mandag 20. april 2015

No livnar det i lundar..


Selv om vi enda har litt igjen frem til sumars tid, ja så har de siste dagene med sol og varme virkelig satt fart på hagen. Noen har virkelig tatt sats i år, som Magnolia x loebneri Merrill som fullstendig har overgått seg selv.

Magnolia x loebneri Merrill

Nesten en måned før normalen?! Hundrevis av lodne knopper er klar til å by på årets vakreste eventyr! Her ser du en liten forsmak og mer kommer.


Så krysser vi fingrene for at  Overgartneren holder sin hånd over Magnoliaen og fortsetter å sende varmt og solfylt vær denne veien? Og vi må jo ikke har 18 varme hver dag.. Vi skal ikke være storforlangende helle?!

Primula denticulata

 Vi deler hos Laura med "I Heart Macro Week 22"

Tulipa turkestanica


Etter som temperaturen stiger dukker små og stor insekter frem. Hr Ranten har fått de første 10 myggestikkene og Fruen har grøsset seg gjennom et lite hjertelig gjensyn med Hr Veps. Alt er med andre ord ved det normale (…)

Fritillaria eduardii

Coccinellidae

Atter en Marihøne har vært utsatt for en innpåsliten Frue og jeg tenker hun trakk et lettelsens sukk når Hr Løvtrebukk kom inn på arenaen og stjal showet?!

Coccinellidae

Rhagium mordax, løvtrebukk

Sånn går nå dagene i Rantenhagen. Og snart er det blomster på plommetreet!
En strålende ny uke ønskes fra Rantenhagen!
19 kommentarer:

 1. Så nydeleg!
  Men Marihøna er gul?
  Finst vel kanskje i ulike typar?

  Nattaklem til små og store folk og kryp i Rantenhagen ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh ja! Eg googla Marihøne bilete og der var mange sortar.
   Eg har tenkt på Marihøne som raud.
   Så rar er eg :-D

   Slett
  2. Ja det er det som er morsom?! At det finnes så mange forskjellige :-)) God uke! Klem. Marit

   Slett
 2. Det är inte mycket som slår en Magnoliablomning så vackert!!
  Ditt verkar vara stort!
  Primulan är ljuvlig.
  Ha de bra och njut av all blomning
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariana! Det har du helt rett i :-)) Jeg pleier å si det er vårens vakreste eventyr?! Treet vårt nærmer seg nok 20 år og det er 5 meter pluss i høyden :-)) Gud uke til deg!

   Slett
 3. Det er litt større treet deres enn vårt, men blomstrer gjør det her også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det viktigste! Om 20 år er ditt like stort! God ny uke :-))

   Slett
 4. Your Primula denticulate is so beautiful, making a big rounded ball of little flowers. All of your bug macros are wonderful, the little yellow ladybird in such detail with the mouth parts, and the Rhagium so cool on the bright yellow background. The Crown Imperial Fritillary looks so pretty against the sky, such a lovely orange. I tried to grow them but they didn't return the next year, so nice to see yours.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Hannah! Yes they ar beautiful :-)) Thanke you for your nice comment! The fritillaria is a F eduardii. It is easyer too grow!

   Slett
 5. Den magnoliablomstringen der blir noe annet enn hos meg.
  Jeg går for tiden og gleder meg over to knopper på min Snømagnolia. Det er første gangen den setter knopper etter nærmere tyve år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er dette et godt voksent tre som har brukt mange år på å vokse seg stort og blomsterrikt :-)) 20 år var virkelig for den tålmodige ;-D Så lenge slapp vi å vente..

   Slett
 6. Ja, nå er det endelig vår, og så mye det er å glede seg over! Nydelig magnolia du har! Jeg er fornøyd hvis jeg får blomster på mine ;))

  God uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Når det gjelder Magnolia så er nok tålmodighet en dyd ;-D Vi ventet i mange år før vi fikk skikkelig blomstring på treet som nå sikker nærmer seg 20 år? Ikke alle som trives her heller men denne var vi heldige med :-)) God ny uke!

   Slett
 7. Hei Fru Ranten

  Næsten sommer er det nu!
  Lækre billeder af blomster og insekter.
  Ja, vi må håbe at der ikke kommer hård frost fremover!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Sommeren vare kun et par dager. Nå er vi tilbake på normalen igjen.. Men det er lyst og vi har hatt noen gløtt av sol så vi er i grunnen fornøyde vi :-)) Ha en deilig aften!

   Slett
 8. For en Magnolia!! Håper værgudene er snill mot den så dere får nyte mange fine blomster.
  En ny fin våruke ønsker vi dere i Rantenhagen.
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette treet er fem meter pluss og vi har hatt det i mange år. De første årene kom det ingen blomster i det hele tatt, så kom det 3, og så 9 og så har det bare kommet flere og flere :-)) Det er et syn når alle blomstene er åpne! God våruke til deg også! Klem. Marit

   Slett
 9. Jeg har skrevet det før, men gentager gerne: Du viser de mest fantastiske fotos af dyr/insekter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Esther! Tusen takk :-)) Jeg synes jo at insektene er prikken over blomster`ien. De setter en ekstra spiss på fotoopplevelsen?!

   Slett