onsdag 7. juni 2017

Sommermåneden Juni fornekter seg ikke.


Hun som kan, om hun vil, by på 30 varme grader og late dager under parasollen. Men tror du hun vil? Nei nå har Juni satt seg på bakbeina og hun vil heller drysse vann og avle mygg og snegler. Ja vi har jo prøvd å ta det opp, sånn på tomannshånd, men Juni hun vil ikke høre! Ikke på det øret. I alle fall…

Rhododendron luteum Schneegold

Men innimellom titter solen frem akkurat lenge nok til at både vi og blomstene rekker å åpne døren og titte ut! Sånt blir det nytt bloginnlegg av! For vi vil jo gjerne dele?! Selv om vi ikke har så veldig mye på hjertet, annet enn at livet er deilig. Akkurat nå!

Meconopsis baileyi

Meconopsis baileyi alba


Vi var en stund veldig bekymret for humlene våre. Epletreet sto med en sky av rosa fristelser, sett fra et humleståsted, men intens lytting fra Hr og Fru Ranten frambragte intet annet enn tom stillhet. Sodoma og Gomorra følelsen kom krypende og hendelsen var sammenfallende med nyheter om befruktningsdroner og annet nymotens tant og fjas!

Corydalis sp,  hybrid oppstått i hagen

Men kanskje hadde de bare en litt tøff start på våren, for nå har de tydeligvis fått summet seg! Bokstavelig talt! Hagens store gamle rhododendron som virkelig overgår seg selv i blomstringen i år har lokket frem humler fra hver krik og krok! Fruen stikker forsiktig hodet inn i rosalilla lykke og fyller det med lystig humlesurr. 
Enkianthus campanulatus/ klokketroll-lyng

Andre morsomme insekter har også funnet veien til rantenhagen. Akkurat denne vakte stor begeistring! Heftig! Den fikk nok til slutt og durte avgårde og forsvant inn i jungelen.


Fruen i Rantenhagen liker å ha rett navn på både blomster og insekter men noen ganger har navneinformasjonen forlatt både planten og planeten, altså fru Rantens hode. Kanskje kommer det tilbake? En vakker dag?!


Som disse elleville trepeonene! Her kan vi snakke om en håndfull og vel som det! Og så dufter de så grøsselig deilig. Fyller liksom hele hagen med sine himmelske dufter. Vel er peonlykken kortvarig, men så gjelder det å nye når den er der!


Og dette må vel være en paeonia rockii?


Vi putler og styrer med vårt, der ute i hagen, og noen planter har fått flytte til andre spennende hager. Kjekt med litt forandring kanskje? Hilse på andre blomster og få nye venner?! Her i Rantenhagen flytter det jo stadig inn nykommere og noen diller avtar når andre dukker opp. Så skjer det alltid noe nytt og spennende i hagen!

Geranium nanum

Corydalis capitataØnsker deg en flott Juni uke!
Rhododendron luteum Schneegold
22 kommentarer:

 1. Ja, juni har ikke vært helt grei så langt. Du får godsnakke med henne ;)
  Det ser veldig ut som rockii,ja. Så flotte de er!
  Fortsatt fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi gir henne en sjanse til :-)) Vi er jo helt i starten!

   Slett
 2. Hei Fru Ranten
  Rockii er jo reduceret til at være en underart af Paeonia suffruticosa almindelig træpæon, og den store forskel er jo de sorte markeringer, farven er iøvrigt ligegyldig.... Men din er jo det man forstår ved rocks pæon - de 2 eksemplarer han tiltuskede sig i buddhistklostret... Sort og hvid:)
  Sådan har det også været med humler her, tror det er de nye unger/arbejderne der kommer nu, dronningen har travlt i boet?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Jeg er litt usikker på hvor denne har kommet fra, trodde det var en Kina import, men jeg finner den ikke igjen i listene mine. Kanskje den har vært feilmerket, ikke uvanlig det. Men uansett, den var lekker :-)) Ja nå er det masse små travle humler i hagen, så dette er nye arbeidere som er på jobb :-))

   Slett
 3. Eine sehr schöne Fotoserie...besonders gut gefallen mir die
  Rhododendronblüten.
  Liebe Grüße, Karin

  SvarSlett
 4. For en Pion - lekker! Som vi har konstatert tidligere så er det jamen ulikt med været. Her jubler jeg over at vi allerede har fått regn hele to ganger i juni, totalt 16 mm (mer enn hele mai måned bød på).
  Så lekre insektsbilder du viser. De skal nok femåringen få titte nærmere på imorgen når han våkner :-)
  Ha en fortsatt fin Juni!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Nora! Berre lekker :-)) Ja jeg får tenke litt på deg før jeg gremmer meg for mye over regnet, for det er kanskje bedre med litt mye enn litt lite?! Håper 5 åringen liker bilde av billen :-)) Jeg elsker sånne store rare insekter! Fortsatt fin uke til deg! Klem, Marit

   Slett
 5. Hei. Mye flott her du, som vi sier på sørlandet. Nei, juni har ikke vært grei. Peonen var flott. Her regner og regner det. Ha en fortsatt fin juni.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk :-)) Her har det virkelig striregnet i hele dag men akkurat nå titter solen frem :-)) Da er alt tilgitt!

   Slett
 6. Det har vært lite blogging på meg i det siste, men nå har jeg nettopp vært "sammen med deg" på tur.
  Virkelig artig å se. Åsså oppdaget jeg en dame som jeg faktisk har hilst på i det virkelige liv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig at du ble med :-)) Det må vel være min gode hagevenninne Bina? Vi har vært på mange fine hageturer sammen :-))

   Slett
 7. Jeg er tilhenger av at dialog hjelper, men har som du blitt fintet ut av hun der Juni. Jaja, med Bergensblod rennende gjennom årene, har jeg en tendens til aldri å miste troen på bedre vær:)
  Lekre bilder!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det har jeg også hørt :-)) Og tenk st akkurat nå kom solen frem! Og selvfølgelig, vi er jo optimister!

   Slett
 8. Den klokketroll-lyngen var ekstra morsom, og insektet under også.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Klokketrolllyng finnes i mange varianter :-)) Mye lekkert!

   Slett
 9. Superfin rhododendron! (den første og siste bildet)
  Og klokketrollyng var kul! Jepp, sånn er det når ting forsvinner fra "planeten". Det er vel en av de vakre praktbillene. Du kommer nok på det igjen(?)håper jeg,)
  Tror våren/forsommeren har gjort peonene godt. De er jo kjempestore!
  Riktig god helg:-)

  SvarSlett
 10. Ja den er skikkelig lekker :-)) Akkurat nå holder den vel på å drukne der ute.. Peonene er gigantisk i år :-)) God helg!

  SvarSlett
 11. Fantastiske Rhododendron!
  Sol og regn, godt med en pause i solen ...her regner det bøtter ogt spann.
  God helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja sant! Den er jo løvfellende men får flotte høstfarger før den tid :-)) God helg!

   Slett
 12. Herleg innlegg både i ord og bilde.
  I gårkveld gjekk det opp for meg at sola snur om ei veke, og me har sett altfor lite av den !!
  Hos oss er det Rhododendron i mange fargar me nyt no. Håpe sesongen vare lenge....

  Håp om fine dafar.
  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anne-Mari! Ja solen har ikke helt funnet veien hit i juni, men vi er fornøyd med oppholdsvær ;-)) God helg!

   Slett