søndag 25. november 2012


Vi vandrer med freidig mot

Og hvor vandrer vi hen? Sånn i tillegg til å vandre rundt i Randtenhagen? Når vi var barn sang vi " på toppen av en gulerot", men nå er jeg jo voksen og får legge vandringen til et annet dertil egnet sted. Dagens vandring, og nå snakker vi lørdag og helg, begynte og sluttet i hagen.
 
Og derimellom var det ikke påske men en tur til et friluftsområde ved sjøen. Helt nede i vannkanten. Snuse på havet og kjenne på solen og lyset. Herlig! Turen hadde også et annet mål og mening. Innhenting av kongler og annet moro som man måtte komme over der ute i Guds frie natur. For o jul med din glede kommer stadig nærmer..Men for å begynne med fredagen, som jo kommer før lørdagen. Joda, det er jo noe alle vet.. Fru Ranten har fotografert utsikten fra Rantenhagen "By night" som det heter på godt bergensk. Jammen er det liv der ute på øyene!Lille Lutten har også måttet tåle litt nærkontakt helt yttert på skalaen.
Av hva som kan tolereres.
 
Men han er jo en godlynt katt og hva gjør man ikke for matmor?!
 
 
I kjelleren er det også blitt liv og leven. Nei nå overdriver jeg som vanlig.. Men lys og varme har det blitt. Og leieboeren fra forrige innlegg har frisknet til og utforsker sin nye habitat. Mitt ubehagelige men stadig mer presserende spørsmål er; Må jeg gå til anskaffelse av levende føde? Melmakk? Mygglarver? Grøss og gru! For pepperkaker og annen snaks er vel ikke akkurat noe å by denne karen?
 
 
Hyasint i knopp
 
Trillium tschonoskii, fra Kina til Bergen
Værgudene har som vanlig herjet med oss, men i dag har altså solen beæret oss med sitt nærvær. Det er fremdeles blomstring i Rantenhagen. En nykommer av året har vist seg fram fra sin vakreste side og julerosene er jo på vei inn i sin høysesong.
Crocus ochroleucus
 
Akkurat denne kommer nok til å ile langsomt fram mot våren en gang.
Litt til og litt til og…
 
Helleborus foetidus
Dette var helgegleder fra oss i Rantenhagen og vi deler som vanlig hos Vivi.
 
Strålende helg!

24 kommentarer:

 1. Så utrolig flotte bilder du tar=) Nydelig bilde av regnbuen, og av Bergen. Har du virkelig en blomstrende krokus i hagen? Håper du får en fin søndag=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er en høstblomstrende Crocus :) Og vistnok en av de seineste så om den åpner seg i full blomst spørs vel.. Men vakker i knopp også :)

   Slett
 2. For en herlig Helgeglede! Kjempe flotte bilder, og det bilde som var tatt om natten, var jo bare fantastisk flott!

  Kjempe hyggelig at du ville være med denne runden også!

  Ha en fin søndag! klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Vivi :) Om natten gjelder det å finne et stødig støttepunkt og holde pusten i en liten evighet. Alternativet er jo selvfølgelig å begynne å bruker fotostativet som befinner seg ett eller annet sted i huset.. Klart jeg er med :)

   Slett
 3. Så flotte bilder! Du er heldig som har en sånn utsikt. Katten din er så søt, det er i grunn alle katter. Nei, pepperkaker er nok ikke det beste å gi en sånn leieboer, jeg ville nok undersøkt litt om hva sånne spiser først ;-))
  Julerosene dine er så herlige, du kan jo snart nyte de igjen. God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja julerosene er noen flotte stauder i hagen :)Spesielt på denne tiden og framover når det meste har takket for seg. Lutten er en staselig kar :) Tålmodigheten selv :)

   Slett
 4. Så flotte helgegleder, flotte Bergen bilder med regnbue og masse lys i byen.
  Du har mange knoller på gang så her blir det jo mye mer å glede seg over og til.

  Mine krokus spirer også, jeg håper de tar til vettet og venter noen måneder til.

  Ha en fin søndag og du pusen din er jo helt skjønn.

  Maritklem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne Crocusen er en høstblomstrende, men jeg ser at mange av vårens løker er begynt å spire. De første er Iris reticulata :) Den er jo en tøffing som blomstrer tross snø og is. Men det kommer vi nok tilbake til :) Og du, takk for hyggelig kommentar :)

   Slett
 5. Herlege bilder frå di helg!
  Takk at du deler :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og takk til deg og dine hyggelige kommentarer :)

   Slett
 6. Eg nyt bilda dine...dei er såååååå fine!!!!!
  Flott innlegg og du har jammen hatt ei innholdsrik helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi er ganske fornøyde :) Og enda var vi bare kommet til lørdagen :)

   Slett
 7. Vilken trevlig vintergäst ni har fått i er källare! Om jag förstår det hela rätt är den inte helt vanlig den lille svärmaren - åtminstone finns den inte med i mina insektsböcker. Spännande att se om den överlever vintern, men det gör den säkert.
  Lille Lutten är då en ståtlig katt och jag undrar vad det var han utsattes för; kloklippnin? Kamning? Sådant brukar ju inte gillas, men vi har en långhårig katt som självmant hoppar upp knäet när det är dags för kamning...
  Du är då duktig med kameran Marit, jag kan inte se mig mätt på bilderna över fjorden, så vackra!
  God helg önskar jag dig och herr Ranten.
  Kram från Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Svermeren eller møllen eller sommerfuglen, jeg er jammen ikke helt sikker men den er ikke uvanlig leser jeg. Men den er vanskelig å få øye på fordi den er så godt kamuflert :) Det var nok først når den kom innendørs at den virkelig skilte seg ut.. Akkurat nå er den som sunket i, ja kanskje ikke i jorden i dette tilfellet, men vekke er den. Lille Lutten har måttet tåle både saks og kam i helgen og i tillegg et intenst blitsregn.. Men han er så brelete at det er nok å se på ham så begunner purringen :) Tusen takk for hyggelig kommentar Eva! Klem fra meg :)

   Slett
 8. Må virkelig si du tar flotte bilder, og for en natur:-) Din firbente venn, Lutten er jo bare helt skjønn. Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lutten er en skikkelig sjarmør :) I helgen har den, i tillegg til kamming, klipping og blitsing vært i senter for barnebarnets elleville begeistring :)Arme katten!

   Slett
 9. Jag må ju bara säga det vilka BILDER!! Visst är Bergen fint men du har tagit fram det bästa i dina bilder. Min mans mor är från Bergen jag har varit där ett antal gånger. Ett härligt ställe!!! Jag har till och med gått sjufjällsturen för mååånga år sen=) 10 timmar och 50 min. tänk vad jag kommer ihåg. Önskar dig en riktigt fin vecka / Gela

  SvarSlett
  Svar
  1. Imponerende! Hele 7 fjellsturen?! Det er mere enn jeg kan skryte på meg som gjherne har nøyd meg med maks 3 i slengen. Og da snakker vi leeeenge siden :) Nå prøver jeg å slippe massene når jeg skal opp på toppene :) Men det er jo ikke til å legge skjul på at Bergen er en vakker by?! Alt vel til deg!

   Slett
 10. Hei Ranten. Som vanlig presenterer dere alltid vakre bilder av en fantastisk utsikt, flott katt og nattsvermer, samt noen utrolig spennende planter! :-D
  Dere må ha en fantastisk flott og frodig hage! :-D
  Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å du vet, det har sine fordeler å vise en og en plante :) Neida, vestlandet generelt er jo ganske frodig pga alt regnet :) Takk for fine ord Stein og alt vel til deg også!

   Slett
 11. Super flotte billeder du tager og en flot blog, du har. Her må jeg kigge indenom igen, og tak for kommentaren på min blog.
  Jeg håber at du har fået samlet mos og kogler til weekendens puslerier med ungerne. Jeg har har mange gode stunder med mine i de sidste par uger selv om de er 18 og 20 år nu ;-)

  Mange hilsner Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ina og hyggelig at du kom innom :) Her er det neste generasjon dvs barnebarna som kommer på besøk og skal ha nisseverksted :) En koselig tradisjon som jeg også hadde med egne barn når de var liten :) Alt vel og velkommen tilbake!

   Slett
 12. Flotte bilder! Og nyyydelig katt!!

  :)

  SvarSlett
 13. Smukke billeder.
  Sød kat.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlett