå er det veldig lenge siden jeg har vært inne på hagebloggene. Gjensynet med dine bilder og kommentarer var fint som alltid. Hilsen Frøya-Heidi

  SvarSlett
 14. Hei alle sammen! Takk for alle hyggelige kommentarer! Her har Fruen lagt i stabilt sideleie hele uken grunnet heftig influensa. Heldigvis lenge mellom så heftige anfall.. I tillegg har internett stort sett inntatt samme stillingen men det er mer uvisst hva som er årsaken.. Dvs at den ustabile nett tilgangen kommer til å vedvare til en reparatør innfinner seg, lokaliserer problemet og sist men ikke minst reparerer det :-S Det er med andre ord uvisst når vi dukker opp igjen.. God helg folkens!

  SvarSlett
 15. Ligg helt stille! For du har vel tenkt deg østover neste helg? Må bli frisk til det! Den plytten har jeg bare hørt om fra en blogg i Vesterålen - ante ikke at den også var på dine breddegrader. Den er ursøt! Og du har like gode bilder som alltid. Den som løper rundt på strake ben - hurra!

  SvarSlett
 16. En ekspedisjon må heldigvis ikke være så en setter liv og helse i fare, de mindre innen rekkevidde holder for oss helt vanlige folk.
  Så flotte bilder og fine fugler, jeg ser du er dårlig så god bedring og god kveld.

  SvarSlett
 17. Er det ikke fru Svarttrost vi ser der? Her er det bare hannene som overvintrer. Fruene er i Syden, og kommer flygende når temperaturen her lager seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her tror jeg nok at vi har både Hr og Fru på besøk :-)) Stort sett så har vi jo milde vintre her i Bergen ny. Men etter en uke med frost så kan det nok hende at noen og enhver har angret på at de ikke har føyet en tur sydover ;-))

   Slett
 18. Så utrolig mange fine fuglebilder=) Har du blomster i hagen allerede? Det må være magisk=) Jeg gleder meg sånn til vår, kan nesten ikke vente! Håper helga blir fin=) Vibeke

  SvarSlett