mandag 27. august 2018


En bråstopp i livet.
Noen ganger kommer motbakkene brått på og de blir ekstra tunge å gå. Døden kan være sånn, selv om den er ventet kan den komme uventet? Denne våren mistet jeg min lillebror og som storesøster ble det en tung bør å bære. Først sykdommen og så et endelig farvel.
Så ble vi helt borte i eget liv og egen sorg. Skulle lillebror reise først? Tiden med sykdom gav også nærhet i familien og utrolig nok, tid til å huske gode ting i livet. Og sånn kan døden bli en reise gjennom barndom og voksenliv. En sånn reise kan hente frem gode minner, latter og glede. I sorgen.
En varm og flott sommer har gitt fantastisk blomstring og den har fylt hagen med de lekreste dufter. Et fristed hvor tankene har kunnet hvile og kroppen kunne finne ro. Heldig er vi som har en hage utenfor stuedøren?!
Livet går ubønnhørlig videre og en lang varm sommer er avløst av sikre høsttegn. I hagen som i livet, kommer årstidene rullende inn over oss. Vi håper å komme tilbake i god gammel "bloggform" igjen. Så var dette første skrittet!
For det handler jo om det, å komme i gang igjen?


Årets ferie har inneholdt Europas største fuglefjell, hval og delfiner, aldri så litt sjøsyke og fantastisk flotte naturopplevelser. Vi snakker selvfølgelig om Skottland og de Ytre Hebridene.


Vi gleder oss til å dele!

22 kommentarer:

 1. Hei.
  Kjære deg.
  En har ingen garantier når det gjelder livet. Vi skal alle dø engang, men noen ganger er døden vond, fryktelig vond. En mister en av sine kjære og alt stopper opp. Godt å lese at dere som familie kan både le og gråte. Savnet vil alltid være der, og som du skriver komme igang igjen. Jeg har mistet tre av mine kjære. Dette er noen år siden. I dag tenker jeg på min venninne og mine foreldre med glede.
  En stor klem til deg og dine.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Hanne-Lise, ja jeg tenker også at vi alle har kjent eller vil komme til å kjenne på en sorg av å miste noen som står oss nær i livet. Det er jo en naturlig del av det å elske og å leve. Tenker jeg.

   Slett
 2. Kjære deg. De varmeste tanker til deg i tapet av din lillebror. Så utrolig trist å høre om den tunge tiden du og dine nærmeste har vært gjennom. Så er det noe godt i å høre at alle de gode minnene får være med å bære sorgen. Håper turen vil gjøre dere godt.
  Beste ønsker fra Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Jannicke. Vi har alt vært på tur, og det å være i en liten båt på ett stort hav gav spennende opplevelser og ny energi til langt inn i høsten.

   Slett
 3. Kjære Marit

  Så vondt å lese om. Sorg gjør noe med oss som vi ikke er vant til, for en sånn type sorg opplever en heldigvis ikke så ofte. Godt at du kommer deg videre med små skritt. Hagen god å ha som trøst. Vakre bilder!
  Trøsteklem fra Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marit. Sorg er både fysisk og psykisk krevende. Men det er en nødvendig prosess hvor det gjelder å holde på den gode tanken om alle gode opplevelser.Og de har vi jo hatt mange av!

   Slett
 4. Du har vært savnet.
  Trist å høre grunnen, men godt at du er i ferd med å komme i gang igjen, og ser det fine dere har hatt sammen. Men en sorgprosess tar tid. Godt at hagen har vært et fristed:-)
  Varme hilsener/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin. Det har vært en lang blogpause og alle bildene er fra i våres, men nå har blomsterfluer og høstblomstring lokket frem fotogleden og vi er klare for å delta litt mer i "blogland" igjen. Takk for fin hilsen fra deg.

   Slett
 5. Når sorgen rammer, er det godt at kunne gå ud i haven og få tankerne i ro. Du skal vide, du har været savnet. Jeg er glad for, at du er nået så langt, at du igen har lyst til at blogge. Jeg glæder mig til at se billeder fra Skotland.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Elna, for dine fine ord. Jeg gleder meg også til å besøke dere alle og se hva dere har kost dere med i sommerhagen!

   Slett
 6. Så trist å høyre.
  Å miste nokon av sine næraste er vondt.
  Sorg har mange ansikt og dagane blir ulike, godt du har hagen du kan
  bruke som medisin, den gir deg styrke..
  God klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anne-Mari. En god klem er alltid godt å få. Hagen er et fristed å hente seg inn i. Vi ville ikke vært foruten.

   Slett
 7. Hei Marit

  Livet er skrøbeligt og døden får os til at værdsætte det endnu mere.
  I haven og i naturen er det det samme, bare i en anden skala.
  Og tilbage igen - ja, fotografisk har du været der hele tiden ser jeg - flotte billeder!

  Mine tanker er med dig - Karsten

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten og takk for trøstende ord. Vi kjenner også på viktigheten av å være tilstede i eget liv og å sette pris på de daglige ting. Så har hagen også vært til stor trøst denne sommeren. Bildene er tatt i våres når hagen var grønn og frodig.

   Slett
 8. Det gør mig ondt at du har mistet din lillebror! Livet kan være så frygteligt svært. Godt at I har været sammen i sorgen i familien, og godt at se dig tilbage på bloggen. Dine billeder er fulde af skønhed, og den er der jo heldigvis også meget af.
  Knus fra Nana

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Nana. Det er deilig å kunne orke å skrive på blogen igjen, at det er overskudd til nettopp dette. Nå håper vi å dele på de gode tingene i livet, som det tross alt er mest av?! Klem

   Slett
 9. Så trist å høre!
  Hagen kan være til god trøst og til å samle seg til å komme videre.

  SvarSlett
 10. Så leit å høre at du har mistet lillebroren din. Dere har sikkert hatt og fortsatt har det veldig tøft. Da er det godt å ha familie og venner som kan være sammen.

  Du deler den triste historien din så fint, inne i mellom alle de nydelige blomsterbildene. Det rørte meg virkelig.
  Hage er godt for så mye, også for sorg.
  Fint at du er tilbake på bloggen.
  En varm og medfølende hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Turid, jeg setter pris på ordene dine. Klem,M

   Slett
 11. Suru koskettaa joka solua mutta elämä on elämisen arvoista... on se sitten pitkä tai lyhyt aika. Jaksamista ja halauksia sinne <3

  SvarSlett