tirsdag 14. november 2017

Mørketid hele uken.


Kan man si det her på Vestlandet? Eller er det en benevnelse som Nordlendingene har tatt patent på? For her snakker vi nok ikke om Blåtimen men heller om Gråtimen..

Anas platyrhynchos/ stokkand

Men du kjenner vel følelsen? Mørkt når du våkner og går på jobb og jammen har det rukket å bli skumring før dagens jobb er utført. Alt er ved det normale kan man jo si?


Enda skal det jo bli litt mørkere.. Men så snur solen og Hr og Fru Ranten kan begynne å speide etter vårtegn der ute i hagen. Noen har alt begynt å dukke opp! Første våriris har dristet seg flere cm over bakkenivå og de har godt selskap med vårens tidligste påskeliljer.


Så mens vinteren kryper inn over oss har våren alt begynt å røre på seg. Sånne tanker er gode å holde på når regnværet trommer på taket?!

Corvus cornix/ kråke

Men når helgen er der så gjelder det å kjenne sin besøkelsestid! Ut og slipp lyset inn! Og deilig er det, vinterlyset? Som henter frem farger der de er å finne.


 Kanskje er du også en av dem som synes stokkender er vakre? Disse ganske så vanlige, forholdsvis tillitsfulle og utrolig glupske typene som du finner i store mengder i bynære områder. Veeeldig pene mener Fru Ranten!


Mens noen bader hemningsløst synes andre at det begynner å bli litt ufyselig kaldt. Jeg tenker første vinteren kan komme som et sjokk når man er kråke?! Heldigvis har denne skjønt det.. Fjær, dun og luft i en skjønn forening gjør susen! Selv Fruen har skjønt det (…)


Mørke gråværskvelder kan for eksempel brukes til å lage ønskeliste til vinterens plantebestillinger?! Og litt frø kanskje? Neida, vi kjeder oss ikke!
Fin uke folkens!


18 kommentarer:

 1. Ja, det er lite lys, og november er en dyster måned. Men snart er det solsnu, og da hjelper det!
  Flotte bilder av alle fuglene! Jeg synes at kråkene er så vakre.
  Ha en fortsatt fin uke, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Ja vi satser på litt sol i helgen og så hjelper det jo litt at det snart er advent med masse lys både inne og ute :-)) Kråkene er morsomme! Fin uke!

   Slett
 2. Stokkender er vakre, men bildet av den dunfylte kråka er best i mine øyne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin! Ja den var jo søt der den satt som en fjærball på en grein :-))

   Slett
 3. Hei Fru Ranten

  Nej, der er ingen anledning til at kede sig - og så kan man jo altid blogge:)
  Flotte billeder du har fået af vore venner med fjer på.

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Nei det gjør vi igrunnen aldri, kjeder oss :-)) Det har jo ikke tid til! Ha en deilig uke!

   Slett
 4. Hei. Man kjeder seg ikke fordi man skriver november. Men fatt mot. Om en måned snur sola og vi går mot lysere tider igjen. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! Nei det gjør vi vel ikke :-)) Og som Karsten skriver, vi kan jo alltid blogge?!

   Slett
 5. Eg føle det er litt mørketid, sit akkurat og strikkar, merka at eg flyttar meg nærare og nærare lyskjeldene...
  Nydelege bilde du viser.

  God veke vidare.
  helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Mari! Det er jo koselig da, med fyr på ovnen og stearinlys :-)) Det er jo tiden for det nå! God uke til deg også!

   Slett
 6. Hei Marit! Ja, og tenk den Gråtimefargen har blitt superpopulær på veggene, både utvendig og innvendig på husene:( Nei, farger til folket!
  Koser meg med de flotte stokkendene du har fotografert! Og kråka har det med å senke skjørtet ned når det blir kjøligere i været.
  Fin uke til deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kathrine! Ja vi har jo rødt hus med blå og oker på vinduskarmer og dører :-)) Vi vil ha farger! Ja den kråken var morsom og den brydde seg ikke det døyt om innpåslitne fotografer :-)) Fin uke!

   Slett
 7. Hello, Wonderful photos of the Mallards. They look beautiful with their bright green heads. Love the crow too. Great series of photos. I do not like these short days, it gets dark so early now. Thanks so much for your comment and visit. Have a happy day and week ahead.

  SvarSlett
 8. Wonderful photos. I particularly love the colorful ducks.

  SvarSlett
 9. Great set of pictures - I really like Mallard. People would travel miles to see them if they were rare!

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
 10. Jeg kender udmærket disse ønskelister. Jeg kan få meget tid til at gå med dem😀!
  Det er skønne fuglebilleder, ænderne er meget fotogene, men kragen er da slet ikke til at stå for.
  Hav en god uge!

  Hilsen Elna

  SvarSlett