tirsdag 31. oktober 2017

Bykråka og høsthagen.


Nå er det lett å tenke at overskriften kanskje kan ha en dypere mening? En sånn som ikke åpenbarer seg sånn umiddelbart men som liksom kommer klarere frem etter som du leser innlegget? 

Cercidiphyllum japonicum

Corvus cornix/ kråke


Og da kan vi bare avkrefte dette! Her er det ingen skjulte hentydninger eller andre baktanker. Overskriften henviser ganske enkelt til bildene i innlegget…


Den siste måneden har høsten både kommet og gått. Vi har gledet oss over lekre farger og lune høstdager. Bildene fra hagen står i grell kontrast til dagens virkelighet! Her har vinden rusket og rugget, sugd og blåst, og vips så hadde gilde farger forlatt treet og inntatt bakkenivå.

Cercidiphyllum japonicum/ hjertetrePå veien ned har de nok fått seg noen luftige svev, gjerne tatt noen runder rundt huset, for så å gå inn for landing i Rantenhagen. Her har de lagt seg i fonner, nesten som snøen om vinteren, og nå ligger de der klare for oppholdsvær og posekompost!
Fru Ranten tenker at sånne gamle visne blader kanskje kan klø litt på greinen og at trærne rett og slett synes det er litt deilig at de blåser av?!
Men før ruskeværet kom feiende gjennom hagen med sin buldrende vind og sitt piskende regnvær, ja så tilgodeså Overgartneren oss med deilige høstdager.
Her får du også et lite glimt av Rantenhagen mens det enda var gilde farger og høstblomster. Trapper opp og trapper ned.. Og utsikten er jo upåklagelig?!
Terrassene er ikke ferdig enda. Her skal det komme skifer og sitteplasser. Nederste plassen skal forhåpentligvis brukes til blant annet et spaltebed. Her har jo Fruen hentet inspirasjon i bøtter og spann på Hagevandring i Tsjekkia i mai. Titt innom og bli inspirert du også! Kanskje kommer det tak på for å gi skydd mot regnværet? Spennende!


Viburnum/ krossved


Og så var det kråkene da, bykråkene som ikke er redde for folk og som gjerne kommer tett på for å sikre seg en godbit i tett konkurranse med ender og duer. Her hjemme i Rantenhagen skal du være heldig om du kommer så tett på. Helst venter de til vi har gått på jobb.. Hva er vel bedre enn å være hjemme alene i hagen?!

Corvus cornix/ kråke
Vi ønsker en fin ny uke!
Det skal bli sol på torsdag!
20 kommentarer:

 1. Flotte bilder av terrasser hos deg! Så fint med masse skiferstein og trapper. Hjertetre er en av de flotteste trær jeg vet om, og spesielt om høsten med alle de flotte fargene.

  Ha en fin dag, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Takk :-)) Hjertetreet er et fyrverkeri om høsten! Det har vi hatt noen år nå og det ser ut til å bli kjempestort :-)) Fin uke!

   Slett
 2. Herleg innlegg både i ord og bilde.
  Eg likte spesielt godt det første bilde med bien på.
  God haustveke vidare frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anne-Mari! Ja jeg er jo litt svak for blomst med insekt :-)) En super kombi! Fin uke til deg!

   Slett
 3. Jeg ser dere slipper å ligge langlate for å fotografere i enkelte deler av hagen,) Min hage er flat, litt dumt av og til.
  Dere har iallefall en flott hage! Mye lekkert der. Og fine kråka! Ha en fortsatt fin uke:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine! Ja det an anbefales å ha fjellhagen i fotohøyde ;-)) I tillegg så slipper jeg jo at rotugresset kryper inn fra sidelinjen.. Fin uke!

   Slett
 4. Hei.
  Flotte bilder med trapper og terrasser, og for en beliggenhet. Bratt tomt med masse trapper vet vi alt om. Vi får iallefall trim. Hjertetre er nydelig. Gleder meg til mitt blir større. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Takk :-)) Vi tilpasser hagen etter tomten, kan man si, og da blir det i terrasser :-)) Nå hjertetreet først begynte å vokse så gikk det fort! Fin uke!

   Slett
 5. Hello, gorgeous Autumn colors. Your terraced gardens look pretty. Lovely flowers. Happy November, have a happy Wednesday!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! Thank you! Happy new week to you!

   Slett
 6. Ekte kråke, og lekre bilder!
  Riktig bratt hos dere, altså. Litt tak over er vel smart på Vestlandet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk :-)) Ikke alle løk som liker vinterfukt og mange er ikke så glad for sommerregnet heller..

   Slett
 7. Den udsigt er da helt fantastisk. Hvor er det smukt. Det er hjertetræet også, det er et dejligt træ, som man navnlig bemærker om foråret og efteråret.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Ja vi har en deilig utsikt ut over sjøen :-)) Hjertetreet er et av de lekreste treet i hagen, både vår og høst :-)) Fin uke!

   Slett
 8. UTROLIG flotte bilder, men ser ut som du har egenfotograf vandrende rundt i hagen. Fine nærbilder både av blomster og dyr.
  Spennende hage med så mange nivåer. Nydelig utsikt!
  Hjertetre er på min ønskeliste (må bare få ned noen store trær først). Det er bare så nydelig både på sommer og ikke minst i høstfarger.
  ha en fin avslutning på denne første uken i november!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Turid! Vi fotograferer begge to men de på bloggen er mine :-)) Men noen veldig få unntak, feks når jeg er med på bildet :-D Husk at hjertetreet kan bli kjempestort! Men det tar jo heldigvis noen år da :-)) Og så finnes det jo den hengende varianten! Fin ukeslutt til deg også!

   Slett
 9. Flotte farger og bilder. Og så koselig med en kråkevenn. Her har hjertetreet stått uten blader lenge, men det står nok litt for mye i vinden. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg! Alle skulle ha en kråkevenn eller to :-)) NB! Hjertetreet er pr i dag helt bladløst her også! Ikke mange trær som klarer å holde på bladene ut i november?! Fin dag til deg også!

   Slett
 10. Hage i terrasser er nok noe mange ønsker seg.
  Arbeidsomt er det jo, men veldig spennende hos dere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Martin. Her er det vel det vi kaller en dyd av nødvendighet :-)) Vi har en bratt tomt! Når arbeidet først er gjort så er det ganske lettstelt :-))

   Slett