fredag 22. januar 2021

 

Kortvarig men akk så deilig!


Vi snakker om vårfornemmelser! Denne litt udefinerbare følelsen, som kan utløses av et solgløtt, løkspirer eller dufter. Hvilke dufter? Jo for eksempel duften av våt jord og halvkomposterte blader?


Andre sikre tegn er ravnen, nå er den på plass oppe i fjellet! Sitter der og roper ut til alle som vil høre! Her er jeg og vår er det!


 

SkywatchFriday

Andre fugler som bringer håp om vår er kattuglene. Nå sitter de rundt på tomten i nattemørket og snakker sammen. Her er jeg! Og så kommer svaret ganske umiddelbart. Hører deg! Omtrent sånn kan vel en kattugleprat starte?
Vi sier kortvarig for når vi går fra 6 kalde til 8 varme grader, sånn nærmest over natten, ja så er det jo ikke rart at det vekker en fornemmelse av vår?Men selvfølgelig, vinteren har ikke sluppet taket enda. Snart legger kulden seg igjen over hagen og ivrige løkvekster må holde litt igjen. Ikke så lett å holde igjen når vårlengselen presser på?Jeg ønsker dere en deilig helg!
XXX

18 kommentarer:

 1. I love your ice photos!! Beautiful winter shots.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, som contrast from your photos from the desert :-))

   Slett
 2. Nydelige bilder av vårfornemmelse. Er det bare om natten uglene er aktive, eller ser du dem på dagtid også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lillian og takk for hyggelig kommentar :-)) Kattugler er stort sett nattaktive, og de sitter vel helst i ro om dagen, men jeg har tatt bilde av dem i hagen på dagen :-))

   Slett
 3. Ikke så mye vårfornemmelser her, akkurat. Åjo - når jeg tenker meg om - er jo i gang med såingen, og venter på spirer :) Ugler, og uglelyd er spennende. Flotte bilder av innestengte vårblomster!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Irene og takk for gode ord!
   Nei det gjelder nok ikke hele landet, men jeg vil jo si at innesåing teller som våraktivitet og derfor kan gi vårfornemmelser :-))

   Slett
 4. Hei Marit!

  Ja, det minnet om vår her også en stakket stund, men nå er det snart kuldegrader igjen. Flotte bilder av blomster og is. Kattugler pleier jeg å høre her også, men ingen enda for det er nok for tidlig her.
  Nyt vårfølelsen, og god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit, ja det er vel vel tidlig på dine kanter? Det er ikke bare bare om våren kommer for tidlig heller.. Vi hører uglen stort sett hver kveld, og vi håper den fanger rottene som er på fuglene sin foringstasjon :-))
   God helg!

   Slett
 5. Vackert med infrusna krokusar och visst rycker våren närmare. Skulle gärna få höra och ännu hellre se en uggla i naturen.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina, ja is er spennende både med og uten blomster :-)) Vi hører uglen mer enn vi ser den, men det hender den setter seg ned i hagen på dagtid så vi får en nærmere titt :-))

   God søndag til deg!
   Marit

   Slett
 6. Sikken livskraft de har de små krokus. Der er så meget, der er usikkert i disse tider, men vinterens løg- og knoldvækster svigter aldrig.
  Hav en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Ja hagens vårblomster er ingen pyser :-)) Bildene er ikke dagsferske, så fult så langt er ikke blomstene i hagen kommet enda. Men nå går det jo fort etter som dagene blir lengre og lysere!

   God søndag til deg!

   Slett
 7. Jamen sådan er foråret jo netop. Det kommer i små glimt, forsvinder i kulde igen og stikker så atter næsen frem. Fantastiske billeder af indefrosne vårvækster, og flot billede af ravnene!
  Kattugler hedder natugler her hos os, og dem kan vi også høre om natten.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla.
   Ja du har helt rett :-)) Det er vel som det pleier og helt på normalen ;-)) Takk for gode ord og fin ny uke til deg!

   Hilsen Marit

   Slett
 8. Vårlensel? JA, må jeg si, høyt og klart. Den melder seg alltid tidlig på året...slik litt ut i januar. Og kanskje det har med at jeg da begynner å så, og tenke vår. Men vi hagefolk er heldige! I tankene er vi der allerede, mens andre fortsatt sitter midt i vinteren:) I veksthuset, som jeg nevner, starter våren NÅ. Så herligt og så spennende.:) Flotte foto som alltid -en fryd for øye og kreativiteten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie,
   ja nå tror jeg det er mange som kjenner på lengsel etter våren, og du får jo selvfølgelig vårfornemmelser av alle de spennende tingene du så :-)) Takk for gode ord og alt godt for den nye uken!

   Hilsen Marit

   Slett
 9. Så koselig du skriver om vårfølelsen, ja, det kommer stadig flere og flere glimt av den, heldigvis. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg!
   Takk for koselige ord og god ny uke til deg! Ps NÅ er vi på minusgrader igjen og det er ny snø i vente ;-))

   Hilsen Marit

   Slett