mandag 23. oktober 2017

Denne dagen i mitt liv..


En lørdag uten avtaler og med deilig høstvær. Ingen ting å stusse på?! Det var bare å pakke sekken og finne frem fotoutstyret. Men hvor skulle ferden gå?


Noen ganger er det veldig deilig å kunne sitere Ole Brumm? Ja tak begge deler! Dette er jo en heldig løsning når flere av turalternativene ligger i samme område. Resultatet ble at vi hadde en dag proppet med opplevelser. Vi var ute i over 7 timer!


Første stopp var Vollom naturreservat som er den nordligste selvforyngende bøkeskogen i verden. Eventyrlig vakkert og litt magisk selv om vi snakker 21 oktober. 
Neste stopp var Lyngheisenteret på Lygra. Selve senteret er stengt for sesongen men området har flotte turstier og de er jo tilgjengelig hele året.

Eneste fuglen som ble foreviget var en høne (…) Ikke for det, den var jo stilig den?!


Hjemme i egen hage er det enda mye å glede seg over selv om høsten har tatt grep. Det rasler i de siste høstløvene som motvillig forlater greinen de har kledd gjennom sommeren.Aldri forgjeves for nå skal løvet rakes sammen og bli til neste års kompostjord. Det blir veldig bra! Vårt forsøk med løv i plastsekker har vert over all forventning! Nå er det tredje året vi skal gjenta suksessen.


Sjelden har vi hatt så mange småfugler i hagen. Et yrende liv! Spesielt er det meiser som har hatt et godt år men gjerdesmetten kommer som en god nummer 2. Den lille søtnosen.. Men det var flaggspetten som ble festet på film..

Dendrocopos major/ flaggspett
Også ærfuglene da, som samler seg i store flokker og tråler frem og tilbake utenfor Rantenhagen. Veldig vakre fugler som lager en fantastisk flott lyd. 

Somateria mollissima/ ærfugl  som dykker etter mat.Vi ønsker fin ny uke!


20 kommentarer:

 1. Hei Fru Ranten

  Flot bøgeskov - jeg kommer til at tænke på Bornholm hernede og Hallandsåsen i Sverige.
  Dejligt at du har mange småfugle, så de kan sprede sig! Andre steder har året været en katastrofe for de små...
  Løv og andet i plastsæk er nok den hurtigste måde at få god kompost jord!

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Vi vandret i vakker bøkeskog ved Møns Klint men her er det som du skjønner ikke så vanlig. Kanskje endrer det seg med klimaendringene? Her går det et løvtrebelte langs med sjøen, og det er således ideelt for mange småfugler. Vi skulle gjerne hatt en kaldkompost men det frister ikke med alle de brune sneglene vi har.. Men plastposetrikset fungerte godt! Ha en deilig uke du med!

   Slett
 2. Utrolig flotte bilder fra turen deres! Likte spesielt godt det første bildet av løvet, hvor lyset gjorde det så transparent... nydelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Monica! Ja det er spennende med lys gjennom høstløvet :-)) I dag tror jeg høsten tok med seg nesten alle lønnebladene.. Fin uke!

   Slett
 3. Som oktoberbarn omfavner jeg denne måneden. Du har fanget dens skjønnhet med prakt. Du, kan du gi meg "oppskriften" på løv i plastsekker? Har liksom ikke helt hatt tro på det, men når du har hatt suksess øker troverdigheten dramatisk.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke! Jeg er også glad i høsten :-)) Vi har, innimellom regnet, hatt en flott høst. deilig om mildt vær og solskinn! Takk for hyggelige ord :-)) Vi fyller bare opp løv i svarte plastsekker og knyter igjen. Erfaringsmessig trenger de å ligge i to år for å bli skikkelig kompostert. Blander du i jord og/ eller sand vil det kanskje gå fortere? Har også lest at komposteringen går fortere om posene ligger i solen, men her har de lagt i skygge i utkanten av hagen. Det er jo ikke akkurat dekorativt. Ellers har jeg lest at noen tar bladene gjennom grenkutter og så legger dem rett tilbake og lar makken gjøre jobben :-)) Pga sneileplagen så er dette en ideell måte for oss, selv om plastikk er litt politisk ukorrekt.. Fin uke!

   Slett
 4. Flotte høstbilder! Jeg liker høsten godt, er jo oktoberbarn:) Vi har vært heldige med været også denne høsten.
  Jeg prøvde med ugress(og div.stauderøtter) i søppelsekker, men de må nok ligge lenger. Sverdirisen gror som bare det i en stappmørk sekk,) Løvet her blåser bort det, så her rakes det ikke på høsten.
  Flott høne!

  Fin uke til deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Kathrine :-)) Jeg tror jeg skal holde meg til løvet. Mye blåser vekk her også men langt i fra alt. Vi har jo løvtrær rundt på alle kanter :-)) Sverdiris regnes som ugress her i hagen ;-D Fin uke til deg også!

   Slett
 5. Hei Marit

  Flotte bilder! Løv i søppelsekkerhar jeg aldri prøvd før. Jeg pleier å klippe løvet opp så får meitemarken det direlte. Men da får jeg jo ikke utnyttet komposten selv.

  Det er mye småfugler her også, og de spiser meg nesten ut av huset :)
  Fin laggspett!

  Ha en fin uke, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Vi begynte med dette for 2 år siden :-)) En del løv blir klippet opp med gressklipperen men ikke alt. Vi har ikke foret fuglene på over ett år. Da oppdaget vi at det hadde flyttet inn en rotte under den ene foringsautomaten :-(( Kanskje vi starter opp igjen n¨r det blir kaldt, men et annet sted i hagen :-)) Fin uke!

   Slett
 6. For noen fantastiske høstbilder, en nytelse å s på dem!
  Høres nydelig ut med en dag "uten mål og mening" - bare la den bli til en helt nydelig dag ute i naturen.
  Litt annen natur enn på våre kanter, utrolig vakkert.
  Ha en fortsatt fin uke.
  Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Turid :-)) ja det er deilig med fridager som kan brukes litt impulsivt?! Fin uke til deg!

   Slett
 7. Her på en regnvåd og blæsende formiddag sidder jeg og nyder dine smukke billeder. Det varmer virkelig, når jeg ser dem. Du har fanget stemningen både i haven og i naturen.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna! Tusen takk for dine hyggelige ord :-)) Ha en deilig uke!

   Slett
 8. I vakkert vær har du virkelig mye fint å fange i nærområdet!
  Ha det godt!

  SvarSlett
 9. Wonderful colours - and I do like that woodpecker.

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
 10. Fantastisk vakre bilder ,
  Du hadde ein opplevingsrik tur !

  God haust vidare frå Anne-Mari

  SvarSlett