torsdag 6. mars 2014

To skritt frem og ett skritt tilbake?


Ja nå har jo ikke vårfornemmelsen helt sluppet taket da.. Men til tross for plussgrader har været klart å drive oss innomhus igjen. Vann. Denne deilige naturresursen som vi jo absolutt bare må ha. Koste hva det koste vil (..) Og nå får vi den. I bøtter og spann.Og vi er advart! Metrologene har gitt klar beskjed! Rens alle sluk og vær forberedt på det verste. Vi følger ordre og håper vi står an av denne gangen også. Og aller mest spennende blir det om veien vår fremdeles ligger på sin nåværende plass når vi i morgen vender hjem fra dagens arbeid.


Vi liker jo at det er litt vær der ute. Liker at det stormer litt og at vi kan kjenne vinden ordentlig rister litt i huset. Når vinden går over til during er det litt større grunn til bekymring…


Men mon det ikke er håp om litt oppholdsvær på lørdagen? Og enda bedre, kanskje metrologene tar feil og det blir sol på søndag?!

Vi er optimister og straks er det helg!


Og du da?!


43 kommentarer:

 1. Such stunning macros. And the birds winging in the sky are delightful.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Gemma :-)) Birds are always fascinating!

   Slett
 2. Et nydelig innlegg! Så mye å studere detaljer i!
  Min B&W Blog: http://hanshb.wordpress.com/

  SvarSlett
 3. What an interesting collection of photos.
  The lichen on the rock looks beautiful.

  SvarSlett
 4. Fantastiska foton igen!!
  Hoppas ni inte får så mycket regn oväder.
  Önskar dej solsken hela helgen
  Mariana

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ser ut til å gå bra :-)) Selv om det er ganske vått .. Kanskje litt solskinn i morgen?! God helg til deg også Mariana!

   Slett
 5. Håper det ikke blir så ille som det er varslet med nedbør hos dere. Forhåpentligvis ligger veien der når dere skal hjem i morgen også..
  Det er nok ikke så mye dramatisk vær her på Østlandet. Kanskje vi er litt bortskjemte.. Men ikke når jeg sammenligner irisene dine med snøhaugen min da ;)
  Lykke til i regnet. (Ikke bli fristet til å la det ødelegge kameraet ditt, for jeg vil ha flere bilder fra Rantenhagen etterpå også.)
  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veien var på plass med unntak av en liten bit nederst. Her må det nok litt graving og drenering til før vi kan føle oss helt trygge :-)) Men det blir ikke i dag.. Nå hagler det forresten der ute = O God helg!

   Slett
 6. Ja, jeg hørte også den stygge værmeldingen i dag, men kan de ta feil? Jeg håper det, jeg vil være UTE!!! Igjen noen fantastiske bilder, imponert +++ Hvilket kamera bruker du, og ikke minst, hvilken linse?
  Liker ikke vind, men regn trenger vi vel på en måte, for det setter fart på alt som spirer og gror, i alle fall i beskjedne mengder :)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke så ille som fryktet :-)) Vi klorer oss fast og ønsker god helg!

   Slett
 7. Ja, i morgen skal det visst bli ille. Håper ikke veien tar skade igjen. Vi håper på en lysning i været, alltid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi har klart oss godt i mange år pga god drenering men 15 november 2013 klarte ikke dreneringen å ta unna og veien fikk skikkelig medfart. Vi må bare belage oss på mer av den sorten og forebygge i stedet for å reparere?!

   Slett
 8. Love these images the birds, the flowers and the macro shots are all gorgeous. Have a happy weekend!

  SvarSlett
 9. I adore the photographs of raindrops. You have the "Photographer's Eye" for sure.
  JM Illinois
  U.S.A.

  SvarSlett
 10. Følger din optimisme og håper metreologene tar feil! Her er det vått nok,,,vil ha sol og utevær nå!
  God helg ønskes fra Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. PS! Som vanlig fantastiske bilder!!

   Slett
  2. haggel er observert der ute og jeg tenker jeg holder meg inne :-)) Enn så lenge.. Men ellers går det jo greit :-)) God helg til dere også!

   Slett
 11. What a gorgeous series… I love all the colors on the sea stone and the beautiful rain jeweled flowers:-)

  SvarSlett
 12. Jeg krysser fingrene for dere og for at alle de lekre krokuser og iriser skal forskånes for saltvannssprøyt og vindrusk i toppen. Ha ei strålende hagehelg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig hva disse tidligblomstrende løkene tåler av vær og vind?! Men slagregn er jo ikke å anbefale da.. God helg!

   Slett
 13. Vi venter vi også, men står den vel av, igjen,) Men her trenger vi regn vi, ellers kan vi glemme grilling og turbål utover.
  Du har nok en hage som tåler ruskevær vil jeg tro? Selv har jeg gitt opp drivhusdrømmen. Det nytter nok ikke her.
  Bildene blir jo flotte med regndråper på. Det hender jeg "jukser" litt der, og bruker dusjflaska, men stort sett så er jo ikke det nødvendig.
  Da håper jeg slukene dine er rensket og katten inne. Riktig god helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har fyrt i ovnen og har det i grunnen ganske bra inne :-)) Grilling er ikke et tema denne helgen nei = O Juksedråper er helt unødvendig i Bergen?! God helg!

   Slett
 14. Hei Fru Ranten

  Ja når det er dramatisk vejr er det godt at være inde - så værdsætter vi solen og stilheden så meget mere bagefter:)

  Og vejen - mon ikke den holder - selv i sverige er Norge kendt for at man er gode til at lave netop veje!

  Dejlige billeder - jeg er som altid imponeret over den store dybdeskarphed du opnår...

  Ha en dejlig solskins helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt sant :-)) Veien var stort sett der den skulle, og godt var det.. Takk for gode ord og en riktig deilig helg til deg!

   Slett
 15. Herlige bilder som alltid! Ja, jeg har lest krigsoverskriftene i avisene, og det er ikke småtteri som er meldt av nedbør hos dere. Vi har også fått vår dose av regn og snø i vinter, men ikke i sånne mengder som hos deg.
  Håper du kan hygge deg inne inntil det gir seg :-)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har nok fått ganske store mengder vann i hodet men den gode tingen er at det ikke er frost i bakken.. Og så bor vi jo i nedoverbakke så det renner stort sett av :-)) Og så lenge vannet ikke tar med seg veien så er været absolutt helt til å leve med :-)) God helg!

   Slett
 16. Ser at regnet og vinden er på tur nordover og skal visstnok treffe Nordland med full styrke i morgen (lørdag). Får håpe at "han" regner og blåser fra seg før han kommer hit! Det er vått og glatt nok som det er.
  God helg til dere i Rantenhagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke for å være slem, men jeg tror det været du har i vente er verre enn det vi har hatt.. Ikke for det, her har mange planter fått en knekk pga sterk vind og slagregn. Dessverre har mange blåveisknopper falt av, men nå tror jeg det verste er over for denne gang :-)) God helg!

   Slett
 17. Skikkelig våt fredag..mange steder idag...vind og regn fra alle kanter.
  Nydelig foto du deler...så lekre med vanndråper:)
  God helg til deg...håper du får litt bedre da:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt vestavind som er en veldig uvanlig vindretning her hos oss. Rett inn fra havet.. Vanndråper er rene kunstverk sammen med blomstrer :-))God helg!

   Slett
 18. Her er det også regn og blåst nå, men i helgen er det "lovet" opphold og opp mot 10 grader - gjett om jeg gleder meg? :-)
  Du, hva er det for en lekker Iris på bildene? Er det 'Katharine Hodgkin'?
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. 10 grader høres bra ut :-)) Det er katharine med dråper på :-)) den siste er I Sheila Ann Germany. God helg!

   Slett
 19. Mycket vackra bilder! Var och en som ett konstverk i sig.
  Hoppas din väg inte har regnat och blåst bort och att du får en fin helg i trädgården.
  /Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anette! Og veldig hyggelig at du kom innom! God helg du med!

   Slett
 20. Åhhh, så flotte bilder=) Vann gjør seg jo veldig bra på bilder. Etter uker med finvær, er det ruskete vær her og! Det er egentlig bra for eksamensopplegget mitt!!!! Nyt noen dager inne, og god helg=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja takk og lov for det :-)) Siden vi nå snakker Bergen by... Joda, når man skal lese til eksamen så er det greit å bli jaget inn av litt ruskevær:-) God helg og lykke til med eksamen!

   Slett
 21. Vidunderlige iriser! Her har vi hatt 17 timer sol tilsammen siden nyttår...Nei, jeg snakker ikke om Bergen...I dag tittet den gule kulen frem i et par timer. Ble nesten blendet...så ble den borte... Ha en fin helg enten den blir våt eller halvtørr:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Der som er så fantastisk med disse irisene er at de ikke nødvendigvis trenger sol for å blomstre så lenge det er nok lys nok ellers :-)) Vi har ikke akkurat vært velsignet med for mye sol her heller.. Men du hvor lykkelig vi blir når den dukker opp! God helg!

   Slett