onsdag 23. september 2015

Når det ikke ble fugl så ble det fisk.


Neida, valget sto ikke mellom andestek eller lutefisk (..?) Hvor kom den fra??? Lutefisken? Nei vi lar den ligge.. Det var sånn at en noe redusert Frue parkerte seg selv, godt innpakket med lag på lag (det skal sies) ytterst på Rantenhagens utkikkspunkt. Her satt hun så og ventet på å fange en intetanende fugl i kameralinsens fokus.


Godt innpakket i ullteppe og med kaffe på termosen satt altså Fru Ranten der. Med fare for å få solgyllen lød i kinnene til tross for sykemelding og skranten helse. Tanken var at før eller siden skulle det komme en fugl forbi. Gjerne en helt vanlig en. Av de som kommer i flokk og følge. Men ikke akkurat denne dagen nei…


Autographa gamma/ gammafly


Muligens kunne Fruen observeres på lang avstand og kanskje hadde hun utstråling på høyde med et fugleskremsel? Men fredfylt var det jo. Å sitte sånn i Guds Frie og nyte formiddagskaffen. Og når man blir lei av å kikke opp så er det jo naturlig å kikke ned? Eller?

Chelone obliqua/ duehodeTil tross for de noen og førti meter som skiller Rantenhagen fra vannflaten så er det utrolig hva som kan observeres når man bare er observant?! Hva! En brennmanet! Og en til og enda en til! Nærmest en armada av orange slimete gled forbi på Rantenhavet. Oi oi! Skip Ohoi!

Cyanea capillata/ brennmanet


Og der kruset vannet seg. Noen jager under vannskorpen? Makrell på makrell krysspatruljerer farvannet der nede. Glupske og farlige for dem som padler rundt og ander fred og ingen fare. En pitte liten pale kanskje?


Scomber scombrus/ makrell


Det er høst i hagen og gylne øyeblikk oppstår der morgensolen treffer høstpaletten som omslutter rognetreet. Akkurat da elsker vi høsten mest av alle årstider og gleder oss til gyllent løv farger hele Rantenhagen.


Og Fru Ranten lar følelsene få fritt spillerom. I alle fall i dag!


Vi deler på Skywatch FridayFortsatt fin uke i høsthagen!

26 kommentarer:

 1. Amazing pitcures! I love all kinds of pictures, but especially the first few of the moth. Impressive how you captured them this close.

  Judith

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Judith! The moth is not easy to photograph because it is moving all the time. But I had a little luck!

   Slett
 2. Snygga bilder! Jag gillar malen, men maneten är också fin. Lutfisk brukar jag få hos mamma till julen. Det är ingen annan som vill ha den. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla! Vi spiser også lutefisk i julen, spesielt tiden før for da får vi litt julestemning :-)) men det var jo litt vel tidlig å få det nå?!

   Slett
 3. Hei Fru Ranten

  Sikken flot klart rent vand i Rantenhavet!
  Og ren luxus at sidde og vente på at motiverne kommer forbi:)
  Dejligt at se i hvor fortravlede hverdag.

  Ha en dejlig uge du med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Hvor rent det er vet jeg ikke men det har noe med vinkelen solen kommer inn på. Det vil si at fenomenet er kortvarig og i tillegg så må det være ganske vindstille :-)) Nå var det influensa som gjorde at jeg fikk med meg akkurat dette, og det er jo ellers ganske kjedelig å være hjemme og syk. Men så var det litt moro akkurat denne halve timen ;-)) Ha en deilig aften!

   Slett
 4. Takk for navnet på den Gammafly! De har jeg sett i store mengder her akkurat nå. Vakre bilder, ja! Det er mye spennende dere kan se på i Rantenhagen :)

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja dette er et spennende insekt som flyr over lange avstander :-)) De er faste gjester her i hagen hver høst men ikke så lette å ta bilde av siden de er i konstant bevegelse. Ja her har vi en assortert opplevelsesmeny! God helg!

   Slett
 5. Tänk att vi har fångat samma sorts fjäril på bild idag ,Hihi ,så det kan bli . Otroligt fina bilder hos dig .kramen Nette

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var artig :-)) Det er vel noe med disse insektene som dukker opp på spesielle tider av året? Alt vel til deg Nette!

   Slett
 6. Marvellous photography especially the Jellyfish shots and that lone gull

  SvarSlett
 7. Må si som Marit, takk for navnet på Gammafly, det er det mye av for tiden. Humlene sliter litt med å lette om dagen :-)
  Som alltid flotte bilder ! !
  Lykke til videre i "jakten" på fugler som passerer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den må dere lese om for dette er en skikkelig tøffing! Vi er jo sånn sett alltid litt på jakt i egen hage?! God helg!

   Slett
 8. Hello Ranten, awesome series of images. I love the fish and the jellyfish are cool captures. Beautiful flowers and captures of the moths. Well done! Enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! Jellyfish and fishes are photographed 42 meters down from the garden and down to the sea. It is only when the sun comes in from the side, and the sea is calm, we can see into the water :-))

   Slett
 9. And eller fisk? Who cares. Flotte bilder som alltid til deg:) Vi er veldig glad i and, men best er fisk! I alle varianter, og sist jeg smakte lutefisk var jeg 12 år. På tide å prøve igjen,? Får nok ikke faminlien med på den nei.
  Gammafly er en som alltid er på plass på høsten. Den var så stresset i går, at det gikk ikke å fotografere den i hagen her. Og i dag blåser det en frisk varm fønvind. Nyttesløst, men veldig artig å se den surre rundt.
  Fine bilder du har av den! Er du fortsatt ikke frisk? Godt du har utsikten, hagen og dyrelivet. Hva skulle vi gjort uten...
  God bedring:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har bare spist and på kinarestaurant men lutefisk er fast tradisjon i heimen før jul. Det har vært en tilvenning :-)) Jeg har brukt noen år på det ;-D Ja gammafly er hektisk og rastløs og ikke lett å fange med kamera. Jeg hangler fremdeles rundt her hjemme og i det store og hele så er det jo ganske kjedelig å være syk? Men det er bare å stå an av, det tar den tiden det tar.. Fin ukeslutt til deg!

   Slett
 10. Åååå, så fantastisk flotte bilder og slik en flott slentrende fortelling! Jeg storkoste meg :-)
  Favorittbildet denne gangen er det øverste med gammafly (kult navn!) på lilje (...?) og så det nydelige bildet av rognetreet som har pyntet seg i høstfargene. Jeg bare elsker de flotte bildene dere tar!!
  God bedring til Fruen!! Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariann! Takk for gode ord :-)) Kul type med kult navn! Dette er en spennende type som flyr over lange avstander! Rognetrærne kan jo virkelig kunsten å pynte seg på høsten? Akkurat dette treet har ikke fått bær i år men ellers så har vi mange forskjellige sorter med forskjellig farge på bærene :-)) Takk igjen, for veldig hyggelig hilsen! Fin fredag til deg!

   Slett
 11. Har du sett...du får jo full uttelling for din tolmodighet...så herlig med både makrell og maneter:)
  Flott..kjempeflotte bilder!
  God helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inger Marie! Ja noe finner jeg jo alltid, smått eller stort, nært eller fjernt :-)) God helg!

   Slett
 12. Jeg skulle ønske jeg satt sammen med deg og fikk oppleve så mye forskjellig (og så kunne du gitt meg noen fototips samtidig!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært hyggelig :-)) Jeg bare knipser i vei men du er hjertelig velkommen :-))

   Slett
 13. Kære Fru Ranten.

  Det er længe siden jeg har besøgt dig. Jeg har skiftet blog, og så har jeg holdt en lille blogpause, men det er dejligt at se dine fantastiske billeder igen! Og nu vil jeg skynde mig at sætte din blog på min bloglovin'-liste, så du ikke forsvinder for mig igen :-)
  God weekend!

  Fredagshilsner fra Nana

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nana! Ja det var alt for lenge siden! Veldig koselig å se deg og din blogg igjen :-)) Fin ny uke til deg!

   Slett