søndag 3. mars 2013


Blå søndag åpner vårmåneden mars


Blå? Ja det kan du med rette spørre om. Når man bor sånn helt ytterst på kanten så er det jo nærliggende å tenke hav? Eller himmel? Og det har jo denne dagen også bydd på. En sånn søndag som vi veldig gjerne tar i reprise. Vi har i tillegg vaket mellom 8 og 10 varme, og den som ikke blir rammet av en aldri så liten vårfornemmelse da, ja den kan bare ha det så godt?!


Andre blå opplevelser? Som jeg hadde i tankene? Huff ja. Ikke av de hyggelige, men dessverre kanskje en av de vårlige. For nå har prinsesse "vil ikke ut når det er vinter" også fått med seg at det er vår der ute i hagen.


Og hva hun så foretatt seg dette beistet av et villdyr? Jeg ser du har bange anelser. Og dessverre. Du har helt rett.. Hun har drept en av hagens små fjærkledde. En blåmeis. Amen.

Når vi nå har rippet opp i denne grufulle handlingen så gjelder det å få tankene over på noe helt annet?! Vil du være med å se hva som skjer ellers i Rantenhagen? Kom!

Hepatica nobilis

Blå blåveis, for å forlate den harde blå virkelighet og glede oss over vårens blåeste blomst?! Joda, vi skal vise litt tålmodiget..
Helleborus niger


Helleborus atrorubens


Helleborus purpurascens


NÅ har julerosen virkelig tatt hintet, og skal de rekke å holde rundetidene fra tidligere år så var det jammen på tide! Ikke alle som har vågd å åpne helt opp enda, men dersom gradestokken fortsetter å holde seg på plussiden, ja så er det håp!

Primula elatior ssp meyerii (?)


Den første primulaen i hagen har dristet seg frampå. Hallo? Trygt å komme ut nå?


Vårens første løkblomstring er det selvfølgelig snøklokkene som byr på. Dette er den vanlige enkle sorten. Den som har bodd her i generasjoner.Vi deler på dagens vær og hva skal jeg si? Mangel på vind? Vimpelen har hengt rett ned hele dagen. Den får tidsnok vind i luggen..


Nå kommer den! Den nye uken!


Nyt den!

30 kommentarer:

 1. For et fantastisk innlegg og flotte bilder! Utrolig fint bilde av katten og steinen! Så langt våren er kommet hos deg, og hvor deilig det må være med slike gode temperaturer! Her er det ennå kaldt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja de var litt i samme fasongen, katten og steinen :) Vi er ikke helt i havn med våren vi heller, men blomstringen er jo gang da :)

   Slett
 2. Vad skönt med lite värme!!
  Tänk att ni redan har både snödroppar och Blåsippa uppe!!
  Vi har ingen fågelätande katt men en flink Falk besöker fågelbordet regelbundet och den lyckas lite då och då trots en massa skyddande buskar.
  Kram
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har jo mye mindre snø enn du har, så da kommer jo veksten i gang litt tidliger :)Men vi kan enda få skikkelig kulde og sø. Flere ganger... Vi har falk også.. (men de jakter duer). I tillegg til kattene. En liten spurvehauk har også gjestet foringsplassen.. Klem. Marit

   Slett
 3. Virkelig nydelige bilder å starte uken med!..ja bortsett fra stakkars blåmeis...
  Nå smelter det...vind og plussgrader tærer virkelig på snøen...så det er håp:)
  God ny uke:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff ja.. Men vi har ikke mistet så mange fugler i vinter (som vi pleier..) Ja med lyse dager og på pluss siden så er det håp :)

   Slett
 4. Du skriver så bra. Jeg vil bare lese mer og mer, men så blir det jo slutt. Fantastiske bilder også! Jeg må nok vente en måned eller mer før vi er i nærheten av våren din.
  Men katten min kom med en gråsisik i munnen i dag da...
  Ha en strålende ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig at du synes om bloggen :) Vi ligger jo litt forann de fleste, til vi blir innhentet ut på våren et sted :) God uke til deg også!

   Slett
 5. Nydelige bilder! Stakkars blåmeisen da... Men sånn er det når en har katter som jakter ute.
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dine da? De skal vel være skikkelige jegre? Er det ikke main coon du har?

   Slett
 6. Utrolig mye fint på bloggen din:) Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Irene :) Jeg har vært og kikket på bildene dine og de er jo utrolig flott! Lag på lag?

   Slett
 7. Flotte bilder igjen. Flink pus som vil vise matmor at hun kan sørge for maten selv, men det er jo synd for småfuglene da!
  Du får nyte alt som spirer nå framover, og takk for at du deler med oss andre!
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker Viggo :)Ja det er ikke det at katten lider noen sultenød i heimen, bare så det er sagt :) Vi snakkes!

   Slett
 8. Oi, det begynner å bli skikkelig vår hos deg=) Så deilig! Her har det kommet masse snø mens vi har vært borte. Ikke helt etter planen, men håper den forsvinner fort. Artig å se at det spirer og gror i din hage=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er vi vel i en klassis periode hvor det veksler mellom vinter og vår fra dag til dag? God uke!

   Slett
 9. Et helt knippe...
  Med vårtegn.
  Herlig!
  Til å bli glad av.

  Merker det, jeg også.
  At det våres.
  Dagene blir lengre og lysere, dag for dag.

  Nyt det!
  God mandag
  og god ny uke! (:

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ida! Ja det er jo en stor luksus å bo tett på elementene sånn som vi gjør (?)Så kan man nyte det som kommer når det er der :)

   Slett
 10. Det er herlig med sånne vårlige Søndager! Her i Oslo har vi hatt en solrik helg med vårstemning også, så nå har jeg ryddet på balkongen! Kastet mye vissent og forundret meg over alt som overlevde vinteren i potte!
  "Prinsesse Vilikke" var sikkert riktig så fornøyd med sin lille fangst, men jeg er som deg og blir frustrert på katten hver gang den fanger en mus eller småfugl ;-)
  Forresten herlig å se alle vårtegnene i hagen deres! Jeg ønsker dere en fortsatt riktig fin uke!
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja er det ikke forunderlig hva som kan klare seg og overleve?! jeg har jo mange små såpotter stående ute, og de trosser både vær og vind :) Herlig! God uke til deg også Stein!

   Slett
 11. Visst är det underbart med en vårdag som den vi förunnades i går. Vi satt faktiskt och firade den med ett glas champagne i solen! En hyllning till en sällsynt gäst...
  Jasså kattdamen plockar åt sig av de blå - hos oss är de röda som försvinner i kattmagen. Rödhakarna är godtrogna och lättfångade byten för en jagande katt. Dessvärre!
  Lycka till med den nya flaggstången, må den hålla i hundrade år!
  Och du.. Bilderna är så strålande att jag blir tårögd.
  Kram från mig, Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Javisst skal det feires! Skål! Katter er katter.. Det be så utrolig bra med ny flaggstang (som er en gave til Hr Ranten som fyller år :))

   Slett
 12. Härliga bilder med hopp om vår! Fin katt har du också! Och precis som vår tar den inte bara mössen... Ha en riktigt fin vecka! Kram Kristina

  SvarSlett
  Svar
  1. Katten er vakker men farlig :) Det er uunngåelig at det ikke går med en fugl eller to, men vi prøver å legge hindringer i veien.. God uke til deg også!

   Slett
 13. Tak for de dejlige forårsbilleder.
  Katten ser da sød ud. Det er jo dens natur at fange fugle..
  Ha` en god aften.

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, det er i katten natur.. Så hun kan nok ikke lastes nei. Hyggelig at du likte bildene! Fortsatt god uke!

   Slett
 14. Helt fantastiska blider på vyer och vårblommande växter.
  Blir nästan rädd för kissen, han ser farlig ut :=)

  Önskar dig en härlig dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt ufarlig for mennesker! God hun er liten og vi er stor, for å si det på den måten.. God aften!

   Slett
 15. Hos deg er det jo virkelig blitt litt vår, så herlige bilder.
  Pus ja den er flott men de er noen jegere, jeg måtte slutte å fore småfuglene på brettet mitt for Åsepusen min kom litt for lett til matfatet når det ble mye snø,,hummm,,
  Men tørkesnora duger den også he he.
  God kveld fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fuglebrettet her er høyt hevet over marken.. hjelper det? Njet.. God kveld fra en Marit til en annen!

   Slett