søndag 13. september 2015

En søndag med lett yr og sultne insekter.


Ja for det er jo alltid noen som setter pris på at det er litt fuktighet i luften? Knotten for eksempel?


Opiliones/ vevkjerring på jakt i høsthagen

Men frem til i dag har vi nytt godt av høytrykket over alle høytrykk som har jaget alle lavtrykkene på dør. Husj! Men kanskje var det sånn at noen andre trengte litt høytrykk for å holde humøret oppe og lade batteriene til vinteren?!

Deinanthe caerulea


Og da skal ikke vi være gniten og sutrete? Det skulle ta seg ut (…?) Du kjenner Fruen sier du? At vi har glemt godværet og alle gode forsett etter en uke med regn? Hum.. Men i dag er vi rause! Vi lever da i nuet?!

Gonepteryx rhamni/ sitronsommerfugl
Breitegenymfe?

Mens Fru Ranten pusler med sitt der ute i Rantenhagen dukker det gjerne opp de mest spennende og snåle insekter! Eller åmer som en vakker dag skal bli til, ja ikke vet vi, men det gjør kanskje du?!Godt kamuflert er de! Se bare denne som ser ut som en trepinne. Ikke bare av utseende men jammen sto den stiv og strunt som kvist på grein i en liten evighet.


Det skal sies at denne Frue ikke tar livet av noen som har livet foran seg som et nytt og spennende insekt i Rantenhagen! Begge åmene fikk flytte ut i Guds frie. Så kan de gnafse seg gjennom jungelen og komme flagrende gjennom hagen til neste sommer?!

Vanessa atalanta/ admiralsommerfugl

Og sånn går no dagene, og i bunnen av bøtten satt denne kjekkasen! Fruen fikk ta noen bilder i bytte mot at Hr Saksedyr fikk slippe fri.

 Forficula auricularia/ saksedyr han


Fremdeles jobber humlene flittig rundt i hagen. Jeg kan ikke annet enn å la meg imponere?! Og det varmer et hagehjerte å se at bestanden har vært stor denne sesongen!

Vi kommer seint men forhåpentligvis godt? Så rekker vi å ønske deg en deilig søndag samtidig som vi også vil ønske alle en fin ny uke!

Hydrangea Limelight


Hilsen Rantenhagens små og store!


38 kommentarer:

 1. Ja, er det ikkje flott no? Straks midten av september, humlene summer og fuglane kvitrar. Blomster sprett ut som om det skulle vere midt sommar :-)
  Herlige glimt frå Rantenhagen!
  Takk for at du deler :-)

  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei vi har ingen grunn til å klage :-)) Det har vært en deilig høst!

   Slett
 2. Hei :)
  Er så imponert over alle disse fine..og noen skumle insekt som du finner i nærmiljøet ditt!
  Sikker noen av disse her hos meg også...om jeg hadde sett etter:)
  Sol og regn..ja det er litt av hvert nå,men syns det ble fort kaldt iår...kanskje fordi jeg kom fra 30+ og rett hjem til 13+ sist uke...
  Får finne frem sokker og jakke:)
  Fin søndag til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er ikke alle som vil vite hva som gjemmer seg der ute ;-)) Men åmer er jo i alle fall ikke farlig for oss mennesker. Planter på den annnen side =O) Gratulerer med ny nettbutikk! Håper mange finner veien inn dit!

   Slett
 3. Hello Ranten, lovely series of macro shots. Awesome captures of the insects and the caterpilars and pretty butterflies. Great post.
  Have a happy day and new week ahead!

  SvarSlett
 4. Ja, det er gledelig at det har vært så mange humler i sommer! Men ingen veps har jeg sett i det hele tatt, og det synes jeg er litt merkelig.

  God ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vepsene har ikke akkurat vært savnet for å si det slik.. De var det jo ellers rikelig av sist sommer, vi måtte fjerne flere bol, så det varierer vel fra år til år.. Noen fordeler skal dt jp være med en kald sommer?! God ny uke!

   Slett
 5. Hei Fru Ranten

  Knott plejer at forsvinde på eftersommeren, men sådan blev det ikke i år...
  Vi må tage det hele med godt humør og flotte billeder - og det er jo det vi gør:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har noen du også? Vi kan jo ikke klage og det går fint så lenge vi kan bevege oss rundt :-)) Sånne verdagslige "problemer" blir jo ekstra små sett i lys av dagens flyktningekatastrofe... Men vi må jo holde humøret oppe og vi er heldige som har en hage å koble av i :-)) En deilig aften til deg også Karsten!

   Slett
 6. Masse flotte insektsbilder :-)
  Heldigvis har vi nesten ikke mygg og ikke knott her vi bor, mulig de blåser bort (blåser nesten bestandig her...) Men humler har vi mange av :-)
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv om det blåser godt her også så er det ikke alltid at det hjelper ;-) Fin ny uke til deg!

   Slett
 7. Such an amazing collection of photos! You have captured a lot of fascinating critters! Gorgeous!

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder i flotte farger! Her blir vi fremdeles plaget av knotten, så vi må ha litt vind for å klare å jobbe i hagen :) Ha en riktig fin ny uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Johanne! Da er det litt som her hos oss ;-) Fin uke!

   Slett
 9. härliga bilder igen av alla dom små djuren den långbenta spindeln var jättefin ,kram Nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nette! Takk takk og fin uke til deg!

   Slett
 10. What gorgeous shots.

  SvarSlett
 11. TOP! TOP! TOP!
  Nice photos - i like all!
  Have a lucky week!
  Britta

  SvarSlett
 12. Great photographs!
  Regrads from Germany,
  Uwe.

  SvarSlett
 13. Det første bildet var utrolig vakkert! Måtte stadig vende tilbake til det. Koste meg med resten også altså:)
  God ny uke!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er avblomstret geracnium Patricia i lav kveldssol. Jeg tror jeg kan skimte en(!) blomst inni vilnisset :-)) Fin ny uke!

   Slett
 14. For noen fantastiske bilder. Jeg må innrømme at noen av de gav meg frysninger på ryggen. Åmer er ikke akkurat det jeg trives best med og disse var utrolig naturtro. Virkelig bra. Ha ei fin uke. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Liv! Det er mange insekter i hagen som jeg kanskje hverken likte eller ikke så tidligere, men nå synes jeg alt er spennende! Det begynte jo med blomsterfotografering men nå er det liksom prikken over i`en om det sitter et insekt på blomsten ;-)) Fin uke til deg!

   Slett
 15. Som alltid , vakre bilder ! Må medgi at i denne hagen overlever ikke kålsommerfugl larvene der de prøver å gnafse i seg bladene på pelliser og engletrompet, da er det full kamp. Tok ca 50 stk på en pelargonia.
  Kos deg videre i høsthagen:-)
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin! hadde jeg hatt grønnsaker så hadde nok ikke alle åmer vært like velkommen nei ;-D jeg vet at det kan være angrep av åmer på geranium, men de tror jeg er bitte små for jeg finner dem aldri ;-)) Fin uke!

   Slett
 16. There are not too many ladies who like to take photos of spiders... ;-)
  Takk for titten!

  SvarSlett
  Svar
  1. I think there are more women than me who think it's exciting ;-D

   Slett
 17. Oj så fina bilder du bjuder på igen! Intressanta insekter.

  SvarSlett