tirsdag 20. februar 2018


Litt lysere hver dag!O `morgengry! Endelig byr du på glimt av lys der ute! Du skal vite at dette setter vi virkelig pris på! Vi kikker ut fra frokostbordet, og vi kan se vi har godt selskap med trosten. Førstemann på foringsplassen! I morgenlyset. God morgen!


Ikke at vi springer fordi klokken ringer, neida så lyst er det dog ikke der ute? Men det skal ikke mye morgenlyset til før vi blir litt kjappere i snuen og arbeidslysten blir noen hakk større?! Litt lettere i skrittene?Og som ikke det var nok, nei nå rekker vi jammen hjem før solen har rundet Askøy! Vel og merke de dagene det faktisk er sol da…
Hagen står litt på vent. Om det er kaldt vær eller mangel på strålende solskinn som har satt en demper på vårblomstringen er ikke så godt å si? Men en dag med solskinn var nok til at disse lekre irisene dristet seg frempå. Noen må jo åpne ballet?!Iris Lady Beatrix StanleyEn som vet å sette pris på litt selskap i hagen er Lutten. Han lar seg ikke be to ganger men blir gjerne med en runde for å se etter vårtegn. At han samtidig kikker sultent på hagens fjærkledde betyr ikke at han får for lite mat! Heldigvis ser det ut til at fangsten er dårlig..


Aegithalos caudatus/ stjertmeis
Av fjærkledde som definitivt ikke står på Lutten sin meny kan vi vel nevne familien Knoppsvane? Og heldigvis for Lutten så befinner de seg ikke i Rantenhagen. Jeg tror han hadde lagt dårlig ann, for å si det mildt?Søndagstur ut i havet kan by på både fuglekikking og beinstrekk. Godt for sjelen og godt for kroppen?!


Vi ønsker en flott ny uke!

22 kommentarer:

 1. Stjertmeis er verdens søteste! (Pus har å ligge unna!) Tror jeg venter et par - tre måneder med å titte etter Iris....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ybersøt! Beskjed til pus er overbragt! Veldig kaldt her også, og kanskje enda verre, uten snødekke.. God helg!

   Slett
 2. Heldige deg som kan finne blomster i hagen allerede nå! Nydelig farge på irisene. Jeg synes også at Lutten er en veldig flott katt, og herlige bilder du viser!
  Her er det kun snøkrystaller og isroser å finne. Jeg venter med lengsel etter noe grønt å finne, men det er nok ikke før i mai eller der omkring ;)
  Ha en fortsatt fin uke, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Ikke noe heldekkende blomsterteppe akkurat, men litt er det å finne. Til tross for minusgrader.. Det er vel solen som lokker dem frem, og heldigvis er de fleste noen hardhauser :-)) Men vi hadde kanskje trengt et stabilt snødekke her også.. God helg!

   Slett
 3. Hei Fru Ranten

  Her står den på vinter nu!
  1 uge med dagfrost er varslet, så det er ok at du er så langt foran!
  Mine Iris stikker kun lige op af jorden:
  Flotte billeder af knopsvanen:)

  Ha en dejlig ny uge du med

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Grisekaldt her også, så pilen står ikke akkurat på vår pr i dag. Men det er lengre dager og mer lys :-)) Kun 2 sorter iris som blomstrer men jeg tenker de andre kommer snart! Vi gleder oss til alt som snart skal dukke opp! Ønsker deg en deilig helg!

   Slett
 4. Hei. Heldige du som kan finne blomster. Her er det snø, og det er meldt om en kuldeperiode. Nydelig katt. Kan godt tenke meg han kikker på de fjærkledde. God uke til deg også.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise! ja litt her og litt der :-)) Seig vinter her i Bergen også, og barfrost er kanskje ikke toppers for plantene. Men er vi heldig så har det røket til en del småsneil :-)) Det er lov å håpe?! Fin helg!

   Slett
 5. Stunning photos! Really beautiful nature shots but also the birds and the cat!

  SvarSlett
 6. Hello, gorgeous captures of the swans and the cute Long-tailed Tit. The kitty is adorable, wonderful photos. Enjoy your day and week ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eileen! Thank you and a happy weekend!

   Slett
 7. Oi, det var utrolig tidlig! Her er nok alt frossent iallfall i en måned til. Våriris er jo så søte. Vi har jukset litt her med løker i potter.

  Ha en fin søndag, og håper det snart blir vår :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tante Rose! Takk for hyggelig kommentar og fin uke til deg!

   Slett
 8. Ååå, så mange herlege blder med forskjellege motiv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei! Takk og fin ny uke til deg!

   Slett
 9. Nydelige bilder og så heldige dere er som har fått noen værtegn allerede... blir litt misunnelig på det for vi drukner i snø og kuldegradene vil jo ikke slippe.
  Lutten er slik en flott fotomodell, koser meg veldig med bildene av ham :-)
  Ha en fin ny uke og så håper jeg at været snart vil snu, for nå vil jeg ha vår...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariann! Takk takk :-)) Nå har vi fått kuldesjokk i Bergen også og meteorologisk har truet med helt ned i 15 minus =O Uten skikkelig snødekke kan det nok bli tøft for enkelte løkplanter i hagen, men vi håper på det beste :-)) Vi vil ha vår! Fin uke!

   Slett
 10. Wonderfully elegant birds - and I love that cat!

  Cheers - Stewart M - Melbourne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Stewart! Thank you :-)) I wil tell the cat!

   Slett