lørdag 2. mars 2013


Når flagget går til topps


Da kan du skjønne at det er stor stas i Rantenhagen! For nå begynner det å bli noen år siden sist gang, og ikke var det samme susen over flaggstangen den gangen som nå. Forrige flaggstangen var av tre og røk tvert da en vindfull storm herjet over Ranten. Tvert av.. Den hang som et sorgens kapittel ut over kanten før den fikk sitt endelikt en etasje lengre ned mot sjøen. Før den tippet utfor rakk kattuglen med søte små å bruke den både som gynge og utgangspunkt for jakten etter mus. Alltid godt for noe?Men nå er det andre boller! Nye tider? Og flott ny flaggstang! Tross heftig vind måtte stangen selvfølgelig innvies når den nå først var opp og ut i det fri. Som observante lesere allerede har sett, så er det ikke flagget som har gått til topps i dag men rettere sagt en vimpel. Som en testpilot kan man vel si? Og jammen har den fått kjørt seg! Flagget? Jo det sparer vi til vi virkelig skal feire noe.


Skam på den som lar seg avskrekke av litt vind. Selv om den barsker seg det den er kar om, buldrer og larmer seg fram, røsker og river og pisker havet til skum. Fru Ranten ser glimt av sol og trosser elementenes herjinger, og godt pakket haster hun ut for å få at glimt av Rantenhagen av i dag. 


Det er helg og vi testet kombi med reker og dill,avokado og tomater, og sist men ikke minst blåbær og appelsin. Mmmmm.. Særlig spennende og nytt med blåbær som klart kan anbefales! Helgegledene deles hos Vivi og på CameraCritter # 256 


Vi er jo litt på fluen for tiden, det er jo ingen hemmelighet?
Vi ønsker thomas velkommen til Rantenhagen!


God helg i stuen!24 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med ny flaggstang. Flott!!
  Så veldig deilig ut med reker og tilbehør, herlig helgekos.

  Kjempe hyggelig at du ville dele din helgeglede! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Vivi. Det løfter liksom hele plassen med skikkelig flaggstang og vimpel :) Rekene er på sitt aller beste nå på vinteren :)

   Slett
 2. Godt at I har flagstang igen! Maden du viser, ser dejlig ud. Jeg sidder og bliver helt sulten :-) Fortsat god weekend til dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sundt og godt :) Fortsatt god helg til deg også!

   Slett
 3. Gratulerer med ny flaggstang! Håper den nye tåler litt mere vind. Det har blåst mye her også i dag til innlandet å være, så du har nok merket vinden godt i dag. Maten då deilig ut!
  God helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det håper vi også :) Den har en liten evighet med garanti og er laget her på vestlandet så det vil vel helst gå bra :)

   Slett
 4. Tillykke med den nye flagstang - smukkere sted kunne det norske flag vist ikke vajre! Spændende fotomanipulationer...det er da kreative fornøjelser:0)

  Skøn aften fra
  Katinka

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei her vaier det virkelig i vinden. Over skipsleden inn til Bergen by :)Nå har jeg sikkert brukt opp knappen med "fikse endringer" i photoshop for denne gangen :) God kveld!

   Slett
 5. Gratulerer Med ny og bedre flaggstang. Ja, det må ver noko som tåler vinden og det gjer nok den stanga. Så artige bilder du har her og deilig mat.
  God kveld,frå MarJE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er superoptimister og har tro på at flaggstangen skal stå til Dovre faller :)

   Slett
 6. Very windy in my southern peninsula worlds today too! Well, I guess we are facing Autumn now, so it's to be expected! Enjoyed the journey in these photos from flag pole to food to fly! An interesting mix!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes when you say so, it's funny mix. But that's life, a little bit of everything. Here is the spring that fights against winter, but we know who wins in the end :)

   Slett
 7. Beautiful scenes and images. I am looking forward to Spring arriving. Have a happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. I think we've had spring on a short visit today. 8 degrees and a touch of sun. Not bad :) Good Sunday to you!

   Slett
 8. I can imagine the difficulty in making that flagpole stand, it is so tall. Your photos look so different.

  SvarSlett
  Svar
  1. The flagpole is exactly 8 meters from the ground. But I stand on the veranda and take pictures. The view is great both with and without flags :)

   Slett
 9. Hei og god søndag.
  Så flott gratulerer med ny flaggstang, den står så flott ut mot vannet.
  Fine bilder, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå skal det flagging på høytidsdager i mai :) Flagget er jo litt større enn vimpelen :) Takk for gode ord!

   Slett
 10. Gratulerer med ny flaggstang! Det blir bra, når flagget vaier i vinden hos deg.
  God søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal det, men i dag hang det rett ned :) Ingen tvil når det er vindstille nei :) God søndag til deg også!

   Slett
 11. Gratulere med ny flaggstang! Nå er du klar i god tid før alle flaggdagene utover våren. Det er vakkert med flagg som vaier i vind. Jeg husker at jeg noen ganger for lenge, lenge siden, haddde ansvar for at flagget på en offentlig bygning ble heist og firt til riktig tid. Det kom straks telefoner fra naboene dersom ikke det gikk for seg på riktig måte og til riktig tid, dog ikke senere enn klokken enogtyve, osv..
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff ja! Tenk om flaggpolitiet kommer! Vi har en nær nabo og de får vel heller tåle om vi ikke er på sekundet :) Men ellers så vet jeg dette er strengt.. Greit med vimpel, som kan henge oppe hele tiden :) Fortsatt fin søndag til deg også! For det har jo vært veldig fint så langt?!

   Slett
 12. Gratulerer med ny flaggstang:) For en flott plassering, med den vakre utsikten som bakgrunn! Jeg kan bare tenke meg hvordan det vil se ut på høytidsdager:)
  Ha en feiende flott søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja det måtte bli der eller ikke, for å si det sånn :) Litt av poenget er jo at flagget synes, både for oss og omgivelsene :) God søndag til deg også!

   Slett