søndag 14. juni 2015

Og mens vi venter på sommeren (…)Hutrer vi oss gjennom våren. Det er bare å se på kalenderen, og joda.. Det er midten av juni måned. Vi måtte bare forsikre oss, for ellers er det langt mellom de vanlige indikatorene. De som gjør at vi kjenner det på kroppen. At nå er det sommer…


Men hage er uansett kortreist lykke på rot og noen ganger uten rot. Ikke at vi har blitt rotløs av dette kalde våte været, neida! Rantenhagens jungel har hatt fint besøk i mange varianter. For livet går sin gang om enn kanskje litt saktere.


At kattuglen liker seg vet vi for 2 stykker har uhuet seg gjennom vårhagen og vi regner med at het romanse har oppstått? At de er nattaktive og har en forkjærlighet for soveromssiden av huset gir jo skikkelig nærkontakt med naturen der ute?

 Strix aluco/ Kattugle

Det begynner å bli noen år siden vi hadde besøk av noen dunballer av noen ugleunger men vi regner med at de er der ute i jungelen et sted?!

Strix aluco/ Kattugle

Uglebildene har Hr Ranten tatt.

Allium ursinum/ Ramsløk

Andre som kommer innom hver kveld er pinnsvinet. Her er alle hemninger kastet på dør og Rantehagen byr på romantisk aften.. Du vet  hvordan pinnsvinet gjør det? Veeeldig forsiktig (…) Elskovsakten pågår i flere timer og fortsetter gjerne kvelden etter… Og passgang i sirkel blir ledsaget av ivrig grynting (…)Vi håper det blir nusselige små pinnsvinunger i hagen! Og du! Tro det eller ei.. Også dette skjer rett utenfor soveromsvinduet (…) Gjesp..

Erinaceus europaeus/ Pinnsvin

I Rantenhagen har Musepatruljen travle dager. Spesielt Lille er heldig med fangsten. Grøss og gru kan enkelte tenke? Men det må vel anses som formildende omstendighet at musene går ned på høykant?! Uærk..


Lutten tar seg heller en pust i bakken, eller skal vi si i sofaen?


Hagens nye utkikkspunkt nærmer seg ferdigstillelse og Fruen har begynt å innta sitt nye bed. Det er jo alltid en lykke! Se hvor flott Hr Ranten støper! Stort sett bare med stein fra egen tomt. Og se de flotte trappene! Snart kommer det skifer på plass og vi kan møblere med stoler og bord. Verdens beste utekafe!
I Rantenhagen er det jo aldri kjedelig? Stadig nye blomster og stadig spennende insekter! Også her skal slekter følge slekters gang. At stankelben lager sultne små larver som gjør stor ugagn får vel bare glemme i en sådan stund? Styltefluen står der som en tinnsoldat. I timevis! Vi deler hos Laura med "I Heart Macro Week 22"

 Tipuloidea/ Stankelbein

Primula


Så du skjønner at vi ikke lar oss knekke av at sommeren er satt på vent?! Neida, vi kler godt på oss og nyter utelivets gleder! Gjerne med sjal og lue (…)

Allium austroiranicum


Primula


God ny uke til dere!

Allium victorialis/ Seiersløk

35 kommentarer:

 1. Ett fantastisk liv i hagen din og så flotte bilder.
  Nei varmen er ikke slitsom ennå, men det vokser og gror så det er mye å glede seg over der.

  God kveld til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå er det mye som skjer der ute :-)) Kanskje ikke så fort som det pleier men varmen kommer litt etter litt?! God uke!

   Slett
 2. Herlige bilder av firbente, bevingede og blomstrende :)
  Hadde hagebesøk i dag, og da sola forsvant, måtte ulljakkene frem...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja her er det som sagt lue og sjal..Egentlig så er det vel stilongsvær enda..God uke :-))

   Slett
 3. Så fiiin nattugle!
  Skal si det er aktivitet i hagen din selv om det ikke er full sommer ennå...artig du forteller:))
  Fin uke til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er litt stas med ugle i egen hage :-)) God uke!

   Slett
 4. Så koselig å innom bloggen din igjen=) Har ikke orket å lese blogger eller skrive i det siste pga været! Det har bøttet ned mer eller mindre hver eneste dag, og jeg er skikkelig lei! Det var dagens bittelille utblåsning. Håper dere har det fint i Rantenhagen=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt værlei du også?! Akk ja, men vi får bare kle oss godt og nyte det som tross alt gror og blomstrer?! God uke til deg Vibeke!

   Slett
 5. Hello, I hope your weather is turning warmer now. I love all your beautiful flowers and the kitty is cute! My favorite is the Tawny owl, what an awesome sighting. Lucky you! Have a happy new week ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Eileen! Maybe tomorrow?! Summer vill come? Happy new week too you!

   Slett
 6. Det høres kjedelig ut med så mye dårlig vær! Her har det vært sommer i nøyaktig en uke, så vinterklærne er lagt bort inntil videre ;))
  Spennede aktiviteter utenfor soverommet skjønner jeg ;)) Håper det dukker opp noen søte små pinnsvin! Uglene var nydelige. Her har vi også en ugle som vi bare hører, men aldri ser. Flotte bed som dere laget!

  God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. En uke sommer hørtes deilig ut :-)) Den kommer vel her også snart, vil jeg tro :-)) Ja sant Hr Ranten er flink å støpe?! God ny uke til deg Marit!

   Slett
 7. "Pus med mus".........artig bilde :-)

  SvarSlett
 8. Härliga bilder! Ugglan och igelkotten är så fina. Vi hade två varma dagar här, men nu blev det regnigt och ruskigt igen. Ha en god vecka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Gunilla og god ny uke til deg også!

   Slett
 9. Flotte bilder og lekende lett fortalt, jeg storkoste meg! Blinkskudd av små og store besøkende i hagen, kan ikke bli mye søvn på dere med all den aktiviteten utenfor soveromsvinduet. Favorittbilde er desidert av den flinke musefangeren :-)
  Nei, ikke mye sommer å se her heller, men man får bare kle seg etter været og nyte hagen i sommermånedene, det blir tidsnok vinter igjen.
  Ha en fin uke :-)
  PS: Den uteplassen blir fantastisk flott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker :-)) Du kan vel si at innsovningsfasen har tatt litt lengere tid, sånn mot normal ;-D Ja vi kler oss etter vær og føreforhold :-)) Ja uteplassen blir helt suveren! God ny uke til deg Mariann!

   Slett
 10. Håper dere får besøk av søte ugleunger:) De er jo så fine!
  Jepp, vi og tuller oss inn og krabber bort i et hjørne på verandaen og nyter sommeren i rundt 8-10 pluss, med saueskinn og varmeflaske ,) Det hvite er jo byttet ut med grønt.
  Flott uteplass dere har fått til! Og flinke Lille med fangst. Ha en fin fin ukestart:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg blir skikkelig misunnelig når jeg ser de skjønne nøstene du viser :-)) Utrolig bedårende! He he! Vareflaske også?! Ja det gjelder å kose seg og gjøre det beste ut av situasjonen?! Lille er en skikkelig killer! God uke til deg også Kathrine!

   Slett
 11. Such an exquisite series of flower macros, and the creature photos are fun too! ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. And thank YOU for sharing the love up-close with I Heart Macro ♥

   Slett
 12. Vakre og veldig artige bilder av både ugler og katt :) Den utekafeen din kommer til å bli en slager, tenk, fra svart morgenkaffe i soloppgangen til et lite glass sånn når det nærmer seg natta. Du går herlige dager i møte, bare overgartneren skrur på sentralfyren snart.
  Ha ei finfin uke og takk for trøstens ord. Det hjelper, i dag har jeg panikkluket litt og krabbet rundt litt med kamera :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den uteserveringen blir nok fullbooket straks den er åpnet for sesongen ;-)) Jeg har sendt en søknad i tre kopier og bedt om at termostaten settes opp litt! God du har kost deg i hagen :-)) Vi må ikke glemme å nyte! her blir alle nye bed anlagt opp fra bakken sånn at jeg lett kan komme til å luke. Jorden blir i tillegg sållet og renset for ugressrøtter før den legges tilbake i bedene :-)) Her tar vi det onde ved roten med andre ord ;-D God ny uke Turid!

   Slett
 13. Så mye aktivitet i Rantenhagen! Veldig fine og stemningsfulle bilder. Spesielt de med kattene. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Katter er jo veldig fotogene så lenge de er i ro lenge nok til å bli med på bildet :-))

   Slett
 14. Så många fina bilder ,längesedan jag sett en igelkott ,söta är dom .Vilken fin fångst katten hade ,kram Nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Pinnsvinene er vel utrydningstruet fordi de blir overkjørt i store mengder hver sommer. Her er de i alle fall trygge :-)) God ny uke Nette! Klem

   Slett
 15. For eit spennande miljø du har rundt deg.
  Blomstrane er eit flott kapittel, men insekta og dyra må det vere frydefullt å sjå på.
  Lengt etter sommar pregar oss alle :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er jo helheten som gjør hagen så spennende?! Nå tror jeg hele landet venter på sommeren?! Kanskje kommer den i morgen?! Klem

   Slett
 16. Hei Fru Ranten

  Den er imponerende den nye plads Hr Ranten står for!
  Og sommeren ja var kun kort forbi - i Värmland når den ikke over de 10 de næste par dage og hernede kun omkring de 15 - Men det er som om de altid lover sommer om en god uges tid;)
  Super billeder af planter og det fantastiske dyreliv hos dig!

  Ha en dejlig dag:)

  SvarSlett
 17. Hri Karsten! Da var du vel tilbake i Danmark?! Plassen blir fin og bedet blir som et kjempetrau :-)) Oppi har jeg bygget små fjell landskap og jeg er er godt i gang med å plante det til :-)) I dag kom solen til oss og vi har løfter om at den skal skinne hele helgen! Ha en deilig aften!

  SvarSlett
 18. En bra jägare med säker balans!!
  Ha en fin helg
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er nesten litt skummelt når de balanserer på kanten på den måten ;-)) God helg til deg også Mariana!

   Slett